Русия подготвя мащабна атака към Славянск

Той е един от ключовите градове на украинските сили
30 май 2022 12:47, Александър Попов
70
Русия подготвя мащабна атака към Славянск
Снимка: БГНЕС

Руските войски подготвят мащабна атака в района на град Славянск, най-важния опорен пункт на украинските сили в Донбас, съобщи украинският генерален щаб, цитиран от ДПА.

Руските войски прехвърлят нови части в хода на извършвани приготовления за атака на Славянск от две посоки - откъм намиращия се под техен контрол Изюм, който е на около 50 км на север, и откъм наскоро превзетия град Лиман, се казва в ежедневната сводка за бойните действия на генералния щаб на украинските сили.

От седмици Москва съсредоточава военни ресурси в Източна Украйна и въпреки упоритата съпротива на украинските войски, руските сили лека-полека напредват.

Славянск и Краматорск, който се намира малко по на юг от Славянск, представляват най-голямата урбанизирана територия в Донбас, намираща се все още под контрола на Киев. Славянск е и основната база за действие на украинските въоръжени сили в източната част на Украйна. Превземането от Русия на тези два града ще бъде сериозен поврат във войната, отбелязва ДПА.

Според Украйна Русия е прехвърлила към района на Изюм 250 военни машини и е поправила повреден железопътен мост, за да ускори снабдяването на частите си.

Украинският генерален щаб допълни, че в същата зона е разположена и ескадрила щурмови хеликоптери Ка-52. Тези вертолети са смятани за най-усъвършенстваните тежки щурмови хеликоптери на Русия.

Освен към Славянск вниманието на Русия в действията ѝ в Донбас продължава да е насочено и към зоната между Северодонецк и Лисичанск. Киев заяви, че Москва съсредоточава усилията си върху това да прекъсне снабдяването на украинските войски в района на Северодонецк.

Северодонецк от месеци е цел на руски нападения и е смятан за най-големия донбаски град, който все още се намира под контрола на Украйна./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още по темата: Войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВОСР е внесена от генералния щаб на германската армия - генералите началници на генералния щаб Хинденбург и Лудендорф. Хинденбург става президент след войната. Хитлер е техен военен разузнавач след войната. Генералите на генералния щаб Хинденбург и Лудендорф докарват Ленин и Хитлер на власт.
47
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те ги лепят вече.с вакумви бомби по полетата.
46
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руски политанализатори на история сами казаха,че ВОСР 1917г. е внесена от Запада от Бернщаин социалдемократ в резултат на развили се политически течения от социалните промени в западните общества по платформа на Маркс-Енгелс за отрегулиране на отношенията променени м/у слоевете участващи в обществено производствените отношения с производителните взаимоотношения в мощности и средства при участието с труд на участници и начин на разпределение с отговорност за общи придобивки от труда как комунизъм
45
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Вече се пече Пече се обявяването на Русия за терористична държава. :)
44
7
 
22
 
! Отговори
Вече се пече преди 1 година
В момента се очаква втори котел в района на Лисичанск. След като нацистите от Азов бяха пленени в Мариупол, сега техните братя по оръжие от нацбатальона Донбас ще последват тяхната съдба. И ако въобще оцелеят ще им се наложи и на тях да поработят в Сибир на минус 60 градуса 30ина години.
43
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече се питам, ако цял свят наложи санкции срещу САЩ и Европа, докъде ще я докарат? Дали ще издържат и 3 месеца? Плюшени играчки.
42
22
 
