Шойгу: Ситуацията в Украйна бързо се влошава

Украйна можело да използва "мръсна бомба"
23 окт 2022 16:13, Александър Попов
113
Шойгу: Ситуацията в Украйна бързо се влошава
Снимка: БГНЕС/EPA

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу каза днес на френския си колега в телефонен разговор, че ситуацията в Украйна бързо се влошава и върви към "неконтролируема ескалация", предаде Ройтерс.

В телефонен разговор с френския министър на отбраната Себастиан Льокорню, чието съдържание беше огласено от руската страна, Шойгу заяви, че Москва се опасява, че Украйна може да използва "мръсна бомба" в конфликта, без да предоставя доказателства в подкрепа на това твърдение.

"Те обсъдиха ситуацията в Украйна, която бързо се влошава", съобщи министерството на отбраната. "Тенденцията е към по-нататъшна неконтролируема ескалация."

При така наречената мръсна бомба се използват конвенционални експлозиви, примесени с радиоактивен материал.

Руското министерство на отбраната не предостави никаква допълнителна информация относно изявлението си, отбелязва Ройтерс./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
4
 
6
 
! Отговори
нагли окупатори преди 1 година
Руската наглост край няма!Крадеца вика дръжте крадеца!
77
7
 
8
 
! Отговори
ДРАГАН преди 1 година
АЗ НЕ ИСКАМ МОИТЕ ДАНЪЦИ ДА ОТИВАТ ЗА ИЗДРЪЖКА НА УКРИ ПО ХОТЕЛИТЕ!
76
15
 
29
 
! Отговори
Запознат преди 1 година
До Монди; То бива бива глупост ама твойта никъге я няма.През ПСВ заради Русия застанахме на страната на Германия.Русия ни нападна . Бихме я в Добруджа-Ген. КАНТАРДЖИЕВ и ген . Иван Колев, Бихме ги и в МАКЕДОНИЯ - Руския Експедиционен Корпус от 22 000. Ген. КЛИМЕНТ БОЯДЖИЕВ ги размаза при ГОЛЕМИЯ ЗАВОЙ НА РЕКАЧЕРНА на 09.05.1917 г. Всички войни започват от Русия и все ги БИЯТ. Ако не бяха САЩ през ВСВ сега *** щяха да говорят НЕМСКИ.
75
8
 
16
 
! Отговори
Запознат преди 1 година
До Д***КастрирамеСулюП***си ; Абе *** Англия призна първа СЪЕДИНЕНИЕТО и беше негова покровителка. Тя ни спаси от руска окупацфия, когато Русия дръпна Флот в Бургас и Варна и извърши ДЕСАНТ до турсвката граница начело с Кап. Набоков. Лорд Солсбъри им каза че ще се бият за НЕЗАВИСИМА Б--я и руснаците си отидоха като пръднали.САЩ ни спасиха от русия в Ньой. Ние я бихме през ПСВ и тя подписа КАПИТУЛАЦИЯ на ТРЕТИ МАРТ по настояване на ПРЕМИЕРА ни В. РАДОСЛАВОВ. В Ньй Русия искаше да ни раздели на
74
26
 
12
 
! Отговори
Монди преди 1 година
Слава на русия,и на тяхния народ ,и западните *** да не забравят че русия по територия и въоръжение превазхожда цяла европа ,бяха и си остават наи големите и *** не забравяи че правях ракетните двигатели на нсса тези дето не могат да направят топка
73
1
 
8
 
! Отговори
Запознат преди 1 година
До Тот; Абе казвали ли са ти колко си ГЛУПАВ? Руснаците откраднаха бомбата чрез комунистите Семейство РОЗЕНБЕРГ.САЩ ги изпекоха на Електр. стол. А Опенхаймер е отсранен от секретни проекти.
72
15
 
