В евро или в рубли е платила Гърция за руския газ?

Ще има ли спрени доставки за южната ни съседка?
24 май 2022 13:58, Елка Василева
105
В евро или в рубли е платила Гърция за руския газ?
Снимка: архив, БГНЕС

Руската информационна агенция РИА Новости съобщи, че според нейни източници от „Газпром“ няма да има спиране на доставките на руски газ за Гърция, защото плащането е станало по новата схема в рубли.

Полша, България и Финландия отказаха да се съобразят с искането на Москва да преведат необходимите суми в рубли и доставките им на газ бяха прекъснати, припомня bTV.

По-рано Атинската информационна агенция съобщи, че Гърция е платила доставките на руски газ за април в евро.

Според медията плащането е станало според насоките, които Брюксел даде миналата седмица, без да се нарушават наложените санкции на Москва.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
31
 
4
 
! Отговори
Българин преди 1 година
До 77. Много добре даже направихме, че скъсахме със зависимостта си в доставките на газ от империята на злото. И не сме само ние - Полша, Балтийските републики, Финландия, скоро и другите ще го направят. Защото иначе, като си зависим от ***. кин, днес ще иска рубли, утре да му плащаш в биткойни или в личната му сметка. Затова баста и далеч от тези гнусни агресори.
70
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Euroгейците ни използваха като бушонче и съответно ние изгърмяхме.
69
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Аз промяната Объркан си, но е нормално - когато господаря изпадне в паника, слугата също изпада в паника.
68
6
 
22
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
74 какви ги пишеш руски газ от Гърция идва тук в България и то на по голяма цена а сега тези новите стари Мутри станаха и посредници 74 пишеш каквото ти падне А колкото до големите икономики там има екипи които знаят какво правят и няма место за сравнение с тези тук ЖАДНИ алчници саботьори фалираха каквото имаше тук но пълнят бързо техните сметки
67
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Zlata "Но не се получи". Получи се и още как. Газпром вече не доставя газ до България, а следователно и не краде от нас. Е, вярно, червените фирми накачили се по веригата вече не изкарват кинти .... опа, то това е плюс.
66
4
 
20
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Миналата седмица ЕС написа препоръки как фирмите от ЕС да плащат на Русия в рубли без да нарушават санкциите на ЕС.
65
4
 
21
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
Както е казал Путин ,е така са платили
64
3
 
24
 
! Отговори
Zlata преди 1 година
Българските Власти много искаха да се разграничат, да демонстрират своята принципност и да бъдат в първите редици на тези, които подкрепят САЩ и лесно могат да се откажат от газа. Но не се получи. В София виждат, че нито Германия, нито Италия, нито Испания бързат да се откажат от газа, защото той наистина им е нужен, а алтернативи няма. И сега всъщност се случва това, което се случва: България вече е готова да открива рублеви сметки и да играе по правилата на Руската федерация
63
2
 
17
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
В руско евро са платили
62
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 63 " Дори да пусна линк тук няма да можеш да го отвориш." Какъв линк те гони? Дай си ИЗТОЧНИКА? Име, на публикации, хора, и т.н. които са писали за това. Писа, че било "навякъде", значи ще ти т много лесно да представиш исканата информация!
61
4
 
11
 
! Отговори
ВДВ преди 1 година
До 63.Трети украински фронт,не значи,че са били украинци!Не си служил в армията!
60
2
 
29
 
! Отговори
Хайде преди 1 година
Стига се правехте на ударени журналята. Всички плащат в евро или долари, но през определена банка избрана от руснаците, а после руснаците си ги обръщат тези пари в рубли. Стига лъгахте, че за вас грях!!! А, това, че руснаците са избрали така е ясно, иначе парите се превеждат през банки, където средствата се запорират. Е, руснаците са прави - безплатна газ няма. И три държавици, и трите силен проводник на американски интереси, а и трите нулев фактор в света го правят. Е.......
59
2
 
11
 
! Отговори
УРСЪСЕЛ ФОРДОЛАЙНО преди 1 година
Това плащане не пречи на санкциите , те са маскировка , гърците си имат терминали за американски евтин , но той е подарък за Киро и Асен .
58
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хитрите ромеи винаги са прецаквали наивните / меко казано / българи.Винаги!
57
1
 
12
 
! Отговори
Ясоо преди 1 година
Драхми за товариш Путин.
56
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 58:Дори да пусна линк тук няма да можеш да го отвориш.Потърси си сам информацията.Самите украинци също могат да се похвалят как са "помагали" на България тогава.Паметникът на Съветската армия стои,защото е на техните деди от Трети украински фронт,в чийто състав са били украинци.
55
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 61 "Само по манталитета се доказва какви са били" Къв "манталитет" бе, нали имаше източници? :)) Къде са? :)))
54
4
 
14
 
! Отговори
Ноби преди 1 година
ахааая, значи те си плащат както досега, ама видиш ли , на нас нарочно ни го спряха, щото путин лош. сега разбрах. аз си мислех , че защото ни управляват едни изтривалки
53
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само по манталитета се доказва какви са били от Трети украински фронт.Завиждали са на цигарите и ракията на българите.Чудели са се от къде имат.Тук тея като дойдоха завидяха как сме в ЕС и се надяват да ни изгонят.Едно време от гостоприемност нашите са дали на тях малкото,което имат,а те са помилили,че имаме много.Сега пък 5-звездни хотели видяха и решиха как пак много имаме.Нямаме..едвам свързваме двата края,а правителството води политика на геноцид.Накрая всички ще избягаме с все бежанците...
52
4
 
11
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
БЪЛГАРСКИ ФОЛКЛОР ЗА НАПРЕДНАЛИ : ,, ДОРИ БЕЗ ПАРИ , НЕ ИСКАМЕ РУСКА ГАЗ " !!! ИСТОРИЯТА НА СВЕТА ЗАПОЧВА ОТ НАЧАЛО , НЯКЪДЕ КРАЙ СОФИЯ !!! ПО ГЛУПЕНСКО НЕ МОЖЕ !!!