Украйна: Убити са десетки руски войници в боевете за Херсонска област

Унищожени са два склада за боеприпаси
30 юли 2022 13:54, Александър Попов
154
Украйна: Убити са десетки руски войници в боевете за Херсонска област
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Украинската армия съобщи, че силите ѝ са убили десетки руски войници и са унищожили два склада за боеприпаси в боевете за Херсонска област. Областта е основната цел на украинската контраофанзива на юг и има много важно значение за снабдяването на руските войски, предаде Ройтерс.

Движението на влакове над река Днепър е прекъснато, съобщи южното командване на украинската армия, което вероятно ще откъсне още повече руските сили западно от реката от снабдяването им от окупирания Крим и от изток.

С помощта на западни далекобойни ракетни комплекси Украйна успя през последните седмици да повреди тежко три моста над Днепър, отрязвайки града Херсон и - по оценки на британски представители от сферата на отбраната - поставайки по този начин разположената на западния бряг на реката 49-та армия на Русия в изключително уязвимо положение.

"В резултат на установяването на огневи контрол над основните транспортни коридори в окупираната територия движението на влакове по железопътния мост над Днепър е невъзможно", заяви командване "Юг" на украинската армия.

То допълни, че в боевете през вчерашния ден в Херсонска област са загинали над 100 руски войници и са унищожени седем руски танка. Херсон беше първият голям град, превзет от руските войски след инвазията на 24 февруари.

Първият заместник-ръководител на областния съвет на Херсон Юрий Соболевски каза на местните жители да стоят далеч от руските складове за боеприпаси.

"Украинската армия мощно настъпва срещу руснаците и това е само началото", написа той в приложението Телеграм.

Проукраинският областен управител на Херсон Дмитро Бутри заяви, че особено тежко засегнат от боевете е Бериславски окръг. Берислав се намира на другия бряг на реката, северозападно от Каховската водноелектрическа централа .

"В някои села няма и един дом, който да е останал непокътнат, цялата инфраструктура е унищожена, хората живеят в мазетата", написа той в Телеграм.

Изнесените данни не могат да бъдат проверени.

По-рано през седмицата представители на проруската администрация на Херсонска област отхвърлиха западните и украинските оценки за положението в региона.

По-рано днес британското министерство на отбраната съобщи, че Русия вероятно е изградила два понтонни моста и фериботна система, за да компенсира щетите по околните мостове, нанесени при украинските удари по тях.

Поставените от Москва власти в окупираните територии на Южна Украйна вероятно се готвят да организират референдуми по-късно тази година за присъединяване към Русия и "вероятно принуждават населението да дава личните си данни, за да изготвят избирателни списъци", допълни военното ведомство на Обединеното кралство./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още по темата: войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
3
 
3
 
! Отговори
ЕЙййй....жестоко бе. преди 1 година
...СЪСИПАХА ГО ОТ РАБОТА ТОА ГРУЗ-200 , БЕ....МНООООГО РУСКА ТОР ШЕ ИМА ЗА ЕСЕНТА НА ПАЗАРА....МАШАЛАААААА...
127
6
 
6
 
! Отговори
българин преди 1 година
До: номер 133 Аз ще ти кажа, понеже ти е трудно да разсъждаваш: Единственото логично обяснение за това, че руската армия няма никакви успехи напоследък е, че тя преминава вече в отбрана и отстъпление. Дошли са "на гости" в Украйна, обаче не искат да си тръгват, не и преди Зеленски да ги "нагости" с куршуми, снаряди и ракети!!!
126
5
 
6
 
! Отговори
българин преди 1 година
До: номер 133 Като казваш че всичките успехи на Украйна били в телеграм, тогава как си обясняваш липсата на каквито и да било успехи на руската армия? Нали беше специална мъничка операцийка, която вече отдавна трябваше да е приключила с превземането на Киев?Това не го пише в телеграм, но това всички го виждаме.Всички нормални хора.
125
5
 
2
 
! Отговори
българин преди 1 година
"Украинската армия мощно настъпва срещу руснаците и това е само началото", написа той в приложението Телеграм." Айде почна се! Кога ще спре това безумие обаче?! Руската армия вече е дала над 40 хиляди жертви, по-точно близо 41 хиляди!Още няколко руски самолета са свалени, общият им брой е 224, а броят на унищожените руски танкове просто е умопомрачителен! Украйна е ликвидирала над половината боеспособни танкове на Руската армия! Кога Путин ще спре това безумие?!
124
3
 
