Хийтроу поиска от авиокомпаниите да спрат продажбата на билети

Летището наложи ограничение от 100 000 пътници на ден
12 юли 2022 17:22, Йоана Цонева
19
Хийтроу поиска от авиокомпаниите да спрат продажбата на билети
Снимка: БГНЕС

Летище Хийтроу поиска от авиокомпаниите да спрат продажбата на летни билети, тъй като наложи ограничения върху броя на пътниците, заплашвайки допълнително да наруши пътуването.

Летището каза, че новото ограничение от 100 000 пътници на ден – еквивалента на 4000 пътници на ден – ще остане в сила до 11 септември.

Главният изпълнителен директор на Хийтроу Джон Холанд Кей каза, че през последните няколко седмици броят на пътниците редовно е надвишавал 100 000, което води до "периоди на обслужване, спадащи до неприемливо ниво".

Той каза, че авиокомпаниите, наземните превозвачи и летището не могат да се справят с толкова големи обеми.

Той каза, че пътниците са били изправени пред дълго време на чакане, закъснения за пътници, нуждаещи се от помощ, чанти, които не пътуват с пътници или пристигат късно, намалена точност и анулирания в последния момент.

Той каза, че Хийтроу очаква “средно дневно място за заминаване през лятото от 104 000 – доста над 4 000 на ден”.

"Средно само около 1500 от тези 4000 дневни пътнически места бяха продадени, така че ние молим нашите авиокомпании партньори да спрат да продават летни билети, за да намалят въздействието върху пътниците", каза той.

„Като направим тази намеса сега, нашата цел е да защитим полетите на огромното мнозинство от пътниците на Хийтроу това лято и да дадем увереност, че всеки, който пътува през летището, ще има безопасен и надежден полет и ще стигне до местоназначението си с багажа си.

„Разбираме, че това означава или някои летни полети да бъдат преместени за друг ден или на друго летище или да бъдат отменени и се извиняваме на онези, чиито планове за пътуване са били засегнати.“

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
8
 
10
 
! Отговори
Авиолинии преди 1 година
Не знам защо България все още не е наложила сурови мерки на тези пътуващи Л-нари с главно Л от Лондон разнасящи тук всевъзможни шарки и всякакви болести и какво ли не Абе сложи им едни 590 евро Такса 'Ковид' какво им се чудиш и молиш сложи им при платена такса още три такси за тегло над 60кг, такси бажаг над 1 кило= 1000 евро такса възраст от над 23г нагоре тройни цени на билетите и да видим къде ще пътуват всичкито освиненнно неваксинирани л-рчета увредени и без четърта бустерна доза
14
0
 
10
 
! Отговори
. преди 1 година
Дали си мислите, че щастлив човек ще стои буден по нощите като някой бандит? - ако не си е изпил хапчетата как да заспи. Имам приятел програмист дето като стана големия lockdown в Австралия и едва успя да се измъкне. Сиднито на него да си приказва приказките.
13
0
 
7
 
! Отговори
Stalinista преди 1 година
За съжаление на Франкфурското летище не е по-различно. Абсолютен хаос. Летището в Лисабон е в пъти по-добре организирано!
12
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В момента Сидни, Австралия е 2ч през нощта. Дали си мислите, че щастлив човек ще стои буден по нощите като някой бандит?
11
0
 
1
 
! Отговори
ехахохо преди 1 година
Този добре обясни за проблемите, чакане, загубени багажи, графици, изобщо пълна липса на обслужване и хаос в работата на подчинените му. Но такова нещо като отговорност и решаване на проблеми вече не е нужно да се взима. Виновни са хората, не нахалния шматарок дето не може да сметне 2 и 2.
10
14
 
0
 
! Отговори
отСиднейАавстралия преди 1 година
Че ти не си ми на данъците ве мойто мУмче, къде си тръгнал да ме коментираш. Дреме ми на синия паспорт. Зимам 5 цифри на месец долари, живея сред красота, кристални плажове, рифове, джунгли, водопади и какво ли още не. Всеки уикенд с жената и децата си карам доволно автоматика до някое уникално място което само по Дискавъри си виждал
9
0
 
16
 
! Отговори
аз преди 1 година
Взимайте ирландци и шотландци да работят, нали това беше идеята на Б Джонсън и Н Фарач.
8
0
 
12
 
! Отговори
. преди 1 година
Не се подигравайте на СиднейАавстралия. Неговия съпруг, 6 кучета, костенурка и домашен робот - те също се тревожат за психичното му състояние. Проблемите с главата там не са от вчера. Нека се лекува човека и дано се стабилизира. Дайте му подкрепа на квантово ниво с добра мисъл.
7
1
 
13
 
! Отговори
До Синдя: преди 1 година
Имам само една молба към теб. Казвай там, че си сърбин, хърватин, босненец, словак, поляк, украинец, руснак или каквото си избереш, само не казвай на хората, че си българин.
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До отСиднейАавстралия, много си Пр0 зд мойто момче. И на Марс да отидеш, пр ост отията ти ще те следва по петите. Срам ме е от такива като теб, само да ни излагат в чужбина.
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Алекс "В Лондон има и други летища,които не са толкова натоварани.Авиокомпаниите да се насочат натам." --- ти имаш ли идея колко време се чака за слот на хийтроу? Веднъж освободиш ли слота, надай се някога пак да хванеш. Поради тази причина по време на пландемията самолетите летяха празни до големите летища, че не става само с плащане, ами трябва и самолетът да е там. Английските тариикати като искат да намалят пътникопотика да си намалят слотовете, ама после да не се цупят, че ги съдят.
4
18
 
3
 
! Отговори
отСиднейАавстралия преди 1 година
Гааня пак коментира неща далеч от бита и културата му. Ако стане задръстване на летище в цивилизацията всички се интересуват. Но ако бомба падне върху панелния коптор на Гааня и "изчезне безкрайно" повярвайте ми дори няма да го отразят в училищния весник на най долнопробното училище в Цивилизацията. Никой не го е еня с или без Гааня света така или инъче няма да разбере че е съществува или е съществувал. Такава е хранителната верига. Поздрави
3
3
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
В Лондон има и други летища,които не са толкова натоварани.Авиокомпаниите да се насочат натам.
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аха.. спрете да возите хора, ама си плащайте за слотовете... бизнес по англо-саксонски!
1
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Англичани - за нищо не стават.