Русия е завзела втората по големина ТЕЦ в Донецка област

Предприема масивно пренасочване към Южна Украйна
Обновена: 28 юли 2022 08:43 | 28 юли 2022 08:43, Елка Василева
45
Русия е завзела втората по големина ТЕЦ в Донецка област
Снимка: архив, БГНЕС

Руските сили са завзели втората по големина електроцентрала в източната част на Донецка област и предприемат "масивно пренасочване“ към три южни области, каза съветник на украинския президент Володимир Зеленски, цитиран от Ройтерс.

Още по темата
Вчера Москва заяви, че нейни части са превзели построената по съветско време въглищна електроцентрала "Углегорск" и че тя е останала непокътната.

"Те постигнаха малък тактически напредък, завзеха "Углегорск", потвърди Олексий Арестович в интервю, разпространено в YouTube.

Президентският съветник допълни, че пренасочването на руските сили изглежда като промяна в тактиката и че от стратегическо нападение те вероятно преминават към стратегическа отбрана.

Арестович и още един официален украински представител посочиха, че Русия изпраща сили в областите Мелитопол, Запорожие и в Херсон.

Вчера Украйна обстрелва ключовия Антоновски мост, който преминава над река Днепър в Херсонска област.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А цеховте? Превзеха ли цеховете?
9
5
 
24
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 1 година
Украинците побеждавайки успешно се евакуират, а руснаците отбранявайки се тичат след тях.
8
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТЕЦ Углегорск е втората по големина в Европа, а АЕЦ Енергодарск е най-голямата на Континента! И двете са руски, но всъщност са... съветски!
7
4
 
30
 
! Отговори
Да не се преди 1 година
Пускат подобни новини. Евроатлантиците ще предозират с антидепресанти.
6
3
 
27
 
! Отговори
В едно преди 1 година
От последните си интервюта подполковник Леща Арестович, да същият от 95ти квартал, които се обличаше в женски роклички и си наемаше странни ескорти, каза, цитирам, " Руснаците непрекъснато напредвали защото нямали стратегия за отбрана и това ги карало да вървят напред ". Който разбира украински може да го намери това интервю на тубата.Явно в украинските лаборатории интересни неща се готвят?
5
2
 
18
 
! Отговори
айде пак нов ден нов преди 1 година
нов ден нова статия.. стратегическа отбрана към дозавземането на запорожието донбас и после у лево към николаев и малко харков накрая бягайки към москва
4
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво стана с контраофанзивата според приказките на зеления вече трябваше да са си върнали едва ли не и Москва?
3
9
 
18
 
! Отговори
Тъпото Копеле преди 1 година
Това не е война. Операция е. Те не превземат. Те се отбраняват. Нападнали са ги и американците и от целия свят. Те са най-добрите и убиват най-хуманно. И други измишльотини.
2
3
 
35
 
! Отговори
Сега преди 1 година
разбрах, че когато противникът ти завзема територии, било стратегическата отбрана!?
1
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ясно, че е завзела и ще завзема територии в Украйна, не можем да променим чуждите държави. Не е наша работа. Войни винаги е имало. И ще има. Само че тук пак Америка е намесена, и това Е ЛОШО, намериха територия - Украйна, да се упражняват кой е по-силен, Русия или Америка. Но това не е Афганистан, това е руска територия , и пак ще бъде, жалко, но е така. Не може да има свободна Украйна или която и да е бивша република. Америка просто не трябва да се меси, а Европа послушно изпълнява.