5
 
! Отговори
Тот преди 1 година
Русия досега пазеше цивилното население,ползваше стара техника и въоръжение щото новото е проектирано да заличава цели градове ,скоро време западните страни че разберът за кво иде реч,еии смешкото по горе ,пии хаповете редовно,и не русия ойраде от Хамериканците атонната бомба а хамериканците я окрадоха от хитлеристите както и ракетите и мн други неща ,учени инженери всичко взеха от германия ,не случаино германците се славят с най добратна техника и дисциплина,да се радват *** и евреите
71
9
 
19
 
! Отговори
смях преди 1 година
да ШОЙГУ, Влошава се, Русия губи за сега войната, специална лъжа и т.н. айде хвърляй каквото решиш и да се приключва. цялата ви работа е такава, една футболна топка не може да направите, Война сте тръгнали да водите. коя война сте спечелили? Втората с помощ от запада? Афганистан? Сирия? студената война? крепостници сте от както съществувате и както върви следващите 1000г нищо няма да се промени. Крадци сте били винаги и атомната бомба откраднахте евала за калашника, но той уби милиони.
70
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това трябва веднага да стресне хората.Явно ни се подсказва, че Русия е загубила достатъчно и ще му ядем дървото, ако не се намери мирно решение. Няма значение къде и за кого и кой първи ще я използва,всички плащаме за резултата. Време е за преговори и прекратяване на огъня. Войната водена между запада и изтока трябва да спре.
69
30
 
15
 
! Отговори
николо ставери преди 1 година
да живее славянизма и да мрът англосаксонските *** и лакеите им
68
5
 
8
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Ядем пердах...
67
12
 
13
 
! Отговори
николо ставери преди 1 година
а дано тая *** бомба я използват на територята на сащ дано господ е с нас
66
17
 
17
 
! Отговори
Не едно животно преди 1 година
ЕДИНСТВЕНИЯТ начин Путин да забави укр настъпление е или да направи някоя мръсотия, както казва с *** бомба, или да взриви язовира който рус минираха за всеки случай още като го превзеха, знаейки че могат да ползват и стената му като ЕДИНСТВЕНИЯ сигурен мост защото укр САМО НЕГО НЕ МОЖЕ И НЯМА да събори,а др вече паднаха:) което и от двете да стане ще го направи Раша
65
20
 
25
 
! Отговори
Не едно животно преди 1 година
Ето го и доказателството черно на бяло за руското безочие и подлост и че освен,, руската армия,, обосралис вече и в Кремъл. И естествено-Шойгу заявил бил БЕЗ ДА ДАВА доказателства... ха ха. И защо и е на Украйна да го прави дори и да би имала ресурса сега когато са в настъпление? Не е. Харков пада а това пречупва фронта ФАТАЛНО.После следва Крим и Путин е аут. За това е всичко:) Но както се казва=око за две а зъб за чейне.
64
47
 
36
 
! Отговори
Mr. Javelin преди 1 година
Тези освен за фашисти, нацисти, био лаборатории, сега и за мръсни бомби фантазират...
63
37
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Влошава се, за рашистите. Затова е това с уж "мръсната бомба". Ще правят голямата беля руснаците, натм отиват нещата.
62
11
 
34
 
! Отговори
Кос преди 1 година
До Асен Суверенна е колкото сурватката от казана. Като е много суверенна, защо не върнаха Брендо с европейски заповеди за арест. Украйна е изсмукана е като Косово и макитата..
61
35
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Външният министър на Украйна Дмитро Кулеба: Руските лъжи за това, че Украйна планира да използва *** бомба, са колкото абсурдни, толкова и опасни. Първо, Украйна е отдаден член на ДНЯО: ние нито имаме мръсни бомби, нито планираме да придобием такива. Второ, руснаците често обвиняват другите в това, което сами планират
60
45
 
31
 
! Отговори
Загробски преди 1 година
Путнер ке падне!Ке завърши като Чаушеску.Който сее ветрове ке пожъне буря.Бегай Шойгу при елените у юртата,,че Кремълския психопат ке те загроби.Или го Фатах за роговете па дери,дери дойде има кожа.
59
51
 
39
 
! Отговори
Бог на помощ преди 1 година
Смърт на окупаторите мародери Свобода за Украйна