Фенове на "Левски" събирали пари, за да освободят арестуваните си съмишленици в Скопие

Те отказали да напуснат стадиона в продължение на часове
28 юли 2023 11:00, Нели Христова
50
Фенове на "Левски" събирали пари, за да освободят арестуваните си съмишленици в Скопие
Снимка: Facebook

Феновете на Левски събират пари, за да могат да платят глобите на съмишлениците си, надявайки се те да бъдат освободени. Вчера "Левски" победи Шкупи с 2:0 на стадион "Тоше Проевски" в мач от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите.

Снощи, или по-скоро рано тази сутрин, над 1,000 привърженика на "Левски" отказаха в продължение на часове да напуснат стадиона в Скопие в знак на солидарност със задържаните техни приятели, написа във Фейсбук представителят на сдружение "Левски на левскарите" Никола Бушняков.

"Това след изключително сериозен бой с полицията преди мача и угрозата при неподчинение той да се повтори отново след неговия край. В последствие доброволно бяха събрани нужните пари за освобождаване на арестуваните.

Подобно поведение и етика са изключително рядко срещани напоследък, но повече от век неотлъчно съпъстват съществуването на футболен клуб Левски.

Всеки един от нас може да се гордее със случилото се в Македония, а аз същ щастлив, че го видял с очите си и бях малка част от него. (На снимката се вижда кадър от броенето на събраните пари.)"

Футболен фен на „Левски“ бе намушкан с нож при нападение в Скопие в четвъртък вечерта преди мача с Шкупи. Българинът е бил приет в болница със сериозни наранявания, но лекарите са успели да стабилизират състоянието му и няма опасност за живота му.

Непосредствено преди мача имало и втори сблъсък между привърженици на "Левски" и между местната полиция. Полицията в Скопие официално потвърди, че е задържала десетима български фенове за нарушаване на обществения ред преди мача между "Шкупи" и "Левски".

По информация на ведомството българите са проявили агресивно поведение към полицейски служители, командировани за опазване на реда на стадион "Тоше Проески". Това се случило непосредствено преди началото на мача от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите между "Шкупи" и "Левски".

Около 19.30 часа група български фенове са нападнати. На кадри, разпространени от местна телевизия, се вижда как жители на квартал "Чеир" хвърлят кофи за боклук по българските привърженици и удрят техни автомобили.

Феновете са задържани в полицейско управление и след пълното документиране на случая ще им бъдат съставени съответните преписки. Задържаните в македонската столица наши сънародници са повече от 40.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен "Нема го Чекмеджан да дава кинти. Не пее в хора вече." , хахахахааааааа, той само вземаше, нали Божков и други хора са издържали Левски, не е Боко.
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ей, няма да мачкате Левски, стига!
30
0
 
2
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 9 месеца
Господин Раев се скри ?
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Купете им и ароматизиран вазелин....
28
3
 
2
 
! Отговори
Горд българин преди 10 месеца
трябва да се гордеем че нашите фенове са ги арестували, а другите са събирали стотинки от закуски за да ги пуснат от Македонската полиция. Браво, не съм бил по-горд!
27
0
 
3
 
! Отговори
анонимен келеш преди 10 месеца
Левски,Левски,Левски!Македонците другата седмица ше ги чуукаме сериозно:):):)Чорбата яде бой на Армията и уволни треньора и капитанчето Турицов:):):)Живот кво да правиш:):):)
26
11
 
1
 
! Отговори
ааааа преди 10 месеца
браво намакедонските полицаи
25
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И тези едни фашисти. Да вървят всичките в Украйна и да си намерят пропрището на фронта. Но са смели само на стадиона.
24
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Феновете на "Левски" се делят на четири фракции - Наркомани-Запад, Наркомани -Изток, Наркомани- Север, Наркомани-Юг.
23
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Дори и без политизирането на обстановката. левскарите пак щяха да намерят за какво да се сбият. Те и тук ги вършат същите неща.
22
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нема го Чекмеджан да дава кинти. Не пее в хора вече.
21
2
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 10 месеца
Външно министерство трябва да издаде препоръка да НЕ се посещава територията наречена Северна Македония.
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Правят мизерии после се изтъкват колко са етични. Тия са отвратителни.
19
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това глоби ли са или рекет от нискостеблените макета. Не знам защо продължаваме да допускаме едни нискоразрядни индивиди постоянно да се гаврят с нас. Това е недопустимо и обидно, едни неграмотни и нискообразовани хора да се държат така с българите.
18
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
жирафката къде е? фигурантка!
17
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Браво на феновете на Левски цесекар съм, но в случая ги подкрепям срещу бюрмошиптърите.
16
8
 
5
 
! Отговори
Soli Invictus преди 10 месеца
И се поклонете всички на Непобедимото Слънце на Македония! Слабаци, вие не можете да се мерите с полубоговете. Македонците са полубогове и първият им цар е самият Херкулес!
15
5
 
9
 
! Отговори
Д-р Спасов преди 10 месеца
До Футболните феновеКрайно несериозен коментар. Българомразещите македонци и албанци направиха всичко това. Отношението към българите по тези земи е трагично и това не се е променяло години наред. Не съм от Левски, но РЕСПЕКТ затова че защитиха България
14
5
 
22
 
! Отговори
от Варна преди 10 месеца
Фен съм на Черно море и ще бъда докрай верен на ''Моряците'', но в този случай - респект и възхищение и от играта на отбора на ''Левски'' и от привържениците му, които не се притесниха и отидоха с отбора в една примитивна и вражеска за тях среда
13
8
 
5
 
! Отговори
Никой преди 10 месеца
Да палим танковете и да влизаме в тая предателска територия и да им хвърлим 300 кила бой!