Киев: Русия иска да превърне Херсон в "град на смъртта"

Съветник на Зеленски обвини, че руските войски минират всичко
10 ное 2022 13:36, Елка Василева
206
Киев: Русия иска да превърне Херсон в "град на смъртта"
Снимка: архив, БГНЕС

Съветник на украинския президент Володимир Зеленски заяви днес, че Русия иска да превърне Херсон в "град на смъртта", предаде Ройтерс.

Още по темата
Михайло Подоляк обвини руските войски, че минират всичко – от апартаменти до канализация, и планират да обстрелват южния украински град от другата страна на река Днепър.

"Така изглежда "руският свят": дойдоха, ограбиха, празнуваха, убиха "свидетели", оставиха развалини и си тръгнаха", заяви той в Туитър.

Съветникът направи изявлението ден след като Москва разпореди на своите войски да се изтеглят от Херсон и да заемат отбранителни позиции на отсрещния бряг на Днепър.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
10
 
6
 
! Отговори
Спокойно битка има преди 1 година
Скоро ще почва битката за Херсон! Страшно ще е! Укрите се мъчат отчаяно да разбият язовирните стени и да потопят целия град. Мъчат се да взривят и Атомната ел. централа. Ще идва армагедона скоро! Запасявай се с вода, консерви!!
74
4
 
6
 
! Отговори
Прощаваме ви фашки преди 1 година
Вече започвам да разбирам тези, които възхваляват фашисткият режим в Украйна. Те са жалки нещастни човечета които са преминали през няколко стадия на развитие през своя живот и в злобата, страха и омразата си към Русия са станали и фашисти. Засега прикриват своята фашистка идентичност, само зад русофобията си и затова с такава надежда и лелеяна мечта очакват фашистка Украйна да победи за да започне победоносният ход на новия фюрер, наркомана със зелените парцалки.
73
5
 
6
 
! Отговори
Накратко преди 1 година
САЩ = ФАЩ принудиха куклата на конци Зеленски да принуди Путин да започне инвазията. А сега същите тези перат десетки десетки милиарди и някои хора отвъд океана станаха мега богати от цялата тая работа. Ние в Европа разбира се отново сме в ролята на ХРАБРИ ДУХАЧИ!
72
7
 
5
 
! Отговори
В Укрия преди 1 година
управлението на държавата практически е в ръцете на нео-нацистки групировки? Това кой и кога ще го призъхънае! Аман от двойни стандарти и от полиуутииици които си затварят очите пред очеизвадни факти!
71
2
 
8
 
! Отговори
мазепа преди 1 година
До Страшно е хора-----тогава бегай от Германия в Русия.
70
13
 
12
 
! Отговори
Детеубийците Укри преди 1 година
Не спазваха Минските споразумения. Бомбиха цивилни 8 години. 2021 началото наркомана промени конституцията и практически направи връщането на Крим конституционна цел. А Ноември 2021 в Мюнхен каза ча Украйна щяла да се сдобива с Ядрено Оръжие. За капак От Дек 2021 Украйна почна мобилизация на големи войски на изток и се готвеше за офанзива. Русия просто ги изпревари.
69
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв смях, бе? Аз чувам само русофилски рев! А?
68
8
 
8
 
! Отговори
Восък няма преди 1 година
Свещоте свършиха! В Лвов са свършили всички свещи! Укрофашистите не спират да палят и да се молят! А и ток няма! На светлината на сеещите четат Моята Борба на чичкото с мустачките!
67
6
 
6
 
! Отговори
Кой какъв е преди 1 година
Украинската армия разпръскваше забранени противопехотни мини, жертвите на които остават инвалиди за цял живот.
66
7
 
4
 
! Отговори
Стига преди 1 година
Глупости...
65
10
 
7
 
! Отговори
Чува се че като преди 1 година
помощи ФАЩ щели да пращат багери! За да може Нацягите да изкопаят гробове и да заровят всичките си войници. Че за момента не смогват! Чува се че Зеленски се е очовечил, спрял е дрогата и отсега почвал бил курсове за БАГЕРИСТ за да се подготви за тази гробарска авантюра!
64
13
 
7
 
! Отговори
Кокаине!! Слава!! преди 1 година
Кокаиновия ги закОпа! направо зарови цялата си държава и нация под земята! Наркотиците са му изпилили мозъка, а пишман приятелите му от ФАЩ довършиха и малкото останали му неврони. Останалото е история.
63
10
 
10
 
! Отговори
Наглосакси са нагли преди 1 година
САЩ пращат пращат милиарди върху милиарди оръжия! Вече десетки милиарди станаха! Обаче в изявленията си казват НИЕ НЕ СМЕ СТРАНА В КОНФЛИКТА! САЩ НЕ УЧАСТВА! Когато Русия обаче ползва дронове направени по Ирански патент. Изведнъж ИРАН СЕ ПРЕВРЪЩА В СТРАНА В КОНФЛИКТА И ЗАХВЪРЧАВАТ САНКЦИИ! Тия са епитомията на ДВУЛИЧИЕ и НАГЛОСТ!
62
2
 
9
 
! Отговори
Стига вече с тия преди 1 година
В Йемен има война от 2014 насам. Гражданска. САЩ поддържат смяната на режима и постоянно пращат оръжия. В тази впйна досега има загинали 400,000 цивилни. Включително майки и деца! КОЙ ЩЕ ОСЪДИ САЩ ЗА ТАЗИ КАСАПНИЦА? КОЙ И КОГА ЩЕ КАЖЕ НЕЩО НА ТЕЗИ У-БИЙ-ЦИ САЩ???
61
4
 
6
 
! Отговори
Спокойно!!! преди 1 година
Белгород тръгна! ПОСЕЙДОНИТЕ са заложени! 6 торпедота по 100 мегатона всяко! По крайбрежието на Краваристан! Фашистите няма да имат дори време да се прекръстят когато ги залее ядрено цунами с височината на 50 етажна сграда. ФАЩ трепери!
60
3
 
8
 
! Отговори
Урсулка превръща ЕС преди 1 година
в континент на смъртта! Тая луда лелка купи 4 милиарда ваксини още! И то отгоре на това което вече сме изболи в ЕС! Превърна ни на пилета бройлери дето ги бучат с антибиотици и какво ли не през ден. После за капак изпраска 9 пакета санкции на Русия и фактически закри Европейската икономика като ни превърна в придатък на САЩ! Има ли политик в Европа който да е причинил повече вреди от тази скудоумна невръстеничка?
59
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия отстъпвала, пък този нацист ще се разреве още малко нещо не се връзва.
58
3
 
9
 
! Отговори
баце преди 1 година
Нема цивилни, нема жив щит, нема кого да репресират, минирано всичко .... не че укрите не минират. Па да си влизат в градо и да се дървят от там на рашистите. Те рашистите няма да имат никви скруполи да обстрелват град в който има само укро-нацисти, укро-веинни и наемници. За кво реве този друсаняк, какво му е криво - цял град му дават рашистите да влиза вътре.
57
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия какво още чака
56
1
 
8
 
! Отговори
В Киев преди 1 година
Срещу ФАЩ трябва да протестират! Ето, Германия я удариха нейните верни съюзници от ФАЩ! Тази зима ще е равносилна за тях не на една, а на няколко ядрени експлозии в гоавните им градове. Но те са дотолкова безгръбначни, че не могат да посочат с пръст дори извършителя на атентатите върху СП. Строго секретно било, не знам си какво си. В тая ситуация Руснаците освен да ги съжаляват друго не могат да направят. Тъжна картинка.