Турция отказва да приеме съболезнованията на САЩ за атентата

Терористката е щяла да бъде убита, ако не е била заловена
Обновена: 14 ное 2022 13:23 | 14 ное 2022 13:23, Елка Василева
58
Турция отказва да приеме съболезнованията на САЩ за атентата
Снимка: БГНЕС

Турция отказа да приеме съболезнованията, изразени от Съединените щати по повод на вчерашния атентат в Истанбул, при който загинаха шестима души, а над 80 бяха ранени, предаде турската частна телевизия НТВ.

Още по темата
"Не приемаме, отхвърляме изказаните съболезнования от американското посолство", заяви министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу.

В обвинения към САЩ, разпространени от други турски медии, министърът оприличи съболезнователното послание на действията на "убиец, който пръв отива на местопрестъплението".

Турция обвинява САЩ за подкрепата им за Силите за защита на народа (СЗН), кюрдска милиция в Сирия, която според Анкара е сирийското разклонение на терористичната Кюрдска работническа партия (ПКК).

"Дипломатическата мисия на САЩ в Турция е дълбоко натъжена от експлозията в Истанбул този следобед. Изказваме искрените си съболезнования на семействата на загиналите и пожелаваме бързо възстановяване на ранените", се посочва в съболезнователното послание на посолството на САЩ в Анкара, оповестено вчера и цитирано от телевизия Халк.

Mинистър Сойлу, който сподели с обществеността най-новите сведения във връзка с атентата, каза още, че извършителката е щяла да бъде отведена в Гърция, ако не е била заловена от турските власти.

Операциите (по случая) продължават, добави Сойлу.

Министърът посочи, че при техническото подслушване след нападението терористичната организация е издала инструкции терористката да бъде убита.

"Те имаха план да убият терористката и да ни попречат да разкрием цялата мрежа. Но нашите сили за сигурност не позволиха въпросът да бъде прикрит", каза той, добавяйки, че е задържано и лицето, натоварено със задачата да я ликвидира.  
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
26
 
6
 
! Отговори
U.S Blue Angels преди 1 година
А защо Турция спира Швеция и Финландия за НАТО? Или нещо не искат НАТО да се разшири? Или защитават съзнателно нечий интерес, а?
26
1
 
20
 
! Отговори
До32 преди 1 година
Нима смяташ че техният вътрешен министър говори алангро на халост срещу страната терорист номер едно в света?
25
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Mинистър Сойлу каза, че извършителката е щяла да бъде отведена в Гърция, ако не е била заловена от турските власти. Както бе отведена в Трибалтийските умирати укропската извършителка на терористичния акт срещу философа Дугин, отнел живота на дъщеря му. Дали почеркът е идентичен?
24
38
 
9
 
! Отговори
U.S Blue Angels преди 1 година
Това е несериозно... Не можеш да обвиняваш една държава без никакви доказателства и скалъпени истории... САЩ да махат Турция от НАТО, Турция е троянския кон на НАТО...
23
5
 
13
 
! Отговори
Това е преди 1 година
...защото кюрдските милиции са в помощ на САЩ в борбата с ИДИЛ, но Турция ги смята за терористи, защото искат собствена кюрдска държава! Това е подобно на БГ в османската империя, която е смятала Левски за терорист!!!
22
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да си признаем, че турците изнасят лекция как се ловят престъпници. Първо, убиецът на нашият полицай беше заловен часове след убийството, а сега и тази, часове след деянието. Не знам как го правят, но явно гражданите имат респект към властите и сътрудничат по всякакъв начин. Без агентура, само на камери, това не е възможно.
21
11
 
18
 
! Отговори
Един мармот преди 1 година
Абе тия турци уж мразят САЩ, а иначе са в НАТО , и купуват от американците оръжие и им предоставят бази и въздушни коридори. Нещо май ни правят на балъци
20
3
 
34
 
! Отговори
Данчо преди 1 година
Започна голямата игра - новото делене на света.
19
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ама как е възможно да обвиняват САЩ. Тази държава само помага за мир и справедливост Хаха
18
5
 
37
 
! Отговори
Не е тайна преди 1 година
Най-големият терорист в света е ФАЩ. Те режисират всички войни.
17
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Турция трябва да влезе в орбитата на Москва и Пекин.Явно все повече се отдръпват от САЩ.
16
8
 
7
 
! Отговори
Айде сега... преди 1 година
Ама приемат Ф-35 от САЩ..хахаха.....Айде вътрешни тарикатлъци и гяволии...
15
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен123 преди 1 година
Има ли хамериканска пръст,, това означава. Само искат война,,, Между турци и кюрдите.. Подпалиха между укрите и Русия... То не бе Югославия, Иран, Ирак, Либия, Пакистан и т,н
14
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
казаха ли ви го така, бг -то ще загуби територията , ке се сбият с турците по нареждане на цру , за тва връзките с гърците се укрепват , цитиридка им сложиха, обработката е почнала отдавна, кеф всичко излиза на точен
13
13
 
7
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
турция да се разкара от ирак и сирия и да не краде петрола на кюрдите бежанцитеда се изпращат към родните страни а не към границата с българия свобода закюрдите стига с този геноцид свобода за полит затворници в турция
12
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Неслучайно същите тия които разпалиха войната в Украйна още през 2016 година сътвориха и преврата срещу Ердоган,тогава се провалиха и сега берат ядове с независима Турция но това не пречи отново от време на време да припалват огъня и там!
11
16
 
9
 
! Отговори
Сойър преди 1 година
Брях... Турция ще нападне САЩ без малко... Хаха...
10
0
 
27
 
! Отговори
аз преди 1 година
нашата милиция може да те хване само с телефон, без колан и с превишена скорост за някой рушвет. за нищо друго не стават! бачкат 20 години, после 40 години с най-високите пенсии!
9
4
 
19
 
! Отговори
жмръц преди 1 година
Ха познайте, от кого е поръчан атентата?Ердо не им игра по свирката и така,лекичко му казват какво го чака.Е нема да е все на тяхната.Оня с призраците,звездите не му ли го казаха?:))))
8
1
 
0
 
! Отговори
Варшавеца преди 1 година
До Натовеца Щото Турция хич не са!