Прокуратурата за убийството във Велинград: Мотивът е изцяло личен

Екатерина Каферинова и убиецът се скарали за голяма сума пари
29 авг 2022 15:08, Нели Христова
22
Прокуратурата за убийството във Велинград: Мотивът е изцяло личен
Снимка: БГНЕС

"На този етап е установено, че мотивът е изцяло личен. Изключени са всякакви политически моменти". Това каза на пресконференция за убийството на общинската съветничка във Велинград Паун Савов, прокурор в Окръжна Прокуратура - Пазарджик.

За случая е задържан 72-годишен мъж, с когото жертвата Екатерина Каферинова е живеела на семейни начала. Той е направил пълни самопризнания за убийството.

Още по темата
Соченият за убиец на общинската съветничка е пенсионер, но това не пречи да се занимава с бизнес с недвижими имоти.

Двамата имали връзка, но се разделили през 2017 г., като поддържали добри отношения, защото имали общ бизнес с недвижими имоти и финансови взаимоотношения.

В деня преди убийството мъжът, който е живеел в друго населено място, отишъл във Велинград за рождения ден на Каферинова. "Според първоначалните данни на 28 август вечерта между двамата възникнал скандал. Причината е, че мъжът претендирал жената да му върне голяма сума пари, която през годините той ѝ бил дал". Не става ясно за каква сума са се скарали, но е от порядъка на няколкостотин хиляди лева.

Жената е била удушена след спора. Мъжът сам е подал сигнал на телефон 112, разказа още прокурорът.

Мъжът ще бъде обвинен в умишлено убийство и може да бъде наказан с между 10 и 20 години затвор.
                                          

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
първо била от сдс после от бзнс после взема пари и не връща тука става въпрос заедна обиграна крад-ла прекарала си минерална вода в двора на къщата и късабилетчета
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Общински съветник си продава общински имот на своя офшорка и после го препродава на петорна цена. Това им е далаверата 33 години. Престъпници и двамата.
12
0
 
3
 
! Отговори
Асан преди 1 година
П омаци ли са щом са от Велинград :)))
11
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Извършителят на колко години е?
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Убиецът има ли деца и внуци? А убитата има ли наследници? Ако имат, логично е да се допусне, че всеки ще се стреми да облагодетелства своето потомство. Но ако нямат наследници, тогава значи имаме случай на патологична старческа алчност. Едва ли някой от тях двамата е финансово притеснен. Но всеки един от двамата иска да е с неколкостотин хиляди по-богат за сметка на другия. А уж се обичат! Иначе биха ли живели заедно на тази възраст, без да ги свързва брак?
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това си е класически битов скандал. Вероятно са се карали кой да си спира колата под ореха. Нещо като спора на Митю дзъркела,но в беевградски вариант.
8
1
 
1
 
! Отговори
ЗаМъртвите или добро преди 1 година
или нищо. Шегите пък са направо неуместни. Но не мога да не кажа евалла на бабето! Да ме извинят дамите над 70 год., не го казвам с лошо чувство. Но погледнете наоколо колко млади и хубави мадамки са готови на какво ли не, само и само гаджето да им купи някакъв подарък или да ги заведе до Гърция за няколко дена. А тази жена, която от десетилетия вече не е млада, не само че си има любовник, с когото живее на семейни начала, но е успяла да получи от него СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ЛЕВА !!! Е, те това е ЖЕНА !
7
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
г Нито ковид смАхнотиите са с храм политически нюанс..
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че той е в края на живота си, колко години живот му остава още - макс 10 и айде, чао.
5
4
 
14
 
! Отговори
НН преди 1 година
Какво бъдеще го чака само този на 73 години, да прекара остатъка от живота си в затвора, но парите са тежко бреме и почти винаги развалят хората!
4
4
 
3
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Зодия дева са много стиснати и крадливи :)))
3
0
 
6
 
! Отговори
Да си прокурор преди 1 година
е голямо нещо. Имаш цялата наказателна държавна власт в ръцете си. Боравиш с наказателните закони. Можеш да скалъпиш обвинение на когото си поискаш.
2
1
 
7
 
! Отговори
gogo преди 1 година
Аууууу, прокурватурата се задействува
1
2
 
7
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Бабата празнувала рожден ден значи е зодия дева :)))