Русия унищожи тежка военна техника и командни пунктове

Унищожени са и съоръжения за преработка на нефт
18 юни 2022 19:53, Александър Попов
100
Русия унищожи тежка военна техника и командни пунктове
Снимка: БГНЕС

През изминалото денонощие ракетните войски и артилерията на Руската федерация са унищожили три машини за залпов огън "Град", 10 танка, поразили са 180 района с концентрация на жива сила и военна техника, 16 командни пункта и 32 огневи позиции на артилерийски и минохвъргачни части на Украйна. Това разкри на пресконференция говорителят на руското министерство на отбраната ген. Игор Конашенков, цитиран от ТАСС.

Отделно високоточни ракети унищожиха технологични съоръжения за преработка на нефт и съоръжения за съхранение на гориво в района на Кременчуг и Лисичанск.

По-рано бе съобщено, че плановете на администрацията на Вашингтон за продажба на четири разузнавателни и ударни безпилотника на Украйна бяха спрени поради опасенията на Пентагона, че оборудването може да попадне в ръцете на руските военни. Самата администрация е подкрепяла сделката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още по темата: войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Someone.А бе,Someone-ти откъде знаеш,че руснаците убивали и изнасилвали цивилни?? Това,оня Макрон ли ти го каза,дето иска България да се съгласи на извратените македонистки искания и да приемем хурите,че бугарите сме мръсни татари и фашисти.Същият този дето с другите западни изм?кяри не виждат как укрофашаги с хитлеристки татуировки обстрелват Донбас от 2014г.с артилерия и самолети.Та ти чувстваш ли се изнасилен от руснак?Или за по-сигурно си ходиш в Столипиново да те опр***вят??)))
72
0
 
7
 
! Отговори
Майнич преди 1 година
До SomeoneА бе,Someone-ти откъде знаеш,че руснаците убивали и изнасилвали цивилни?? Това,оня Макрон ли ти го каза,дето иска България да се съгласи на извратените македонистки искания и да приемем хулите,че бугарите сме мръсни татари и фашисти.Същият този дето с другите западни изм?кяри не виждат как укрофашаги с хитлеристки татуировки обстрелват Донбас от 2014г.с артилерия и самолети.
71
13
 
3
 
! Отговори
AC/DC преди 1 година
Никой не вярва на мужиците.
70
9
 
2
 
! Отговори
Пълен фейк преди 1 година
Руски лъжи !!!
69
1
 
10
 
! Отговори
Западнал Запад преди 1 година
Май ще ядеме чеченския!
68
10
 
2
 
! Отговори
Рушка работа преди 1 година
На гол г чифте пищови
67
2
 
14
 
! Отговори
Украинка преди 1 година
Браво
66
2
 
20
 
! Отговори
Вова преди 1 година
Русия спира износа на зърно! Ще прави водка!?
65
8
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Просто бизнес за Запада. Но онова лай.о Зеленски си въобразява, че го харесват и подкрепят заради независимостта на Украйна и възвръщане на Крим, Донецк и Луганск. Унищожител на народа си. Ще бъде жестока разплатата с него, от или наши, или ваши.
64
9
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Преди войната, Украина е имала 2400 танка. Руснаците вече унищожиха над 3000" __ Какво се чудиш? Нали всички отановски страни от 4 месеца снабдяват Зе-клоуна с гаубици, боеприпаси, РСЗО, БТР-и, танкове, джевелини, ПВО, байрактари, авиация и т.н.
63
68
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руските фейкове и фукни нямат край.
62
3
 
20
 
! Отговори
Моргенщерн преди 1 година
Аз не по темата. Просто да отбележа че малко сайтове имат топки да оставят коментарите. С един, двама читави програмисти могат да отсеят "троловете", но обратната връзка с положението в страната е безценна. Не че съм фен на Dnes. bg (и тук се появяват Глупости) но факта че оставиха коментарите им прави чест. Доста от претендиращи те за стойностни сайтове подвиха опашка. Аз казах. Елвис напусна сградата. Мислете. Не е лесно но е полезно.
61
41
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Все унищожават и 3 месеца са още в домбас.. който беше техен преди войната :)))
60
11
 
71
 
! Отговори
Майнич преди 1 година
До Грозната истина- то понеже Русия е изостанала затова построи мост над Кримския проток за няма и месец и половина и от изостаналост университетите и болниците им са безплатни,а във всеки дом отопление и чиста вода.Газпром е най- голямата газова компания в света,най-големият износител на зърно и торове в света и най-голям износител на месо в Азия. И самолети правят и камиони правят.Ти кажи ние в Бг.какво правим освен фалшиви новини.Нищо не правим,всичко е внос! Откъде-пак от Азия.
59
10
 
76
 
! Отговори
Майнич преди 1 година
Бензина върви към 4лв.-дръжте се още за САЩ. Не ви ли стана ясно,че икономическият възход е в Азия,а не на запад.Плюйте още по Русия,дирижирани от ФАЩ робчета,докато стане 5лв. бензина и 4лв.хляба,а зимата да мръзнете като улични *** защото няма да можете да си платите парното. Щял да дойде по-евтин газ от САЩ- ама друг път! Продажното българско племе да мре и който оживее вече ще е наясно кои са му враговете. Слава на Русия!
58
61
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи са унищожили рафинерии: така руските терористи правят "денацификация". Хубавото е, че когато бъдат поставени на колене, ще трябва да пратят за ВСИЧКО.
57
43
 
11
 
! Отговори
cekyko преди 1 година
До Анонимен - А щърбавите му ракети да не са като танковете, защото ако са, може да изтрещи по погрешка "брацка Туркия" и да стане сакатлък с взаимните отношения или пази Боже - Гърция и НАТО да изравни Рашистката феодална республика завинаги. Не случайно балистичните ракети на Путин, изстреляни срещу Сирия, падаха в съотборния Иран и ония нададоха вой.
56
49
 
17
 
! Отговори
Грозната истина преди 1 година
До Никой 62. Може и да победи Русия, но какво от това. Това не променя факта че Русия е изостанала феодална държава и Ви пълни главата с глупости на които вие безрезервно вярвате. Утре ако по Россия 24 кажат че Путин е кацнал на Слънцето, Вие и такива като вас ще започнат да спорят че това е възможно, стига да е през ноща. За разлика от вас, аз си давам ясна сметка, че Украйна е възможно да загуби и че не всичко което казнат украинските медии е вярно.
55
21
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пълно е с натовци тука, но дано по скоро Путин да удари базите им в България
54
11
 
57
 
! Отговори
Никой преди 1 година
До анонимен 59 който е натовски настроен кибер войник, защо мислиш че Русия няма да победи. Всички събития в Украйна досега са в полза на Русия и така ще е до победата.