Барикади от чували с боклуци се издигат в Париж, Нант, Рен

В столицата вече се оплакват от зловония и плъхове
36
Барикади от чували с боклуци се издигат в Париж, Нант, Рен
Снимка: БГНЕС

Борбите на французите срещу пенсионната реформа навлязоха в нова критична фаза: Париж е затрупан с боклуци заради продължителната стачка на сметосъбирачите, предаде БНР.

Барикади от чували с боклуци се издигат в Париж, Нант, Рен и други френски градове. В столицата стачката на служителите по чистотата продължава девети ден, а теглото на несъбрания боклук надхвърли 7000 тона.

Растящите купища с чували смет са особено неприятна гледка пред парижките ресторанти, които въпреки това не затварят.

Положението все повече тревожи санитарните власти и парижаните, които се оплакват от зловония и плъхове.

Правителството на президента Макрон обвини в несправяне със ситуацията кмета на Париж, социалистката Ан Идалго, която подкрепя протестите. Вътрешният министър Жерар Дарманен настоя за принудително връщане на работа на служителите по чистотата.

Сметосъбирачите са яростни противници на реформата, която предвижда и за тях увеличаване с две години на възрастта на пенсиониране. И днес продължават стачката в транспорта и многолюдните улични протести в цялата страна. Най-спорният член 7 от законопроекта - за увеличаването на възрастта на пенсиониране на 64 години, днес беше одобрен от комисия от двете камари на парламента.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: Франциябоклук
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Италианци и французи, чехи, поляци, словаци - големи протести имаше във вдсички държави в събота и неделя за излизане на държавите им от вредителските съюзи - НАТО и ЕС. Великобританци също напъват заизлизане от НАТО. Пълно е с кадри и клипове в нета. Ясно се вижда какво пише на плакатите и какво викат хората. Фалитите са налице, но на този етап не смеят да го заявят държавите. Нашата - също.
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма страшно. Мъжът на Урсула е казал вече на Пфайзер, че ще има нужда от ваксина против бок_лук и след има-няма 2 седмици ще е готова. Ваксърите във Франция чакат с нетърпение да се ваксинират срещу бок_луците. Не е важно да е чисто, а е важно да сте ваксинирани хахаха ... Естествено ще има и бустери за по-интелигентната част от обществото, която силно вярва в науката и най-вече в почтенността на Урсула и мъжа й.
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма страшно. Мъжът на Урсула е казал вече на Пфайзер, че ще има нужда от ваксина против *** и след има-няма 2 седмици ще е готова. Ваксърите във Франция чакат с нетърпение да се ваксинират срещу ***. Не е важно да е чисто, а е важно да сте ваксинирани хахаха ... Естествено ще има и бустери за по-интелигентната част от обществото, която силно вярва в науката и най-вече в почтенността на Урсула и мъжа й.
22
7
 
11
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
С европейският съюз е свършено и си личи. Това, че приеха закон за "*****" конвенция беше една от последните им грешки. Нека "ЕВРОАТЛАНТИЦИТЕ, които намират хиляди ползи в това "ЧЛЕНСТВО" (диктаторски анекс всъщност) да четат добре тези статии. Нека до таваните да им стигне ***. После всички в парламента и президентството. Те от хубаво го правят. Та "ЕВРОМИСЛЕЩИ", кои са хилядите ползи? Това, че ходите на екскурзия? Чудна полза няма що. То това е най важното, фукането.
21
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Макарон е най големия враг на Франция . Това дже-ндърче досасипа Франция
20
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В руските медии темата за протестите във Франция сега отсъства. Защото не е удобна за Путин. Путин увеличи възрастта за пенсиониране в Русия и тя е по-голяма (65 г. за мъжете) от тази във Франция приета с новият закон (64 г. за мъжете). Освен това продължителността на живот във Франция е много по-голяма (85 г. средна продължителност на живота сред мъжете във Франция, срещу 70 г. средна продължителност на живота сред мъжете в Русия). Средната пенсия във Франция е с пъти по-голяма от тази в Русия.
19
0
 
11
 
! Отговори
aaa преди 1 година
Хаха, и как по точно принудително ще накараш хората да работят по демократичен начин? То ясно, че с бой може да стане, ама това малко към гражданска война отива.
18
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали София беше най-мръсната столица в Европа и един от най-мръсните градове според разни кухарри повтарящи глупостите на мисирките. Аз съм бил в Неапол преди 20 г и още тогава разни араби спяха по градинките завити с кашони гушнали куче да се топлят и около тях камари с боклуцци. В Бриндизи около пристанището да не говорим пълно с боклуцци по храсталаците, в Рим също имаше места с *** и клошари.
17
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали София беше най-мръсната столица в Европа и един от най-мръсните градове според разни кухарри повтарящи глупостите на мисирките. Аз съм бил в Неапол преди 20 г и още тогава разни араби спяха по градинките завити с кашони гушнали куче да се топлят и около тях камари с ***. В Бриндизи около пристанището да не говорим пълно с *** по храсталаците, в Рим също имаше места с *** и клошари.
16
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
кво казва тамошната инспекция за здравето на хората - нещо за плъзване на зарази или то нормално им се види
15
1
 
16
 
! Отговори
Анри преди 1 година
Дааа! Вече толкова много цветнокожи има във Франция, че не е ясно кой протестира и за какво. А пък иначе с тези смрадливи цветнокожи скоро и чумата ще ги споходи жабарите. Май в Максуда е по-чисто , отколкото в Париж.
14
1
 
13
 
! Отговори
а кривиия макарон преди 1 година
отишъл да "единява" ЕС при Орбан!
13
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
отново организационния комитет от изток провежда мероприятия в Париж.
12
0
 
20
 
! Отговори
силно изненадам преди 1 година
Когато почвах работа преди години си мислех, че технологиите ще намалят времето за пенсиониране, защото техниката ще върши работата с много по малко хора. Пък то увеличиха от 60 на 65? Предполагам, че работата, която е трябвало да се свърши от 5 работника, днес се върши от една машина. Защо тези работници трябва да седят тсм и да гледат? Работата да не се увеличила 6 пъти? Явно не е? Кое налага това увеличение? Някаква пррвезна алчност на една шепа хора?
11
0
 
23
 
! Отговори
Zeitgeist преди 1 година
И преди стачката беше същото. Който е ходил знае.
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 11 - Няма лошо. Робството е безплатен труд и е добре за икономиката.
9
0
 
37
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 1 година
ТАКА СЕ ПРАВЯТ МИРНИ ПРОТЕСТИ.НА КРАЧКА СА ОТ РЕВОЛЮЦИЯ.ВСИЧКИ УПРАВЛЯВАЩИ ПО СВЕТЪ СА ОТ ЕДИН ДОЛ ДРЕНКИ.ЦЕЛТА Е ДА СЕ ЗАДЪРЖИ РОБСТВОТО.
8
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борбата против пенсионната система е между другото. Протестират срещу всички решения на правителството.
7
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Европа загива...разпадането е неизбежно вече!
6
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И аз се чудя, без маски няма ли да хванат кромид??