Киев: Украинските войски удържат Соледар, Русия струпва още сили

„Руснаците стъпват по труповете на собствените си войници"
12 яну 2023 14:56, Елка Василева
160
Киев: Украинските войски удържат Соледар, Русия струпва още сили
Снимка: архив, БГНЕС

Русия увеличава силите си в Украйна, но украинските сили удържат в ожесточените боеве за източния град Соледар, заяви днес заместник-министърката на отбраната Ганна Маляр, съобщи Ройтерс.

Още по темата
На брифинг тя заяви, че броят на руските военни части в Украйна се увеличил от 250 миналата седмица на 280 тази, като Москва се опитва да поеме "стратегическата инициатива".

"Битката в по направлението към Соледар е ожесточена. Руснаците стъпват по труповете на собствените си войници", каза Маляр.

Друг високопоставен украински военен служител, бригаден генерал Олексий Громов, съобщи на брифинга, че военната ситуация в Украйна продължава да е "трудна", като най-тежките сражение се водят на източния фронт. Според него руските сили се опитват да пробият отбранителните линии и да обкръжат украинските войници.

Громов заяви също, че опасността от нападение от територията на съседна на Украйна Беларус, която е съюзник на Русия, ще се запази през цялата година.
(БТА, Симеон Томов)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
0
 
0
 
! Отговори
Ж. Гд. Сарфаладкин преди 1 година
да вздравствует саветскае троллское апшество... урррраааа
137
1
 
0
 
! Отговори
ХА ХА ХА ХА! преди 1 година
украинските сили удържат, ама с дрончета щото е по-безопасно на 14 км от центъра на Соледар:):)
136
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То и прасето като падне в ямата и то удържа позиция там, ама само докато дойдат касапите..
135
2
 
1
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
До Анонимен-143---Слезли са на долните хоризонти в мината ,е това държат Същата като в Азовстал
134
2
 
3
 
! Отговори
10 къщи преди 1 година
Аве какви са тези руски войски от криминални дето една махала с 10 къщи не могат да превземат за 3 месеца. А русожопите червени кр'атуни ми надуват главата с Велики по-беди
133
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Държат" Соледар, ама по скоро им отрязаха пътя за отстъпление и са се изпокрили по дупките, както обикновено. А труповете, които руската армия гази в настъплението си са на укропи.
132
5
 
3
 
! Отговори
Иванов преди 1 година
Късната есен на 2021 година. Русия иска гаранции, че ще бъде защитена, като НАТО не се разширява на изток. Високомерно НАТО отказа, и с това изпусна МИГА ДА СПРЕ ТАЗИ ВОЙНА? Или не можеше да си го позволи след осемгодишна подготовка? И сбърка! Сега сърба попарата и ще я сърба години напред, тъй като САЩ изтърваха най-важния си пункт от политическата доктрина - възпрепятстване на съюз Китай - Русия!
131
3
 
11
 
! Отговори
Военен преди 1 година
Да добавя към данните от колегата по-долу, че същото съветско ведомство в прав текст заявява, че Соледар НЕ е превзет.
130
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Май ви е хванала амнезия и не помните какво сте писали преди половин час. Вчера руснаците го бяха превзели, според "английското разузнаване". Смях само с вас и кьопавата ви лъжлива пропаганда.
129
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Знаем и коя точно част на Соледар контролира Украйна - мазетата и подземията на солните мини :D:D
128
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От три гледаме кадри на руснаци в Соледар и валящи се трупове на украински войници. Това дето го пише Нела, защо някой не го е документирал? А то излиза,, че украинците лъжат.
127
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До.Алекс ти не разбра ли,че Химарс не са нищо особено.Стават само за обстрел,където няма РЗК.Да не говорим,че това,което САЩ изпратиха в Украйна ,не могат да го произведат повече от година.Последно са изпращали съвместими ракети от Великобритания.
126
11
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Нека трупат.HIMARS ще има за всички от сърце.
125
15
 
10
 
! Отговори
Байрактар преди 1 година
След като още няма снимки със забит руски байрак връз сградата на кметството в центъра на градчето, означава, че нищо не са превзели. Хаймарси се насочват към арената на бойните действия и отряд украински снайперисти. Работата за рашковцете е бузук, т.е. нищо не са превзели. Укрите ще им скъсат дир'ниците.
124
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Също могат да открият химическите оръжия на Садам Хюсеин.
123
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Очаква се в Соледар да открият развъдник на птичките, за които Лавров каза че се заразяват със специален вирус, разработен да заразява само руснаци...
122
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руският войник Сергей Альонкин, лично е превозил 610 тела на свои мъртви сънародници, натоварени на общо 12 камиона КАМАЗ от Макеевка. Той просто се е хванал за главата, казва, че му е прилошало.
121
9
 
15
 
! Отговори
Киев лъже преди 1 година
Политическите елити на Запада призоваха въоръжените сили на Украйна да напуснат Бахмут и да заемат нова отбранителна линия, пише The Wall Street Journal, позовавайки се на свои източници. В кулоарите западните представители все повече обсъждат провала на Володимир Зеленски, който не успя да се справи със задачата, въпреки голямата военна помощ и мобилизационни резерви. Те се опитаха да запълнят дупките в отбраната с огромни количества жива сила, което само забави напредването на руските войски
120
7
 
5
 
! Отговори
Трупайте , трупайте. преди 1 година
..ние ше трупаме Хаймарси и касетъчни заради.....па да видим!
119
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В ЛНР беше открита база, където украински военни и чуждестранни инструктори, като част от военно-патриотична игра, обучавали деца от 12-годишна възраст на основите на саботажа. И тук няма нищо изненадващо - нацизмът трябва да се култивира от детството, тогава няма да има морални и етични дилеми и съмнения относно целите и мисиите.