3 години затвор за рецидивист, обрал "Св. Ал. Невски"

Мъжът задигнал близо 4000 лв. от църковния магазин
7
3 години затвор за рецидивист, обрал "Св. Ал. Невски"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Мъж е осъден на затвор за срок от три години за кражба от църковния магазин на храм паметника „Св. Александър Невски“, съобщиха от пресцентъра на Софийската районна прокуратура (СРП).

На 6 март тази година обвиняемият откраднал 3880 лева от църковния магазин в храм паметника „Св. Александър Невски“. Той изчакал жената, работеща в магазина, да излезе. Докато нея я нямало, взел парите от касата на магазина и избягал. Деянието е извършено в условията на опасен рецидив, тъй като мъжът е осъждан ефективно за идентично деяние.

Сигнал за престъпното посегателство бил подаден в столичното Пето Районно управление, съобщиха от МВР тогава. Веднага по случая започнало разследване, били иззети всички записи от видеокамерите и извършителят на престъплението е идентифициран. Последвало незабавно обявяване за общодържавното му издирване и той бил намерен и задържан на адрес в столицата. Мъжът е на 26 години, жител на Габрово и многократно е регистриран за криминалистични прояви.

В хода на разследването са разпитани свидетели, направени са експертизи и са събрани доказателства за виновността на мъжа, посочват още от прокуратурата.

Състав на Софийски районен съд призна мъжа за виновен по повдигнатото му обвинение и му наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 години, което той следва да изтърпи ефективно при първоначален „строг“ режим. Присъдата подлежи на обжалване пред Софийски градски съд.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: църквазатворкражба
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
0
 
! Отговори
2 преди 8 месеца
Това си го измислят няма намушкване няма шевове и т.н
6
0
 
1
 
! Отговори
VladTepes преди 8 месеца
До АнонименВече е излежал присъда за кражба и извършва ново престъпление преди да са минали 5 години от изтърпяването на последното наказание. За опасен рецидив трябва да е най-малко трето престъпление, тъй като не е тежко.
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И какво значи ''РЕЦИДИВИСТ'' , според деянието това не е така .
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Как 3 години за рецидивист?! Тук справедливостта изисква шест години при строг режим.
3
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Мъж е осъден на затвор за срок от три години за кражба от църковния магазин на храм паметника Св. Александър Невски -------------- Недейте така, та това е само православна църква, не е еврейска или мюсулманска
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А Гошко макетния нож за малко да го пуснат на свобода. Всъщност, чадърът му още е на свобода и го крият.
1
2
 
6
 
! Отговори
Смел Гибсов преди 8 месеца
Хахаха а за убийство условна... хахахахах