Зеленски: Русия нанася гнусни удари по критични обекти

36 ракети са били изстреляни в последната масирана атака срещу Украйна
22 окт 2022 18:23, Нели Христова
122
Зеленски: Русия нанася гнусни удари по критични обекти
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че Русия е изстреляла 36 ракети при "масирана атака" срещу Украйна.

В публикация в Telegram той каза, че повечето от ракетите, изстреляни през нощта, са били свалени от системите за противовъздушна отбрана на страната.

"Агресорът продължава да тероризира страната ни. През нощта врагът предприе масирана атака: 36 ракети, повечето от които бяха свалени... Това са гнусни удари по критични обекти. Типична тактика на терористите", написа Зеленски в социалните мрежи .

През последните седмици Русия се прицели в критична инфраструктура като електроцентрали и водоснабдителни системи в Украйна.

Зеленски добави: "До всички енергетици и служби, които в момента работят на местата на удара и възстановяват инфраструктурата ни. Вие сте нашите герои!"

ад един милион домакинства в Украйна останаха без електричество след руски удари по енергийни съоръжения в цялата страна, каза зам-ръководителят на президентската администрация. „Към момента 672 000 абонати са прекъснати в Хмелницка област, 188 400 в Николаевска област, 102 000 във Волинска област, 242 000 в Черкаска област, 174 790 в Ровненска област, 61 913 в Кировоградска област и 10 500 в Одеска област“, уточни Кирило Тимошенко в социалните мрежи.

Междувременно проруските власти в южната област Херсон на Украйна призоваха днес жителите на едноименния главен град на региона да напуснат "незабавно" пред лицето на напредващата контраофанзива на Киев. „Поради напрегнатата ситуация на фронта, повишената опасност от масов обстрел на града и заплахата от терористични атаки, всички цивилни трябва незабавно да напуснат града и да преминат на левия бряг на река Днепър“, призоваха проруските представители на региона в социалните медии. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки път като го чуя тоя ми става едно коледно... квииии, квиии...
20
23
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-много се отвращавам от нашите изветрели, гнycни русофили...
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
***
18
6
 
14
 
! Отговори
Орисия преди 1 година
Да превземат градове със съюзниците му, за да убиват хора и копаят масови гробове, за да подклаждат войната. Всичко, което твърдеше Путин, че Украйна със съюзниците предизвикаха войната с Русия, е вярно.
17
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес са поразени над 20% от енергийната система на Украйна,до началото на зимата електроенергията ще бъде лукс!
16
1
 
19
 
! Отговори
Тоз пък Зелечук преди 1 година
И кое му е гнусното на тези удари. Гнус го е от удари. Мен пък ме е гнус от изгнили Зеленчуци !!!
15
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как е бре наркоман продажен"побеждаваш"ли още?
14
2
 
28
 
! Отговори
Гнусен може да е преди 1 година
само наркоманът в Киев и неонацисткото му обкръжение. Тези хора и делата им последните десетилетия са срам за човечеството. И още по-срамно е че ние в Европа се правихме че не забелязваме какво се случва там.
13
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеля, а изпери се вече бе, люти на очите! Mъpльo!
12
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеля, а изпери се вече бе, люти на очите! ***!
11
1
 
36
 
! Отговори
Този няма сеам преди 1 година
Стотици, даже хиляди деца избити лежат на твоята съвест! Ти си морален от-пад-ък! И точно ти да обясняваш колко гадни и несправедливи били ударите по инфраструктурни обекти когато вече близо десетилетие нацистката ви армия целенасочено стреля по цивилни. 2.5 милиона емигрирали има от Донбас. Не са от хубаво избягали.
10
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е нали Путин не воюваше срещу украинският народ?...
9
4
 
20
 
! Отговори
Изчезни преди 1 година
Много ли му е сладко хората в Европа да работят и да ги грабят с високи цени, за да ги пращат в Украйна и той да си купува къщи за милиони.
8
3
 
39
 
! Отговори
Замълчи боклук преди 1 година
Замълчи! Срама нямаш ли? Не спазвахте Минските споразумения. Бомбихте цивилни 8 години. 2021 началото ти наркоман с тебе, промени конституцията и практически направи връщането на Крим конституционна цел. А Ноември 2021 в Мюнхен каза ча Украйна щяла да се сдобива с Ядрено Оръжие. За капак От Дек 2021 Украйна почна мобилизация на големи войски на изток и се готвеше за офанзива. Русия просто ви изпревари. После имахте безброй шансове за мир. Пропиляхте ги. Сега мълчи!
7
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нал повечето сте ги свалили? Или нех врат, ама и шия.
6
2
 
24
 
! Отговори
Простете на фашагите преди 1 година
Вече започвам да разбирам тези, които възхваляват фашисткият режим в Украйна. Те са жалки нещастни човечета които са преминали през няколко стадия на развитие през своя живот и в злобата, страха и омразата си към Русия са станали и фашисти. Засега прикриват своята фашистка идентичност, само зад русофобията си и затова с такава надежда и лелеяна мечта очакват фашистка Украйна да победи за да започне победоносният ход на новия фюрер, наркомана със зелените парцалки.
5
1
 
27
 
! Отговори
Ще те чегъртат бе ей преди 1 година
Нарко-гном! Ще те чегъртат от някой тротоар скоро. И няма да е заради Руските удари или Американско предателство. Твоят собствен народ ще ти ПОТЪРСИ СМЕТКА ЗА ПОЛОЖЕНИЕТО ДО КОЕТО ГИ ДОКАРА! ЗАЩОТО ТИ Б-О-КЛ-УК ТАКЪВ ДОЙДЕ С ОБЕЩАНИЕТО ЗА МИР, А НЕ ТИ СПИРА УСТАТА ДА ГОВОРИШ ГЛУПОСТИ. 2021 Новмври каза че атомна бомба щели сте да правите. Онзи ден говори за превантивни ядрени удари по Москва. Мост взривихте. Е виждат се резултатите!! Скоро ще замълчиш!!
4
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Терористична тактика е да стреляш по цивилни обекти, а когато отидат пожарникари и медици, да удариш пак. Оня ден този терорист така уби няколко пожарникари и медици.
3
1
 
26
 
! Отговори
113място преди 1 година
Когато т нар журналисти използват думата г*н*у*с*н*о за да изразят субективното си мнение и да внушат,пропагандират и манипулират общественото мнение, налагайки своето, всичко е точно!Когато някой посетител на сайта се опита да използва същата дума,коментара се цензурира,изтрива или го банват!Така работи криворазбраната демонокрация! Евроценности сър,да живее свободата на словото,евентуално :)
2
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оф. Пак ли тоя бе. Голяма стръв е клъвнал с голяма кука.