Nexo не са уведомявани за разследвания срещу тях в САЩ

Това се казва в писмо на дружеството до главния прокурор Иван Гешев
1 фев 2023 14:01, Нели Христова
64
Nexo не са уведомявани за разследвания срещу тях в САЩ
Снимка: БГНЕС

Адвокатското дружество Schulte Roth & Zabel LLP, което представлява компанията за криптовалута Nexo в САЩ не е уведомявано за криминални разследвания срещу Nexo в САЩ.

Това се казва в писмо на дружеството до главния прокурор Иван Гешев, с което БНТ разполага. Писмото е с дата 26 януари.

“Всички въпроси, касаещи регулаторните органи в САЩ, са разрешени на база принципа “не признавам/не отричам”, което означава че Nexo не е задължена да признава обвинения, както и всякакви задължения или нарушения. Не сме уведомявани за криминални разследвания срещу Nexo в САЩ.

Отбелязваме, че споразумението с Комисията по ценните книжа и борсите не включва никакви разкрития или обвинения за въвличане на Nexo в каквато и да е измамна или подвеждаща практика, или че клиентите на Nexo са ощетени или подведени за финансовото състояние на компанията”, посочват от адвокатското дружество в писмото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стани БЪРЗ милюнер!!! Помоли срещу отвърдените тарифи 30-40% Иван Гешевци да ти направият и на теб едно от "зрелищните" обвинения по всички параграфи на НПК влез за 1-2 дни на топло... - след което Държавата ти плаща обезщетенията ДОВОЛНО по линия на Страсбург... . Стани и ти БЪРЗ милюнер ! ВЕДНАГА.
6
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тогава излиза, че Nexo са преследвани само у нас. Вероятно, защото няколко човека от тази фирма са си позволили да направят лично дарение на партия, опонент на ГЕРБ.
5
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крадците от ГЕРП и тяхната *** каскета, избирателно подбраха от всичко за което са сигнализирани само това за НЕКСО. За което е ясно от сега, че няма престъпление и накрая пострадалите ще осъдят държавата и всички ще плащаме. Но сега ефекта, който постигнаха герберунгелите е, че задръстиха КФН и прокуратурата с партенки и Кьор-фишеци и служителите се занимават с глупости, а не работят по истинските дела с гербовите престъпления. Дано българите не са толкова прости и да им се вържат пак и да гласуват за тия престъпници!
4
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смешната поръчкова акцийка на Гешев, поръчана от Тиквата, отново се срина с гръм и трясък.
3
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ох, писна ми от тея. Само пискат. Нито дейността им е преустановена, нито нищо. Ако не беше казал, че ще съди държавата за 1 млрд, ях да съчувствам, ама ... не.
2
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разтягат лукуми, като не са виновни, защо не се защитават в съда ами си платиха като попове няколко десетки милиона... облъчват тука стадото, че да не си помисли нещо лошо за партиите на промяната.
1
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И аз не съм уведомяван, че някой ме разследва, че откраднах на съседа колата, следователно съм невинен.