Георги Йомов "изгоря" без футбол за 4 години?

Решението на УЕФА било взето
29
Георги Йомов "изгоря" без футбол за 4 години?
Снимка: БГНЕС

Крилото на ЦСКА-София Георги Йомов е наказан от УЕФА за 4 години заради употреба на допинг. Макар санкцията да не е официално обявена, решението е взето, твърди "Мач Телеграф", позовавайки се на информация от "Армията" и БФС.

Футболистът е със спрени права от 25 август, след като около месец по-рано в тялото му са намерени следи от забранено за употреба вещество. Пробата на Йомов бе взета след мача на ЦСКА - София с Македония (Гьорче Петров) в Лигата на конференциите. Впоследствие стана ясно, че въпросният допинг е дехидрохлорметилтестостерон.

Става дума за препарат, който е спрян от продажба още през 90-те години на миналия век, а в някои държави и от по-рано. Той може да бъде закупен единствено на черния пазар. Този факт е разбил защитата на Георги, която се основаваше на твърдението, че дехидрохлорметилтестостеронът случайно е попаднал в тялото му, защото самата покупка изисква да се нарушат правилата, а това говори, че футболистът е осъзнавал какво прави.

Най-глупавото в тази ситуация е, че въпросният препарат не е помагал на Йомов да играе по-добър футбол, а му е бил от полза, за да има плочки на корема и изваяни мускули. Възможно е швейцарската адвокатска кантора, която ЦСКА - София нае да защитава Йомов да обжалва решението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: ЦСКА-СофияГеорги Йомов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
До № 19 преди 1 година
Нямам намерение да Ви просвещавам, но все пак ще припомня имената на Петко Петков, Венцислав Арсов, Юлиян Колев и още много ...
20
1
 
3
 
! Отговори
бай Танас преди 1 година
Еми тъй е! То не се гледа как може да играе, важно е да има татуси, мускули и да хвърля салфетки у кръчмата! Ся барем ше пие, ше шмърка и ше щрака с пръсти в чалгаджийницитe колкото му сърце иска!
19
0
 
13
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Да припомня култовата му фраза от летището, когато беше младежки национал: "Мръдни, риза!". Толкова за този чалгапитек.
18
1
 
6
 
! Отговори
До Гражданин преди 1 година
За кои дисциплинирани и образовани футболисти в миналото говориш? Пушеха, пиеха и не излизаха от дискотеките и ресторантите. Боби се вижда, Трифон от пиене си замина... още да изреждам ли?
17
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега може да стане майстор да лепи плочки по баните. Пълен ***.
16
0
 
9
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 1 година
Сега няма да има плочки на корема, а ще има плочка на главата.
15
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще обжалва и ще каже, че наркотикът в кръвта му е влязъл, след като е правил орална любов и е погълнал семенната течност. Това им е редовен номер. Има вече няколко футболиста, които избегнаха наказанието така.
14
0
 
25
 
! Отговори
VladTepes преди 1 година
Йомов имаше нужда да натрупа мускулна маса за да направи кариера в чалга клипове дори с цената на наказание. Може да се пробва и като певец.
13
2
 
23
 
! Отговори
Гражданин преди 1 година
Каквато държавата, такива и футболистите! Какви мъже, какви футболисти имаше - хубави, дисциплинирани, образовани ... А днес - татуирани, дрогирани ... Боже, пази България!
12
0
 
17
 
! Отговори
Съвет: преди 1 година
Да пита Семерджиев къде да оставя пици на кристали. Може да станат съдружници, те Семерджиев скоро ще го пуснат. Вижте как ученикът от Шумен, убил млада жена, вече е с изчистена проба за наркотици. Тук е така...
11
0
 
18
 
! Отговори
Пипи преди 1 година
Сега ще може да се отдаде на любимото си занимание продажба на наркотици. Учуден съм на ЦСКА че щели да обжалват, предполагам искат увеличение на наказанието?
10
0
 
16
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Ами като му е мек, ще се хвали с плочки на корема я :))))))))))))))))))))))))))))))))))
9
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И без това футбола му пречеше на нощния живот, сега ще има време да се концентрира върху силиконките, побоищата по бензиностанции, пиенето и белото... Само не е ясно откъде ще изкарва пари за това, но току виж станал фолк певец, примерно
8
7
 
7
 
! Отговори
Един Българин преди 1 година
Какво "българско" фамилно име!
7
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голяма част от футболиститв навсякъде го оравят,но не е редно Иначе как щеше да летимРоналдо индругите със скирост на спринтьор помвреме на мачове.
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега може да запише више образование и да тренира както трябва или да търгне по пътя на онзи ,който преди няколко месеца удари с колата две момичета под въздействие на алкохол.Сигурно ще се спаси от много неща които го заобикалят.А момчетата като него трябва да се замислят преди да приемат хапчетата,които им ги дават.Има медии инда кажат,каквонстава в отборите.
5
0
 
23
 
! Отговори
Пустиняк преди 1 година
Див балкански субект
4
2
 
25
 
! Отговори
Стар левскар преди 1 година
А за стрелбата на бензиностанцията ?!
3
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи да го чакаме и тоя след някокоя и друга година да лети с 160 друсан по Черни връх и да трепе хора...
2
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е нищо.. сега ще стане разносвач на пици... с кристали.