Сигналите за бомби в училищата до момента са 102, няма опасност

Има заподозрян за имейлите, който е извън страната
14
Сигналите за бомби в училищата до момента са 102, няма опасност
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Към момента има 102 сигнала за взривни устройства в училища в областите София, Плевен, Сливен, Варна и Бургас, като имейлите са почти идентични. Няма реална опасност, съобщи в Пловдив главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров.

По думите му служители от Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) работят с две партньорски служби по насоки за евентуално лице, съпричастно към заплахите, което е извън територията на страната. По разпореждане на министъра на вътрешните работи до два дни работна група ще изработи общонационална процедура, която ще регламентира стриктно при такива ситуации точните действия, коментира Тодоров и допълни, че в никакъв случай няма заплаха за изборите.

Още по темата
Служителите на МВР работят по близо 400 оперативни и 270 явни сигнала, свързани с изборния процес, има 75 образувани досъдебни производства.

Тодоров съобщи, че в пловдивския квартал "Столипиново" днес се проверяват две лица и тефтери с имена, като се установява дали това е лихварска дейност или има отношение към изборите. Всеки един сигнал във всяка една част на страната се проверява, посочи главният секретар.

Петър Тодоров връчи по два електропреносими пистолета "Тейзър" на представители на всички Районни управления в областта, а служители на сектор "Специализирани полицейски сили" получиха пистолети "Валтер". Оръжията са част от взетите от ръководството на МВР мерки за подновяване на оръжейната система и оборудване на служителите с по-нови късоцевни оръжия. /Ирина Шопова, БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: МВРучилищабомби
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едва ли руснаците ще изберат руско име за автора. Това са американците и/или англичаните, които целят да изглеждат като руснаци.
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това "Има заподозрян за имейлите, който е извън страната" означава, простичко казано, че някой хлапак ще остане ненаказан за шашкънията си, само защото едни сили са видели златна възможност да натопят за случая други сили и да насадят омраза в хората срещу тях... Пак за индианци ни взеха...
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега ще изкарат, че Путин е заповядал саботажите с указ с негов подпис и държавен печат на Руската Федерация.
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като се замисли човек, само партиите с твърд електорат имат полза да плашат хората, за да не отидат да гласуват. Още повече, че напоследък много хора се усетиха как ги будалкат с това "не гласувайте, за да им покажете, че са нелегитимни" и е възможно повече хора да отидат да гласуват...
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По времето на бай Тошо, ги хващаха до 30 минути
4
3
 
8
 
! Отговори
На Боко Чекмеджето преди 1 година
Преди две години герберските *** плашеха с ковид. Не ходете да гласувате и останете живи! Сега пак плашат, ама с бомби. Те толкова могат герберухите. Не им обръщайте внимание. Излезте и гласувайте! Бомби няма!
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само си представете едната да е реална. Проверките са пунта мара в училищата !
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Народът перколяса.
1
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не се поддавайте на гербаджийски инсинуации! Излезте на 2-ри и гласувайте!