Службата за сигурност на Украйна е предотвратила убийството на Зеленски

Задържана е жена, която е предавала информация
7 авг 2023 18:12, Нели Христова
217
Службата за сигурност на Украйна е предотвратила убийството на Зеленски
Снимка: БГНЕС

Службата за сигурност на Украйна (ССУ) съобщи днес, че е арестувала жена, обвинена в подпомагане на Русия да подготви атака срещу украинския президент Володимир Зеленски по време на негово посещение в град Николаев в Южна Украйна, предаде Франс прес.

ССУ посочи в изявление, че е арестувала „информаторка на руските тайни служби, която е събирала разузнавателна информация за планираното посещение на президента в района на Николаев“, близо до фронтовата линия, с оглед на извършване на „мащабна въздушна атака“.

Според същия източник въпросната жена, която е работила в магазин във военна база, „се е опитала да установи часовете и списъка с места от предварителния маршрут на държавния глава за посещение в района".

ССУ разпространи снимка на задържаната от агенти жена със скрито лице, заедно с телефонни съобщения и ръкописни бележки за военните действия, предаде БТА.

Володимир Зеленски отбеляза днес в съобщение в „Телеграм", че ССУ го е информирала за този опит за атака срещу него и че той е в течение с „борбата срещу предателите“ в Украйна.

Украинският президент посети Николаевска област през юни след разрушаването на язовирната стена на язовир „Каховка", което предизвика наводнение в големи части от Южна Украйна, и в края на юли след смъртоносни обстрели.

В прессъобщението си ССУ уточнява, че е предприела „допълнителни мерки за сигурност“ за посещението на Володимир Зеленски, но не е арестувала веднага жената, „за да получи нова информация за нейните руски „поръчители" и задачите, които са ѝ били възложени“.

Според ССУ жената се е опитвала по-специално да получи разузнавателна информация за местоположението на системи за електронна борба и украински складове за боеприпаси, като впоследствие е била арестувана в момент, когато се е опитвала да предаде информацията си на руските тайни служби.

Тя е обвинена в нерегламентирано разпространение на информация за движението на оръжия и войски и я заплашват до 12 години затвор, съобщиха службите за сигурност.

Украинското правосъдие редовно съобщава за арести на хора, живеещи в Украйна, обвинени в шпионаж в полза на Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Сталин подкупил пазача в ада със сто долара и избягал в Русия, но след един час много съжалил и дал на пазача хиляда долара да го пусне обратно!
162
0
 
6
 
! Отговори
Продавам преди 9 месеца
Продавам надуваема кукла на Пан Зеленский. Издържа на 100 часа "опрашване". После заема поза просяк и започва да повтаря " ДАЙ".
161
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 160.<Ами ходи си в Украйна бе или където искаш ,аз пък си харесвам България и тук искам да си живее и са не занимаваш с разни просяци като тоя
160
1
 
3
 
! Отговори
Кравар мучи на луна преди 9 месеца
В-ъйиии ...
159
2
 
7
 
! Отговори
До 67 преди 9 месеца
Брато клиповете на укра постижения , всъщност са руски и наркосите ги изрязват и казват колко са велики . Покажи един украински клип и ще ти го покажа същия два пъти по дълъг и руски . Тъпия Окраински тежим се поаккка . Живей в измисления си свят
158
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Верно ли путин имал 14 хиляди бодигарда и е вписан в Гинес? Сигурно трябва да се преодоляват няколко линии!
157
0
 
3
 
! Отговори
456 преди 9 месеца
Ликвидирането на Зеленски е една от основните задачи на руснаците. Исщат да сложат по- неутрален към тях човек, който да подпише мира според техните условия.
156
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До До много умен Лъжеш като украински пропагандист!
155
10
 
1
 
! Отговори
До много умен преди 9 месеца
Ти що ревеш, бре? Като не ти отърва в БеГето бегай у Матушката Ти Радная, ако нямаш психоотклонения. И понеже аз съм много ***, од 33 гадини не живея ф България. Ти що цвилиш постоянно.
154
1
 
6
 
! Отговори
Бр до 156 преди 9 месеца
Фактите никой ги не знае, защото Всички лъжат яко.
153
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Питат путин защо Медведев е болен, а той отговорил " Аз колко пъти му се карам, че пуши гoл на терасата!"
152
0
 
1
 
! Отговори
89 до 148 преди 9 месеца
Луцифер е човешка измислица за собствено оправдание за лошите си дела. Луцифер е просто " носител на светлина" и НЕ е отрицателен образ.
151
1
 
6
 
! Отговори
R.A.T.M преди 9 месеца
Поредната лъжа. Какво каза Дейвид Ву бивш икономически експерт в МВФ, по настоящем икономически консултант " До няколко седмици света ще разбере, че украинското контранастъпление се е изчерпало. Мен ме впечатли как руснаците се учат от собствените си грешки, те постоянно извличат уроци. И въпроса не е дали съм проукраински настроен или проруски. Става въпрос за фактите" Сега очаквам как ще ни сервират украинската победа.
150
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Службата за сигурност в Украйна е от чужденци. Дори Тагарев им беше съветник. Украинци няма в охраната на Зеленски. Президента знае, че украинците са с руска кръв. Пазят го наемници. А когато дойде в България нито един украинец не отиде да го посрещне.
149
2
 
2
 
! Отговори
Аве преди 9 месеца
С шпионите от пРезидентството, що стана??? А с онези от овенното министерство?
148
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Зеленский е Смешен и Забавен. Ще ни липсва, ако не Го опазят. От украинците!
147
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А аз предположих, че са стреляли по него или по охраната му. Това, че са арестували жена снимала нещо си в базата или неговия график, съвсем не значи, че са предотвратили убийство.
146
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 146 Крайно време е ти да се усетиш че си употребен от рaшистите.
145
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Първоначално предположих, че са му изпратили голямо количество кокаин, като са знаели, че няма да издържи на изкушението, много коварни тия руснаци
144
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Луцифер пази украйна с всички сили, дано да успее и гя я спаси в Геената.