НАТО: Путин се проваля в Украйна

Войната не върви според очакванията на Москва, смята Столтенберг
11 окт 2022 22:00, Красимир Ангелов
79
НАТО: Путин се проваля в Украйна
Снимка: БГНЕС

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че руският президент Владимир Путин се проваля във войната в Украйна.

"Путин започна и той трябва да прекрати войната - с изтегляне на руските войски от Украйна", добави Столтенберг, цитиран от БТА.

Още по темата
Той призова още президента на Беларус Александър Лукашенко да престане да съучаства на Кремъл. "НАТО остава с Украйна, докогато е необходимо", посочи генералният секретар.

По неговите думи алиансът не участва във войната, но осигуряваната от съюзниците помощ води до промени на бойното поле.

Столтенберг посочи, че руските въздушни удари по украински цели от началото на седмицата са израз на слабост и показват, че войната не върви според предвижданията на Москва. Русия не успява да спре напредъка на украинските сили и няма алтернатива, добави той.

Генералният секретар отклони въпрос на пресконференция, свързан с отговорността за взривяването на Керченския (Кримския) мост. По неговите думи е редно обяснения да дадат украинските сили.

Внимателно наблюдаваме руските ядрени сили и засега не отчитаме промени, посочи Столтенберг. Той добави, че НАТО е в готовност бързо да превърне изпратените по източния фланг съюзнически батальони в бригади. По неговите думи съюзниците обмислят увеличаване на военното производство и на запасите от оръжие.

Столтенберг съобщи, че следващата седмица НАТО започва учение на силите за сдържане. По неговите думи тези дейности са били подготвяни още преди началото на войната в Украйна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе, русофилски МЪР.ШИ, какво стана с завладяването на Киев за 2 дни?Май същото като с версията с камиона тръгнал от България ...А?Тоталният крах на РуZия е неизбежен.
21
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Средностатистическите русофили в България СА обикновено хора с основно, до средно образование. Това са обикновено чички и лелички, а тия по-младите, обикновено са неграмотни, с образование от основно до средно, придобито по втория начин.
20
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Йенс Столтенберг да го питам...как гадно ви биха Талибаните в Афганистан и с насфзрани гщи избегахте и станахте за смех ..а бильони бильони долари "инвестирахте " там в демокрация а талибаните с пушки и ножове ви победиха и избегахте като мишки
19
1
 
16
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
Столтенберг сам не си вярва на това което говори! Днес Украйна спря подаването на ток към ЕС за да задоволи своите нужди и защото енергийната и структура е сериозно повредена. Пред дни ОПЕК + съкратиха добива на нефт с 2 млн барела дневно и цената на нефта се юрна на горе. Крайният европейски потребител ще отнесе целият негатив и никак няма да го преиеме великодушно. Днес европците се стачкуват. Утре в разгара на зимата ще въстанат. Русия губи !?!?!?!?!?!?
18
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия в момента е тоталитарна държава.
17
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
е те НАТО кво друго да кажат ?? щото те победиха в Ирак и Афганистан ...хахах смешници. да ги поразява Путин по бързо и да се умират нещата ,, че и икономиката си ема макята
16
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна била нацистка държава без да напада никого... Сега Беларус и Русия нападат Украйна и искат да си я поделят... Обаче нацисти били украинците... Я си представете едно време нацистка Германия и болшевишката сатрапия СССР като нападат Полша и си я поделят да обявят за нацистка държава...
15
14
 
1
 
! Отговори
Абдуллах Карагьозов преди 1 година
Добре, че сме ние нормалните, та да противоостоим на ненормалните русофили в България. Това обикновено са едни мутри, чичаци и лели, които не знаят къдя са намерят.
14
1
 
8
 
! Отговори
Боли ме.../носът/ преди 1 година
за провала на Путин(който е спорен).Путинова Русия воюва,медиите пишат колко е зле,а МВФ дава оценка,че инфлацията в нея е 13,8%.Невоюваща БГ,водена от умно-красивите харвардски мошеници(служ. кабинет още не може да оправи нанесените от тях щети)има по-голяма инфлация от нея,която в най-важната за хората си част-храната достига до 40%.А доминираните от чужди интереси наши телевизии замитат проблемите под черджето и ни занимават с Путин и НАТО. Вече не гледам новини по ТВ,стига лъжи.
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом Йенса казва, значи требе му вярваме.
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако знаете какво готвят на поста на този, ще ви се завие свят.... Предлагам да му се радваме докато е на поста...
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е па щом се проваля радвайте се,какво сте взели да биете тъпана,потривайте ръчички и делете*победена и провалена*Русия!Да ама нещо нещата не се случват,нито с бойните действия,нито с фалита,нито с нищо!
10
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БРАВО ДНЕС 50 ПИСАНИЯ СРЕЩУ РУСИЯ! Отивайте за центовете, ще има и бонус за преизпълняване на норматива!
9
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Много ти е стара информацията за отстъплението, Виж какво става в Бахмут. Стига си чел само глупости, чети малко по достоверни източници, в които Зеленски не превзема Москва :D
8
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НАТО се провали всъщност. Съюзът в момента е между САЩ, Полша и балтийските държави. Сругите членове на това нато или не им пука или има брожения за референдуми за напускане с държавите им.
7
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нормалните сме с ЕС, ненормалните са с Путин.
6
1
 
3
 
! Отговори
Това преди 1 година
е никаква позиция . Ама че логика .
5
22
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин беше взел повече от 50% от територията на Украйна. А сега панически отстъпва отвсякъде. Като даже Донецк, който беше анексиран още през 2014 г. ще бъде превзет от Украйна. После следва Крим... Всъщност ако Путин не беше нападнал сега отново Украйна можеше да има повече анексирани територии... Ама човекът е загубен дядка на 70 г. изкуфял напълно и не знаещ какво прави...
4
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин взе 15% от територията на Украйна, съсипа им половината енергийна инфраструктура, ЕС тъне в мрак и студ. НАТО: Путин се проваля. WTF??? :D
3
4
 
15
 
! Отговори
Бай Петко преди 1 година
Слава Русия