2/3 от опитите за депортиране на търсещи убежище в Германия се провалят

Най-често те не могат да бъдат открити
52
2/3 от опитите за депортиране на търсещи убежище в Германия се провалят
Снимка: БГНЕС

Около две трети от опитите за депортиране на търсещи убежище в Германия чужденци се провалят, показват правителствени данни, а причините варират от отменени полети до невъзможност да бъде открито лицето в деня на отпътуване, предаде ДПА.

Държави от целия Европейски съюз се опитват да увеличат броя на депортираните като средство за справяне с нелегалната миграция. От години усилията в тази посока постигат скромен успех, отбелязва агенцията..

Според федералното правителство, миналата година се извършени 12 945 репатрирания, но други 23 337 души така и не са били депортирани.

Германия е в разгара на най-сериозната мигрантска криза от 2016 г. насам, каза за в. „Билд ам зонтаг“ консервативният говорител по вътрешнополитически въпроси Александър Тром. Той изтъкна, чуе политиката по репатриране на чужденци трябва да е приоритет.

Тром обвини управляващата коалиция на канцлера Олаф Шолц, че не е осъществила нищо от планираната „офанзива по репатриране“.

Коалиционното споразумение, сключено между социалдемократите на Шолц, „Зелените“ и свободните демократи гласи: „Не всеки, който дойде, може да остане. Започваме офанзива по репатриране, за да го прилагаме по-последователно, особено депортирането на престъпници и на хора, които представляват заплаха“.

Към 31 декември 2022 г. в централния регистър на чужденци, подлежащи на принудително напускане на Германия, са били вписани  общо 304 308 души. Процедурата по депортиране на 248 145 души е била временно спряна./ БТА, Петя Гергова/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още по темата: Германиядепортиране
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
9
 
11
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
Каква ерейска хазарска шизофрения!!! Германия няма как да иска да депортира същите,които призва да влезнат в Германия.Германците ,в настоящият момент преследват за щяло и нещяло Българи и Руснаци(мен също !!!!).След предателството на ромът Сталин,който бе противник на ВЕЛИКИЯТ МАРШАЛ ЖУКОВ(ВЕЧНА МУ ПАМЕТ! германските фашисти намериха убежище в САЩ,Афганистан и най-вече Сирия,където приеха исляма!! Категоричен факт! Германците са цънгъри.Всеки,който познава Германия знае,че германците са мангъри
13
0
 
14
 
! Отговори
Тунис преди 1 година
Африкански държави на юг от Сахара репатрират граждани от Тунис след "шокиращите" изявления на президента на странатаНа заседание на Съвета за национална сигурност на Тунис на 21 февруари президентът Каис Саид определи предполагаемото незаконно преминаване на границите на страната от Субсахарска Африка като "престъпно начинание, замислено в началото на този век, за да промени демографския състав на Тунис".
12
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голям кеф е ,да си .загубишПаспорта !!
11
1
 
46
 
! Отговори
777 преди 1 година
Германците са недоволни, но не смеят да го кажат на глас защото ще бъдат обявени за расисти! Европа си заминава бавно, но сигурно!
10
2
 
38
 
! Отговори
Да бе преди 1 година
миналата година са дошли 240 000 нелегални - ... 1 милион украинци не са в това число...и депортирали 23 000 ... то това е по малко от 10% .... Германистан .. Германистан..
9
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато ,преминавате границите ,имате ,поне 6 различни проверки !!По 3 на всяка граница !!А,за тях нищо няма и ги хрантутят !!Ние ги хрантутим !!!
8
0
 
30
 
! Отговори
Неее преди 1 година
Не искат - политическите сили не искат да депортират... ако имаха мерак да са го направили... при Ковида немеца без тест не го пускаха да влезе в Германия, но афганистанци, сирийци без документи ги пускаха да влязат .. "бежанци" .... Всичко е много лесно - вижте в тунис какво стана последната седмица.. президента излезе и държа реч и държавата набързо събра черните за депортиране..
7
0
 
36
 
! Отговори
мак преди 1 година
Да благодарят на оная с жакетчета и поддръжниците й. Нали щяха да се справят толерантните германци. И който се е закотвил при тях, ще остане вовеки веков. Някои са неоткриваеми, другите ще ревнат, че ги депортират, ама у тях има я война, я глад, я слънчево затъмнение, та всеки опит за отпращане е дискриминация и расизъм. Докога ще издържи застаряващото население из цяла Европа да издържа милиони гости?
6
1
 
24
 
! Отговори
Още се помайвайте преди 1 година
Скоро тотално ще ви сменят режима и политиката.Таа както не мож ги откриете.
5
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Не могат да бъдат открити" - това действа и в двете посоки. Можем да ги разстрелваме на границата, и после да "не могат да бъдат открити". И вълкът сит и агнето цяло.
4
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как ще го репатрираш, той един път е дошъл, ще тръгне ли. Къде ще го намериш, нито сменят регистрация при преместване , ако въобще се регистрират.
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единствения начин да овладеят вътршни конфликти без да жертват думичката демокрация е развиването или по скоро умелото управление пандеми забрани за събирания домашни арести и такива подобни
2
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Най-често те не могат да бъдат открити"------------------Първо ги каниш на талази, после очакваш, че ще се съгласят да си тръгнат. Това е то да си немски тьпан.
1
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е от религията .Те нямат общуване ,не знаят къде се намират постоянно на групи .Развитие никакво .Проблемни същества