Ужасяващи бомбардировки над Донецк

Поразен е центърът на града
18 юни 2022 21:58, Росен Стойчев
181
Ужасяващи бомбардировки над Донецк
Снимка: БГНЕС/EPA

Петима цивилни са убити, а 12 са ранени при украински обстрел в Донецк, в сепаратистката Донецката народна република, Източна Украйна, предаде Франс прес, позовавайки се на съобщение на проруските местни власти в Телеграм, съобщи БТА.

Още по темата


От сутринта Донецк "е подложен на масиран вражески обстрел", заявиха и проруските военни сили на ДНР, според които в няколко квартала на Донецк са паднали над 200 артилерийски 155-милиметрови артилерийски снаряда. Според руските информационни агенции бомбардировките са засегнали кино и кафене в центъра на града.

Донецк е фактическата столица на отцепническата ДНР. В частично контролирания от проруски сепаратисти Донбас сега се водят ожесточени боеве между украинските и руските сили.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още по темата: украйнасградиудари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
4
 
15
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
До A стига бе!.....Закриването е неизбежно,все пак лятото ще свърши,а след лятото идва есен,и още по-лошо зима....И тогава наркоманският проект ще вие на два гласа.
76
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Сандо по долу пише се бомбардировка. Сега аз дето не правя разлика по военните оръжия, да кажа ли че ти си некадърен. Ами сбъркали но ти си замълчи
75
3
 
6
 
! Отговори
паралелепипед преди 1 година
Както са казаи Илф и Петров: "Война не щем, но за отпор сме готови".
74
8
 
15
 
! Отговори
A стига бе! преди 1 година
Новина за Донецк! И то с правилно наклонение?! ПО нашите новини? Нещо става! Да не закриват наркоманския проект?
73
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това че пугин не се сетил за името на токаев и той от своя страна заплашвал мисля че е лъжа и фейк новина. Не вярвам токаев дори да е казал това е съжалил и няма драма. Токаев нито дори Путин нито Зеленски никой не може да определя съдбата на хората от ЛДНР. Някакви квазидемокрации няма да определят статута на Донецк.
72
1
 
2
 
! Отговори
паралелепипед преди 1 година
До sir адски тъпо парче - А аз съм сигурен, че това е човекът, който показваше снимки във форума на вестник СЕГА преди години из кулоарите на сесиите на Black Hat в Лас Вегас и участваше в курсовете, па може и да е научил някакви трикове. Ония са Богове в мрежите, а пенетрейшън тестовете - уникални. Плащаш 3-4000 долара и за два-три дни ти дава всичко на един флаш драйв. След това кеф ти риба, кеф ти паламут.
71
4
 
7
 
! Отговори
Хм, да преди 1 година
Явно украинци няма да има.
70
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жалко за цивилните жертви, но това се очакваше. Украиците тепърва ще нанасят удари в дълбочина на руските позиции. Ако имат акъл ще започнат и с партизански операции във Херсон и Мариупол. сегашната ситуация е не изгодна за Украйна - позиционна артелерийска война. Нямат шанс срещу руснаците. Ако обаче започне партизанска война и разтеглят линиите на руснациге ще имат шанс. Историята показва, че редовна армия не се справя с партизанска война. И САЩ и Русия го ядоха в такива войни
69
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ето заради това Путин ги лекува укротерористите.От 8 години това правят-стрелят по мирни граждани.Те хох лите и това си могат де,страхливци са и с нормална армия не могат да воюват.Обикновени терористи-от най-долнопробните
68
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СЕКУКО е оставил доста информация в стария форум на в. Сега. Някакъв дъртак, за чието убийство не си заслужава да се лежи в затвора, ако ченгетата се презорят, естествено за тоя ***.
67
2
 
4
 
! Отговори
Сандо преди 1 година
бомбандоровка е от самолети, другото е артилерийски обстерел - ех ама сте некадърни
66
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слава Украйна! Долу Русия!
65
15
 
10
 
! Отговори
Динев преди 1 година
Брей брей само руснаците да стрелят по украйнски селища сега те изпробвали с новите си гаубици да ударят този мизерен град на народната республика вой до небето,само руснака има право да убива човеци другите народи молчатъ и нерусуждат,такава философията не тези жалки роби
64
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заради този фашистки тероризъм няма да има държава Украйна.Хох лите мислят,че са най-хитрите,че могат да заблудят всички,но накрая ще се окаже че са заблудили себе си.Скоро няма да я има държавата Украйна,и то напълно справедливо
63
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано Господ накаже тези които дават по един или друг начин оръжия на укри терористи да бомбардират изстрадалия народ на Донецк на Гурловка на Херсон да убиват цивилни по жилищни блокове по гари детски площадки, а Макрон Шолц и Джонсън да ходят по разходки все едно не са именно те дали оръжията на укрите. САЩ нагло тържествуват но също са убийци като западна Европа и Канада и те. Убийци сте. Толкоз от мен няма милост за Западни терористи и прокси Киев. Ще си платите по божия воля.
62
1
 
5
 
! Отговори
ZZ Top преди 1 година
До Анонимен 66Ясно,още един "фейк",руснаците са унищожили шест батареи ,обстрелващи Донецк!А пък ти си си се фейквай ,колкото си искаш!
61
12
 
2
 
! Отговори
До 70 преди 1 година
Днес в Донбас е замирисало на печено свинско. И не само ти можеш да намираш по айпи, Цветомире!!!
60
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до Гост: Виждам, че не си обикновеният промит мозък, изглеждаш мислещ човек, който е по-скоро жертва на бясната пропаганда, затова ще отговоря за наемниците от Азовстал. Оттам изскочиха американският генерал Ерик Олсън, британският подполковник Джон Бейли и няколко военни интсруктори от НАТО. В "правилните" медии едва ли са докладвали. Русия също не бие камбаната, защото се опитват да избягнат ескалация на конфликта с НАТО, ако все още е възможно. Впрочем Русия действа по същия начин и в Сирия.
59
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До долния не лъжи. !!!Митрофанова нарече така управляващите а те си го заслужиха. Долния стига лъжи и инсинуации. Сорросоидите явно смятате хората за глупави и се опитваш да манипулираш долния лъжец си ти в ада гири проклет бъди за дето нсгло лъжеш ти хитлерист долен си. Рода ти в ада да гори. Смърт на Фашизма свобода за народа на Донецк и Луганск.
58
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
59 теб са нарекли така Защото си. Ти си вързан с козяшките дупетати. Русия не случайно говори за удари по центровете на вземане на решения. Ей там както тролиш от централата на дб и хоп ракетка. А аз мога да дойда после да прибера някой твой оцелял американски ментор за в килията. Както ги показваха наскоро ингилизите и американците в крайна