Обявиха референдумите в ДНР и ЛНР за валидни

Блинкен: Светът няма да признае ЛНР и ДНР за руски
26 сеп 2022 07:26, Александър Попов
112
Обявиха референдумите в ДНР и ЛНР за валидни
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Избирателната активност на референдума в Донецката народна република надхвърли 50 процента и той може да се счита за валиден, заяви пред ТАСС Александър Кофман, ръководител на Обществената камара на републиката на брифинг в ЦИК на региона. Над 50% е и избирателната активност в Луганската народна република обяви ръководителят на ЦИК Елена Кравченко.

"Според международните норми един референдум се счита за валиден, ако в него са гласували 50% плюс един избирател. Според вчерашните резултати този крайъгълен камък е достигнат", заяви Кофман.

"Според международните норми един референдум се счита за валиден, ако в него са гласували 50% плюс един избирател. Според вчерашните резултати този крайъгълен камък е достигнат", заяви Кофман./

Референдумът за присъединяване на Луганската народна република към Руската федерация е признат за валиден, тъй като в него са гласували над 50% от избирателите, заяви в интервю за ТАСС днес ръководителят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Елена Кравченко.

"На цялата територия на Луганската народна република има висока избирателна активност. На третия ден от гласуването участие взеха повече от 50% от участниците в референдума. Така референдумът се счита за валиден", каза Кравченко.

Към 23 септември 1 360 768 участници в референдума в ЛНР са включени в избирателните списъци. ЦИК отбеляза, че избирателната активност в края на третия ден е била 76,09%.

"В края на днешния ден /25.09.2022г./, избирателната активност в републиката беше 76,09%, като това е третият ден на гласуване. Според избирателните списъци в републиката са получени 1 милион 35 422 бюлетини", заяви ръководителят на ЦИК на републиката.

Според Кравченко лидери по избирателна активност са били Луганск, Антрацит и Краснодон. "Освободените територии също не изостават, те също имат добри показатели", отбеляза тя. Ръководителят на ЦИК добави, че всички комисии ще започнат работа в понеделник. Отбелязва се, че повече от 85 хил. граждани на ЛНР са гласували на референдума за присъединяване на републиката към Русия в избирателните секции на територията на Руската федерация. "За днешния ден, 25 септември, гласуваха 85 916 жители на Луганската народна република, които се намират на територията на Руската федерация", каза Кравченко.

Блинкен: Светът няма да признае ЛНР и ДНР за руски

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен заяви, че светът никога няма да признае регионите ЛНР, ДНР, Херсон и Запорожие за част от Русия. Според него Украйна има право „да си ги върне".

"Те никога няма да бъдат признати като руски. Украинците имат пълното право да си ги върнат", каза Блинкен в интервю за телевизия CBS.

Референдумите започнаха на 23 септември в Донецка и Луганска народна република, както и в Херсонска и Запорожка област. Гласуването ще продължи пет дни - до 27 септември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още по темата: референдумДНРЛНР
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
7
 
23
 
! Отговори
От личен опит знам преди 1 година
Ливял съм орез Социализма , не отричам че имаше и много хубави неща , НО на всички , които още изпитват носталгия иакам да кажа : Колкото по-бързо забравите за тези години , толкова по-добре за Вас , защото иначе можете да се побъркате ! Светът се промени много оттогава до сега , променя се и с всеки ден и секунда , и нищо което е било няма да се върне , нито като стандарт , нико като мослене , нито като система - И СЛАВА БОГУ ! ДОБРИНАТА и УВАЖЕНИЕТО правят животът прекрасен - НЕ строя !!
78
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ШИМПАНЗЕТО ПУТИН НАПУСНА ГРЕШНАТА ЗЕМА !!! ОЗЕМЛИХА ГО В РЕАЛНИ ГРАНИЦИ !!!
77
7
 
