Започват две дела за военни престъпления в Украйна

ЕС ще работи с ООН за създаването на трибунал за руските престъпления
13 мар 2023 23:20, Йоана Цонева
230
Започват две дела за военни престъпления в Украйна
Снимка: БГНЕС

Международният наказателен съд възнамерява да започне две дела за военни престъпления, свързани с инвазията на Русия в Украйна, съобщават "Ройтерс" и "Ню Йорк таймс".

Освен това съдът ще поиска заповеди за арест на няколко души, както разкриха настоящи и бивши служители, запознати с решението.

Русия напусна Международния наказателен съд през 2016 г., след като съдебната институция определи анексирането на Кримския полуостров от Украйна през 2014 г. като въоръжен конфликт.

През ноември председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен обяви, че Европейският съюз ще работи с ООН за създаването на трибунал за разследване и преследване на военни престъпления, извършени от руските сили в Украйна.

Предложението обаче не получи очакваната подкрепа от външните министри на страните членки на ЕС и беше разкритикувано от Москва, която предупреди, че подобен съд "няма да има никаква легитимност".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
11
 
7
 
! Отговори
Zеленски преди 1 година
Всичко беше долу горе ок до Постановката в БУЧА, така подредени всички трупове пред входните портички на дворовете и по уиците.. сякаш ги беше изключил всички едновременно от матрицата. Доста несериозно, а за масовите гробове беше .. без коментар. В началото на всяка Военна Операция първата жертва става истината беше казал някой, това е.
60
11
 
2
 
! Отговори
Мама преди 1 година
Аре, бе Випиене, сабахлян стана, утре не мога да те изрина от леглото. Гаси я тая щайга и си лягай. Пак ще станеш в два след обяд, кръвясъл кат върколак. Аз тука се трепя да те хрантутя, а ти висиш кат паяк в тоз интернет. Пусто да остане.
59
6
 
8
 
! Отговори
не САЩ ....не Русия преди 1 година
Англия е центъра на световното зло!!!
58
8
 
12
 
! Отговори
Така ли е русофили? преди 1 година
Фашистка Русия има огромна територия и ресурси с които можеше да евакуира всички колаборационисти и сепаратисти от Донбас в Мордор но избра пътя на войната и заграбването на украинските територии.......... Чиста проба фашизъм. В резултат досега са убити и осакатени над 200 хиляди руснаци и вероятно толкова украинци . Само типичен русоФоб, като дъртото джyдже и фашистки режим като кремълския може да погуби толкова свои и чужди хора...
57
0
 
7
 
! Отговори
Лондон преди 1 година
е центъра на световното зло..............след това Париж, Вашингтон, Тел Авив, Ватикана, Брюксел..................Москва е може би на десето място в мойта класация!!!
56
8
 
5
 
! Отговори
орел,дракон,мечка преди 1 година
След повече от 30години,Големия Господар на светът си намери майстора и то без да иска в лицето на кой,пак на руснаците.Французи,германци ,сега и американци.
55
13
 
6
 
! Отговори
Ако зависеше преди 1 година
от Англия и Франция.............сега щяхте да говорите на турски..............дори САЩ за помагали на България.............Русия има 90 % положителна роля в БГ-история и 10 % отрицателна роля!!но това няма откъде да го знаете...............*** прости!!!
54
9
 
7
 
! Отговори
западни цености преди 1 година
Лъжи, двойни стандарти, лицемерие, демагогия, подклаждане на войни и подлост. Форумните дежурни зелени т ро ли - защитавайте ги де! Още можете!
53
10
 
5
 
! Отговори
Храна за троли преди 1 година
типична статия.
52
12
 
6
 
! Отговори
Путин е ВЕЛИК преди 1 година
Хохлите одавна са обречени.Само не знам защо Путин толкова им удължава агонията.А Песков днес каза че преговори вече няма да има.
51
14
 
8
 
! Отговори
да не се забравя преди 1 година
че САЩ са създадени от преселници от западна Европа.............Великобритания и Франция..............следователно търсете злото в Лондон и Париж............руснаците знаят кои са им най-големите врагове, не САЩ ....Велокобритания са центъра на злото в света!!!Франсетата водят по-умерена политика.............уж..............но не са спряли да крадат нефт, злато и диаманти от Африка!!Но на форумните "професори" само Русия е виновна!!
50
15
 
7
 
! Отговори
западни цености преди 1 година
Лъжи, двойни стандарти, лицемерие, демагогия, подклаждане на войни и подлост. Форумните дежурни зелени т ро ли - защитавайте ги де!
49
15
 
4
 
! Отговори
Мама преди 1 година
Випиене, няма да повтарям!!!!!!!!!!!!
48
15
 
4
 
! Отговори
Американофилите, преди 1 година
Ползването на VPN-и издава истинската ви лъжлива природа. Успокоението е че сте малко и страхливи. Добре илюстрирате западните ценности в които сте възпитани. Обяснете как във 12:30 има 15 удобряващи/неудобряващи читателя за и то 5 мин? големи сте смешници! :)
47
7
 
7
 
! Отговори
Русофилчета прости! преди 1 година
Феодална, фашистка Русия има огромна територия и ресурси с които можеше да евакуира всички фалшиви украинци (колаборационисти и сепаратисти) от Донбас в Мордор но избра пътя на войната и заграбването на украинските земи... Чиста проба фашизъм. В резултат досега са убити и осакатени над 200 хиляди руснаци и десетки хиляди украинци. . Само типичен русоФоб, като дъртото джyдже и фашистки режим като кремълския може да погуби толкова свои сънародници.
46
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия (по-точно диктаторът Путин) промени свята конституция, и вече решенията на международните съдилища нямат сила в Русия. Това не пречи международен съд да осъди Путин. В крайна сметка всяко следващо действие на Путин само показва безсилие и страх. Що се отнася до садизмът му, то той продължава с пълна сила и не се знае какво точно трябва да стане за да може този изверг на човешкият род да бъде спрян. В крайна сметка това е един масов убиец на деца, жени, старци, младежи, хора.
45
14
 
4
 
! Отговори
Мама преди 1 година
Випиене, марш в леглото!!!
44
14
 
6
 
! Отговори
???? преди 1 година
Кой има интерес от тая война???Русия или Украйна???Или западните престъпници-масони в топлите кабинети в Лондон, Париж, Вашингтон и Брюксел???Я кажете, селяни прости???
43
18
 
8
 
! Отговори
западни цености преди 1 година
Лъжи, двойни стандарти, лицемерие, демагогия, подклаждане на войни и подлост. Форумните дежурни зелени т ро ли - защитавайте ги де!
42
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Международни престъпници-фашисти ще съдят Путин.Добре ли сте.