6
 
! Отговори
В телеграм! преди 1 година
Всичките успехи са в телеграм, А в реалността - само някоя терористична акция . Укропитекска клоунада за западна публика. Дрънчне на пари в огромни размери е цялото шоу!
123
3
 
5
 
! Отговори
Пеесе песос преди 1 година
Най много тъ пи те укри да паднат в капан. Ще ги примамят в Херсон и писле опааа чувалче и чао.
122
1
 
4
 
! Отговори
Осрайна преди 1 година
...и стотици азовци и бандери! Ама май тях не ги броят за хора.
121
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Zеленски пак е дрогиран.Укрофашистите вече не знаят на кой свят са.
120
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия убива националистите. Българските националисти искат да станат руски националисти, ако излязат от ЕС и НАТО. Всеки български националист е руски националист.
119
8
 
4
 
! Отговори
мдааа преди 1 година
Руските въоръжени сили разбиха военен влак в ДНР, превозващ елитен батальон от бригадата на президента на Украйна, повече от 140 националисти бяха убити.ТАССВ резултат на удара са унищожени до 30 военнослужещи, военна техника и склад с ракети за бойни машини "Град".Взгляд.руВ канала на TelegramМинистерството на отбраната на Русия отбеляза, че цялата военна техника, която е била в ешелона, е изведена от строя.Вечерна МоскваВ района на село Артемовск високоточно оръжие на руските въздушно-
118
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Важното е да има пропорционално еднакъв брой жертви ит двете страни.
117
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 117 "Тази декламация..." описва точно писанията ти!Има статистика,има сателитни карти,има и глупави хора ,които не ги разбират.
116
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Паричните печалби на нацистка Русия са зависими от това дали ще продават енергоносители на ЕС. Ако ЕС не купува от Русия тя няма на кой да продава освен на Китай, на който продава и в момента. Нацистка Русия е зависима от ЕС,ако не иска да обеднее като Северна Корея.
115
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тука пише един и същи кравароподлога. Сам си пише, сам си отговаря, сам си слага плюсчета. Раздвояване на личността.
114
0
 
0
 
! Отговори
До 114 преди 1 година
Отдавна е за скрап.
113
12
 
6
 
! Отговори
До 117 преди 1 година
Тази декламация по опрни точки е повече от смешна, жалка и нелепа,като назовем фактът,че Русия от Февруари месец до юли месец не е мръднала от окупираните измислени ДНР и ЛНР. Това показва как си върши работата украинската армия. А сега вече Украйна контраатакува руските окупатори. По отношение на енергоизточниците и печалбите - Русия печели докато ЕС продължава да купува от нея енергоносители.
112
12
 
10
 
! Отговори
тодор живков преди 1 година
Решението е взето , САНКЦИИ И ИЗОЛАЦИЯ ! Нищо против обикновенните руснаци, те не заслужават такава власт , превърнала се в пълзяща фашистка диктатура .
111
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ясно е ,че и отдвете страни буха пропаганда.Само статистика над 700 000 украинци не могат да отблъснат 250 000 руснаци.Затвориха границата за мъже в донаборна възраст,толкова за патриотизмът украински.Фронтът статистически се движи само на запад.Американският ленд-лиз не е помощ, а ще се плаща след краят на войната.Русия печели повече от енергоносители отколкото преди войната.Европа е на прага на рецесия.Зеленски е комик не стратег.Има и още но ме мързи!Само факти!
110
7
 
6
 
! Отговори
Някаква-никаква преди 1 година
Е, честито на дебелите, ФАЩ ще направят втори Майдан тук, и като започнат да ви " направляват и вразумяват" да видим как ще ви дойде?! Кирето не е имал време, слава на Бога че го спряха, ами да ви видим вас, които се кефите на геноцида над руснаците в Донбас?
109
4
 
6
 
! Отговори
Някаква-никаква преди 1 година
Е , сатанисти, не тъжете, нали тук няма " Алеята на ангелите" но и това е поправимо, според правилника на ФАЩ, надали искат някой от нас в златния милиард