НАТО: Положението на руските сили в Украйна става все по-трудно

"Русия е в 15-ия месец на една война, която си мислеше, че ще спечели за три дни"
10 май 2023 19:23, Красимир Ангелов
106
НАТО: Положението на руските сили в Украйна става все по-трудно
Снимка: БГНЕС

Руските сили в Украйна са във все по-трудно положение, заяви в Брюксел ръководителят на Военния комитет на НАТО адмирал Роб Бауер, цитиран от ДПА.

"Русия е в 15-ия месец на една война, която си мислеше, че ще спечели за три дни", изтъкна Бауер, цитиран от БТА.

"Голиат изнемогва, тъй като Давид показа голяма жилавост и тактически гений, които бяха подкрепени от 50 страни по света", каза ръководителят на Военния комитет на НАТО.

Бауер направи изказването си в началото на заседание на военни ръководители от НАТО, посветено на нови планове за регионална отбрана.

В плановете се разисква въпросът за това как по по-добър начин да бъде защитавана територията на алианса при атака на Русия или на терористични организации.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви по-рано, че очаква лидерите на страните от НАТО да подкрепят новите планове на срещата си през юли и да постигнат споразумение за разширяване на производството на отбранително оборудване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
5
 
18
 
! Отговори
Ежко преди 1 година
На руските въоръжени сили е трудно,а на европейските граждани е лесно.Поради тъпите санкции.Найс,а?
62
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нато за нищо не става Путин ги направи смешни
61
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Самият факт, че войната се проточва толкова време, говори за руските неуспехи.
60
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахахахаха
59
10
 
19
 
! Отговори
Абе преди 1 година
Най-лошото тепърва предстои. Влизането на Украйна в ЕС. На тази селскостопанска страна и предстоят квоти за земеделска продукция, извиване на ръцете на местните производители от големите хранителни вериги, приватизация на останалото държавно, ако имат все още. Реституция на имотите на поляците в западна Украйна. И всичко това на фона на сегашната корупция, която няма да си тръгне. Заеми от МВФ срещу "реформи" убиващи малкото оцеляла индустрия. И милиони гастaрбайтери по западна Eвропа.
58
15
 
27
 
! Отговори
До 51 преди 1 година
Ти се моли Путин да е жив и здрав, че ако дойде Медведев.... Жална им майка на укропите. Ще има сълзи и сополи. И 25-30 години колония. На който оцелее, де.
57
17
 
9
 
! Отговори
Аа преди 1 година
Германия загуби ВСВ, защото САЩ избърсахс зззадника на СССР. И не -в началото на войната Германия е по-зле технически от СССР, но просто това не са бллядките.,
56
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Са почнали.
55
13
 
20
 
! Отговори
Димо преди 1 година
Украйна харчат 100 000 снаряда на месец ,Сащ и съюзниците могат да произвеждат по 20-30000 снаряди месечно ,няма как Украйна да спечели войната,война се печели с ресурси а не с технологии и на който не му е ясно да вземе малко да почете ,и Германия имаше най-бързите реактивни самолети ,танкове , Фау ракети,щурмови пушки ,оръдия и т нт през втората световна ,но загуби защото нямаше ресурс да ги произвеждат в достатъчно количество.Както и нямаше жива сила.
54
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
52, спри се бе! Отсега ли си пиян? Какви са тези стотици хиляди!? Американци и израелци отдавна изчислиха силите. Руснацитв са пичнали със 110-120 хиляди души.
53
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То Залужни нещо не се показва тези дни???
52
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И онази колона 40 км танкове са за бакър. Там са едни 100 хил танка погребани.
51
10
 
16
 
! Отговори
Боко Т. преди 1 година
Някой да утpепе Урсула и войната свършва :)))
50
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами рашите първо пратиха 250 хил, после още 250 хил. После 50 хил наемника, после още 200 хил. Сега набират още 200 хил. По мои сметки вече Раша са погребали над 700 хил.
49
20
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На мен започна да ми става жал за всички, които гинат в тази война. За украинците съм, но много хора загинаха и продължават да загиват. За какво беше нужно всичко това? Путин след 2 г. ще умре и не го интересува, но Русия загуби от тази война. Все си мислех, че някой може да утрепа Путин и всичко да свърши. До кога ще продължава?
48
4
 
10
 
! Отговори
и още толкова преди 1 година
да дадете резултатът ще е същият напредвате само в инстаграм, крайна сметка ще загубите.
47
25
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НАТОвските клоуни ги чакат много тежки времена. Надяваха се да произвеждат сега ударно снаряди но се оказа невъзможно защото взривното вещество идва от Китай и се произвежда само там. Китайците им казаха че ще им се забавят поръчките с няколко години и така направо ги е...а в уст..та. Складовете са празни а снаряди няма как да се произвеждат. И сега какво правим?
46
16
 
21
 
! Отговори
глаРус преди 1 година
Щатите ще напечатат нови пари, но руснаците дето загиват няма как да ги върнат.Освен съсипана икономика и армия - браушките ги очаква и демографска криза
45
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А с рупиите, какво ще правим?
44
20
 
20
 
! Отговори
850 милярда преди 1 година
850 милярда потънали във джобовете на няколкостотин човека! Във следващите 10 години Европа я чакат тежки и гладни времена но обикновените хора нали са за това ще ги възвърнат Слава усроландия Слава Европа и смело напред братя! Най големия цирк за последното столетие е усроландия подкрепяна от репетира Усрула!! Нали затова пенсионираха Меркел преждевременно!