"Вагнер" се опасяват от възможна украинска контраатака

Руските сили атакуват Западен Бахмут
22 апр 2023 08:17, Александър Попов
64
"Вагнер" се опасяват от възможна украинска контраатака
Снимка: БГНЕС/EPA

Руските щурмови части водят боеве в Западен Бахмут, последната част от обсадения украински град, все още намираща се под контрола на силите на Киев, предаде Ройтерс.

Украинските и руските сили се сражават от месеци за източния украински град, от който до голяма степен са останали само развалини. Министерството не даде повече подробности за актуалния развой на битката.

Киев заяви, че руските войски са постигнали някои успехи в ожесточените сражения за Бахмут, но добави, че украинските сили владеят положението.

"Решенията се вземат в зависимост от военната целесъобразност", написа в социалната мрежа Телеграм украинският заместник-министър на отбраната Анна Маляр.

За щурма на Бахмут Русия в значителна степен разчита на силите на частната военна компания "Вагнер", чийто командир Евгений Пригожин изрази безпокойство от възможна украинска контраатака.

"Днес убиваме тези, които са обучени в Украйна, но тези, идващи от Германия, ще бъдат технологично образовани", каза той в аудиозапис, разпространен в Телеграм от неговата пресслужба. Очевидно той има предвид украинците, които ще бъдат обучавани в Германия на американски танкове "Ейбрамс", предоставени от САЩ.

"Западът е предоставил над 230 танка и 1500 други бронирани машини. Дори само това стига за оказване на сериозна съпротива."

Пригожин предвижда, че Украйна ще удари, когато земята изсъхне след пролетните дъждове, тъй като в момента калта по украинските полета е много трудно проходима за военната техника.

"Те ще нападнат. Те ще дойдат и ще се опитат да ни съборят, а ние трябва да се съпротивляваме", каза той./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още по темата: войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 5 - Имаш две грешки - Първо Вагнер е частна организация, а не съветската армия. И втотото е, ч Бахмут даде два пъти населението на Карнобат като жертви, а в момента има общо 80000 украйнски войника, които се опитвят да отблъснат руснаците.
8
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Великаята российская армия десети месец щурмува да го превземе градче колкото Полски Тръмбеш. Мурдзиллките се оказаха по-голи и от голата вода. Ако преди 2 г. някой ми беше казал, че шепа разгащени украинки ще набият балалайката на пиянната росиййска свфиня до посиняване нямаше да повярвам. Но, това е реалността.
7
10
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
И С ПЪЛНО ПРАВО!)!! ОТ МАЙ 2023 ДО ОКТОМВРИ 2023 ЩЕ Е САМО ЯКО ИЗБИВАНЕ НА ПУТИНИСТИ В УКРАЙНА!
6
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кеев официално заяви, че чака десетки хиляди натовци да помагат на фронта. Форумните натовци какво чакат?! Гей прайда ли?
5
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българите с радост пращаме натовците да заминават да защитават ценностите му. Ще ти изпратим с искрен хепънинг! От козяк и Раковска 124 може да им ортанизират и гей парад по случая.
4
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин е хитър разтуря ли се Европейския съюз и Нато също ще се разтуря и САЩ вече ще са, вън от Европа
3
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българите и всички свободни хора желаят успех на Русия в.борбата с подтисника нато. Дано унищожат всичкото натовско въоржение и всички натовци които се бият срещу тях. Нато трьбва да бъде изчегъртано физически.
2
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко е театър Путин може да ги унищожи но в момента е по важно за него да разтуря Европейския съюз и натам отиват работите протака войната и резултата е стачки в Германия В Испания, Франция, Чехия навсякъде инфлация и хората искат увеличение на доходите
1
1
 
18
 
! Отговори
Ентелигенцията преди 1 година
Какво стана с Бахмут? От както руснаците взеха 90% от него спряхте да пишете. Да не би да са се разбрали нещо да цъкат карти до контра атаката.