Уволниха главния редактор, публикувал "интервю" с Шумахер

То бе генерирано с изкуствен интелект
22 апр 2023 15:16, Александър Попов
16
Уволниха главния редактор, публикувал "интервю" с Шумахер
Снимка: БГНЕС/EPA

Ан Хофман, главен редактор на германското списание Ди Актюел, бе уволнена от поста си, след като през седмицата изданието предизвика скандал с публикуването на фалшиво интервю с Михаел Шумахер, генерирано от изкуствен интелект.

Легендарният пилот от Формула 1 не е правил публична изява след тежкия ски инцидент, който претърпя в края на 2013 година. Макар и семейството му да пази състоянието на Шумахер в пълна тайна, според информациите той е некомуникативен, въпреки че е в съзнание. Още преди няколко дни близките на седемкратния световен шампион обявиха, че планират да съдят изданието заради "интервюто", а директорът на издателската група Функе Бианка Полман разкри, че е освободила Хофман.

"Тази статия бе проява на лош вкус, подвеждаща и не трябваше да бъде публикувана. Тя по никакъв начин не покрива журналистическите стандарти, които ние и нашите читатели очакваме от група като Функе. Главният редактор на Ди Актюел Ан Хофман, която е начело на списанието от 2009 година насам, бе освободена с незабавен ефект", каза Полман.

Близките внимателно пазят личния живот на 54-годишния Шумахер след инцидента. Информацията за състоянието му е оскъдна, като близките му са напълно изолирани от медиите, но се твърди, че Шумахер е напълно некомуникативен, макар и да е в съзнание. За него се полагат грижи в дома му близо до Женева.

"Личното си е лично", както той винаги казваше", казва Корина Шумахер, съпругата на Михаел, в документален филм на Нетфликс от 2021 г. "Михаел винаги ни е защитавал, а сега ние защитаваме Михаел", допълва тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: Михаел Шумахер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв е тоя главен редактор вее?!?!Що за Лумпеняк може да свърши такава простотия?!Хората тотално откачиха.
12
2
 
7
 
! Отговори
Пипи преди 1 година
За всички фенове на Шуми е ясно, ме той е умрял. Просто жена му разиграва цирк.
11
2
 
7
 
! Отговори
До 2 преди 1 година
"Възхищавам се, че Шуми има такова любящо семейство. Да са други, щяха отдавна да са му изключили системите и да са гушнали парите. Браво на неговите хора!!!!" ---------------- На какво се възхищаваш? "Любящото семейство" си държи един жив труп вкъщи. А парите въобще не са проблем, тъй като Корина му е съпруга. Горкият Шумахер! В съзнание, но не може да говори, да се движи, поддържат живота му със системи. Това живот ли е?! Щеше да е много по-достойно за него и за тях да го оставят да си отиде.
10
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами да не се беше съзтезавал с Ф1 а с пернишки гоУф по околовръсното, сега щеше да е поредния геройски загинал рейсар и никой нямаше да го гони по коридорите на Окръжна Болница да интервю. На хората в травматологията на Окръжна не им взимат интервюта
9
0
 
1
 
! Отговори
Не преди 1 година
Не оставай аз групови работи не обичам
8
3
 
12
 
! Отговори
aZ-ът преди 1 година
Западното лицемерие в цялото му величие. Няма как тая леля да го е направила това интервю без съгласието на собственика. Ама най-вероятно е било устно. И сега, когато семейството каза, че ще ги спука от дела - се чудим как да заметем скандала. От една страна - да ще трябва да платят някакви кинти на Шумахерица, но от друга - кой го беше чувал преди тоя дръглив ***, това си е яка реклама. А работника както винаги - го д...
7
1
 
2
 
! Отговори
Там пише на Немски преди 1 година
" МОЯ ЖИВОТ СЕ ПРОМЕНИ ТОТАЛНО " !
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво точно искаш бре ***?Никой нищо не крие ! Шумахер е в кома и нищо не се променя !.Това е!.......Западните *** са като нашите,все ще измислят нещо ново ,а то няма !!!
5
6
 
8
 
! Отговори
Ганчо преди 1 година
Един път завинаги да излезнат и кажат какво му е състоянието, какво толкова крият ясно е че е зле,но да крият толкова много идва в повече. Все пак е известна личност и хората заслужават да им се каже какво става с него.
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тирания до шия.
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-хубавото е, че след време изкуствения интелект ще остави мисирките безработни.
2
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Възхищавам се, че Шуми има такова любящо семейство. Да са други, щяха отдавна да са му изключили системите и да са гушнали парите. Браво на неговите хора!!!!
1
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако почнат да уволняват всички журналисти, дето публикуват лъжи, ще останем без кьорав журналист.