95-годишна австралийка респектирана от полицаи с електрошок

Тя има деменция, сега е в болница в критично състояние
19 май 2023 10:18, Елка Василева
46
95-годишна австралийка респектирана от полицаи с електрошок

Деветдесет и пет годишна австралийка е в критично състояние, след като полицаи употребили срещу нея електрошоково оръжие в дом за възрастни хора, предаде Ройтерс, като се позова на местната полиция.

Полицейският отдел за разследване на убийства се е присъединил към разследването на случая, съобщи още полицията.

Полицаи се отзовали в сряда на сигнал от дом за възрастни хора на около 300 километра югозападно от Сидни. Сигналът бил подаден, след като служители на дома открили една от неговите обитателки, Клеър Ноулънд, извън стаята ѝ и с кухненски нож в ръка, каза заместник-комисарят на местната полиция Питър Котър.

Двама полицаи разговаряли с Ноулънд в продължение на няколко минути, но след като тя не пуснала ножа и започнала да се приближава към тях, единият служител на реда използвал срещу нея тейзър и възрастната жена паднала на земята.

"В момента, когато срещу нея бил използван електрошок, тя се приближавала към полицаите, но следва да се отбележи, че тя се движела доста бавно", каза Котър на пресконференция. "Тя ползвала проходилка, но имала и нож", добави той.

Ноулънд страда от деменция и в момента се намира в болница в критично състояние. Случаят предизвика обществен скандал в Австралия.

"Употребата на електрошок, когато е била необходима единствено блага дума... тя е била объркана, което се случва с хора, които имат деменция, тя се е нуждаела от блага дума, от помощ и съдействие. Не е било необходимо срещу нея да се прилага силата на закона", заяви пред Ройтерс общественият адвокат Андрю Талър.
(БТА, Владимир Арангелов)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
В България това не може да се случи, няма кой да доживее до 95 годишна възраст.
32
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Добре дошли в Прекрасния нов свят на Западните ценности! Сатанинският Запад предвижда само евтаназия за възрастните хора, а за тези, които не искат евтаназия - cмъpт от електрошок!
31
1
 
1
 
! Отговори
езиковед преди 11 месеца
До АнонименТова е "новговор" - свиквайте. Има и други , вече използвани думи, в същата категория, но си ги намерете сам/а
30
1
 
5
 
! Отговори
Луната преди 11 месеца
До Слънцето, нещо се объркваш, къде е Австрия /в Европа/ къде е Австралия ? Приблизително разстояние 18 хил.км. А рибата е мАрлин, не е мерлин.В желанието си да изглеждаш информиран, малко си станал за смях.
29
2
 
3
 
! Отговори
Samo minavam преди 11 месеца
Бабата като не е била с преносим заземител към проходилката, ще я респектират я
28
4
 
5
 
! Отговори
Ами сега преди 11 месеца
Малко ли ни са нашите дертове, та започнахме да берем гайле и за тяхните.
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Очаквайте скоро и деца да респектират .
26
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Самият глагол "респектирам" също няма общо с проявяването на насилие, напротив, той буди точно обратните усещания - внушавам,предизвиквам респект, уважение - пак според тълковния речник. Ползването на думата в смисъл "предизвиквам страх" не е правилно, прави се само в уличния жаргон, но тук нивото за жалост е такова. Хайде сега, трийте, админи, то си е срамно да пишете подобни неща. Като иставим настрани пълната излагация с ковид пропагандата и военната такава, такива по-малки са ви доста.
25
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Как може да сте толкова неграмотни и да получавате заплати от писане? Нямате знания дори за средношколник. Щях да помисля, че се подигравате с жената, ако не знаех, че българският език ви куца яко. Респект означава "уважение, почитание, страхопочитание, почит", поне според тълковния речник на българския език. Какво общо имо тук той с насилието над една възрастна жена? Насилието у кого е породило такива усещания и чувства?
24
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Добре че не са застреляли с 60-70 куршума.. Можеха да викнат и бтр със местният swat 100 годишни инвалиди в проходилка са много опасни и силни.
23
20
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Добре, но този тейзър върши страхотна работа в останалите 99% от случайте, и сега заради някаква изкукала бабка ще преразглеждат употребата му? Защо? При всяко ползване на тейзъра има риск от лошо падане и травма, но тя си е за сметка на този, които оттказва да се подчини на полецейско рапореждане И заплашва живота на униформения. Бавна или бърза бабка, никой полицай няма да рискува живота си след като разполага с тейзър.
22
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Имайки в предвид, че англетата пращаха в Австралия на еднопосочна командировка тежките си престъпници, поведението е напълно обяснимо!
21
7
 
4
 
! Отговори
Джеендъри преди 11 месеца
Нали не са я запалили както правят нацистите в урколандия пак добре
20
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 18 Слънцето В Австрия е много спокоен живота. Има живот, не занимават поданиците си с глупости. Толкова пари имаш ако работиш там, че се чудиш къде да ги харчиш. Висок клас държава, па макар и отделена от света. Ходиш за Мерлин - Риба меч, много са свързани с океана. . . . . . . ОБРАЗОВАЙ СЕ! АВСТРИЯ И АВСТРАЛИЯ СА ДВЕ РАЗЛИЧНИ НЕЩА! ЕДНОТО Е ДЪРЖАВА, ДРУГОТО КОНТИНЕНТ! НАДЯНАХА НА ВСИЧКИ ПО ЕДНА ВАКСИНА ДА УМИРАТ ПО БЪРЗО И ОЩЕ МНОГО ДРУГИ НЕЩА но няма как да ги разбереш с две мозъчни клетки
19
2
 
9
 
! Отговори
чудя се преди 11 месеца
Как не са я застреляли тия полицаи, какъв е тоя електрошок?? Или щото е на 95?
18
3
 
30
 
! Отговори
Кънчо преди 11 месеца
хахахахах бабата с проходилка и с нож в ръка се приближавала бавно към полицая и той не може да я обезвреди по друг начин, а ползва електрошок...хахахах да беше извадил и пистолета. Чакайте такъв да ви защитава от истински престъпници. Че той е напълнил памперса от 95 годишна старица с проходилка... Това звучи като сюжет от *** американска комедия...но той света стана американска комедия, така че всичко е точно
17
1
 
12
 
! Отговори
Заключение преди 11 месеца
Англосаксонската полиция хептен се сдуха. Нашите поне се страхуват само от жителите на махалите, ама на бабите не им цепят басма!
16
2
 
4
 
! Отговори
Негро - мюмюн преди 11 месеца
Ако беше от наще дюдюк щяха да и извъртят.!. Алах акбар!
15
19
 
2
 
! Отговори
Слънцето преди 11 месеца
В Австрия е много спокоен живота. Има живот, не занимават поданиците си с глупости. Толкова пари имаш ако работиш там, че се чудиш къде да ги харчиш. Висок клас държава, па макар и отделена от света. Ходиш за Мерлин - Риба меч, много са свързани с океана. Той ги и храни 30% . Отлично земеделие, силно развито Овцевъдство. Спокоен живот. И най-важното 3 климатични зони: субекваториална на север!, тропическа и голямата част е субтропична. Всичко вирее. И да най-отровните животни са там също.
14
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тия сите може са преселници от Врачанско. Просто са се намерили пцували са се макло бабето извадила чеккиията и казала те сеа ви утепах. Омрразите не са имале ка да отговорат. Сигурно са пиле до сабахлем