В кадър: Буря в Милано, пожар в Палермо

Тийнейджър загина по време на къмпинг
25 юли 2023 13:30, Александър Попов
2

Милано. Снимка: БГНЕС

Силни бури връхлетяха Северна Италия, причинявайки смъртта на тийнейджър скаут по време на къмпинг, а горските пожари в Сицилия принудиха във вторник летището в Палермо да затвори.

Силни ветрове, проливен дъжд и градушка връхлетяха Милано в ранните часове, наводниха улици и изкорениха дървета, много от които паднаха върху паркирани автомобили.

Транспортните власти съобщиха за сериозни повреди в електрическата мрежа на града, а водата в историческия център е била временно спряна.

Според италианските информационни агенции, в района на близкия град Бреша 16-годишно момиче на скаутски лагер е загинало, когато дърво е паднало върху палатката му.

Пожарникарите евакуирали останалите членове на лагера и ги отвели в спортна зала наблизо, съобщи ANSA.

Гореща вълна е надвиснала над южната част на Италия, като агенцията за гражданска защита на Сицилия съобщи за температура от 47,6°С в Катания в понеделник.

Днес пожарникарите съобщиха, че през нощта са се борили с горските пожари в Сицилия, като един от тях се е приближил толкова близо до летището в Палермо, че то е било затворено за няколко часа сутринта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Кошмар, въпросът е защо се допуска това.
1
3
 
4
 
! Отговори
Ужас преди 9 месеца
Това чудо идва към нас...