4
 
! Отговори
Видео проверки преди 1 година
Проверките са елементарни да се огледат видео репортажи за броенето на бюлетините. Ако има отпечатъци на пръсти на гласувалите добре ако няма са фалшифицирани както изборите в България след 1989 и следващи.. ТОгава контра разузнаването докладва за масови фалшификации
76
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 79 - Независимо от сантимента ти към миналото , това НЯМА как да се случи , а ако недай си Боже стане , не си мисли че ще е старото време - То вече е ИСТОРИЯ и СПОМЕН ! Светът върви напред и тези които помнят миналото НЯМА право да спира развитието на младите хора , които никога няма да те разберат ! Живей си живота и не си пълни главата с глупости , само заради надеждата че хляба ще стане пак 24 ст. , цигарите 1лв., а бензина стотинки , защото това никога няма да стане !!!
75
23
 
17
 
! Отговори
Лидия преди 1 година
Никой не желае да се връща в Русия или ссср, всичко е измама.
74
26
 
15
 
! Отговори
Альоша преди 1 година
Всичко е фалш като Русия.
73
23
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕС и НАТО вън от България! Национален референдум за присъединяване на България към Руската Федерация!
72
27
 
19
 
! Отговори
Emigrant преди 1 година
До русоблизите и русоробите,ВЗЕМАЙТЕ СИ ХАПОВЕТЕ РЕДОВНО И НЕ НИ ЗАНИМАВАЙТЕ С НАЛУДНИЧАВИТЕ СИ ФИЛМИ,ДА СТАВАМЕ ПАК РОБИ НА БЛАТНАЯ,КАВКАЗКАЯ!!Достатъчно ни смукаха и съсипваха,за да им попадаме пак в лапите!!Слава на Украйна и на героичната и армия!!Героям СЛАВА!!!!
71
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 73 Напротив аз съм свободен човек и се чувствам добре в демокрацията.Реализиран и си живея във времето.А ти си сигурно от онези, които след изгонването на 2 млн образовани българи, не си разбрал нищо и благодарение на такива като теб, ще заминат още толкова и пенсионерите ще останат без пенсии, защото трябва да останат и работещи хора в страната, за да изкарват тези пенсии.Няма разумен човек, който да поддържа война, след като сме свързани цял свят и тази война срещу света доведе до криза.
70
3
 
3
 
! Отговори
Някой преди 1 година
До Бай Дрън Не умряха.Ние ги опростихме по заповед
69
32
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин вече загуби войната.Абсурдно е да се воюва срещу целият свят.Няма и съюзници в агресията.Китай ще чака отслабването на РФ и след това .....
68
23
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мобилизация за всички русофили от бившите соц.държави! И без това не намериха място в развиващия се свят....
67
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някакъв *** е написал, че 80%у нас искат референдум.Напротив България преди доста години избра своя път.Според мен е крайно време да се пусне желязната завеса.
66
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скоро и в България. ВНР и БНР. Варненска Народна Република и Бургаска Народна Република. Да ви е честито чобани. Започвате да играете кючек. То само това ви остана.
65
33
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин ще загуби войната.Изпраща пушечно месо на фронта.На никой не му се умира заради Путин.Не се печели война с бойци, които не искат да воюват.Нашите поддръжници на агресията вместо да пишат, да отиват доброволци. Може би вече някой прави списък на русофилите и скоро ще имат възможност, да умрат за Путин.Останалите нормални хора сме щастливци, че сме член на ЕС.
64
14
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А в България кога ще се проведе същия референдум?? 80% от хората го искат!!
63
8
 
17
 
! Отговори
Лавров преди 1 година
Казах им че не ни интересува никакво мнение и презнание на запада точка.
62
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До AsdСлучайно след започването на войната в Украйна да си разбал, че подкрепата за Путин се е увелчила? Това, че десетина лььоххмани са излезли да пписка не значи целия народ! Или, че Блинкин СКРОМНО говори от името на ЦЯЛ свят.
61
7
 
23
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
999,тя истин#ката война отдавна е между САЩ и Русия. Украйна просто е един ТВД.
60
15
 
8
 
! Отговори
Да бяха преди 1 година
Гласували с машинки мадуровки като нашите, да ги признаем. Само така се гарантира честност и прозрачност.