3
 
! Отговори
ИДИЛ СА ДЕЦА ПРЕД Z преди 1 година
АБЕ ЗНАЕМ ИМ ОСВОБОЖДЕНИЯТА. НАЛИ НИ "ОСВОБОДИХА" 44 ГОД., КАКТО И МНОГО ДРУГИ ДЪРЖАВИ В ЕВРОПА И АЗИЯ. ЗАЩО ВСИЧКИ МИНАХА КЪМ "ВРАГА"- НАТО? КОЙ БЯГА ОТ ХУБАВОТО? ДАЖЕ И РАШКИТЕ БЯГАТ В ХАМЕРИКА? А ДЕЦАТА ИМ? И ТЕ НА ЗАПАД...
41
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Урсула казала пред MSNBC, че сме наказвали Путин, като сме му КУПУВАЛИ ПЕТРОЛА, за да не го продядял на по-високи цени. Това е удара на запада по Русия. ХАХАХАХХАХАХАХХАХАХАХХАХАХАХАХХАХА. ПРИПАДАМ :DDDDDD
40
25
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фашистка русия освобовжават, хората от животите и жилищата им.
39
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До СтроителСамо, че се очертават нови1300 км. граница с НАТО, но Путин не се напъва да напада Финландия... Опорките паднаха - Войната в Украйна е за територии, не заради НАТО
38
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вярвай, всичко е на вятъра - убити, ранени, завзети територии, всичко. Скоро иде деня на прозрението и ще има много излъгани хора. Тези които повярваха на сатанистите от САЩ, Русия, Китай....
37
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 38/47 "Аха, добре. Предполагам, че работиш по данни на британското разузнаване:) Като оня другия, дето постоянно опява как Китай е срещу Русия. Или сте един и същ специалист?" И привържениците на хитлеристите са вярвали в "хилядолетния Райх". Ти не си ново явление в световната История.
36
3
 
4
 
! Отговори
Чук и Гек преди 1 година
До Анонимен 44! То, ако трябва Чук да бъде българин с такива като теп, по добре да не е българин! Замислете се, защо македонците не искат да са българи!!! Огледайте се наоколо и ще разберете по фасовете, найлоновите торбички, пластмасите и кенчетата, че не само екологията, но и душите ви не са съвсем чистички!
35
9
 
22
 
! Отговори
Строител преди 1 година
То е ясно, че ще режат нацистки зелки :). Трябва по-бързо да ги завземе и да се успокоят останалите. Трябва ни газ, петрол, жито и слънчоглед от Русия. Путин нямаше избор, НАТО искаха да се настанят в двора на Русия, това няма как да стане. За това колкото по-бързо си вземе Азовско море и целия индустриален район, толкова по-добре за всички европейци. Ще има ресурси на стария континент, за да има бизнес
34
7
 
27
 
! Отговори
Чук и Гек преди 1 година
Ако някоя даржава се държи със САЩ така, както измислена Украйна се отнася към Русия, САЩ много бързо такава даржава я ,,демократизират"! Подарили ти Крим, дали ти Донбас, дали ти централи, дали ти гадзопроводи, наследство от СССР, близък народ си! Разбирай се по човешки, а не прибирай световни отпадъци и да се правиш на голям мухъл, и да презираш бедните си сиви роднини! Не е красиво така и Бог гледа....!
33
8
 
12
 
! Отговори
ПАБЕДА БУДЕТ ЗА НАМИ преди 1 година
ГЛЕДАМ СУТРИНТА ЦЕЛИ ВЛАКОВИ КОМПОЗИЦИИ СТАРА ТЕХНИКА ТАНКОВЕ Т64 - 75 НАБОР??? ЗАПОЧНАЛИ И ДА ВАДЯТ ОТ МУЗЕИТЕ Т34???
32
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофилските *** не са българи!
31
11
 
25
 
! Отговори
По същество преди 1 година
Бой по ук'роп'итешките мутри!
30
22
 
10
 
! Отговори
До българин преди 1 година
Първо не си никакъв българин а си типичен руски Tpoл! Какви братски народи те гонят, монголоидите нападнаха независима Украйна, в момента крадат дори житото и комбайните и тракторите, какви са тези невиждани висоти дето е достигнала рублата? Курсът на централната банка е около 57 рубли за долар ,ама я отиди да си купиш за тези пари? Дори Истанбул сменят за по 130- 40 рубли долара. Същото е и в Москва. Тези ваши тpoлски опорки вече не работят...
29
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ами Вовата ще смачка фашистите