Усик нокаутира Дубоа пред 40 000 украинци

Той защити титлите си
Обновена: 27 авг 2023 09:17 | 27 авг 2023 09:14, Александър Попов
86
Усик нокаутира Дубоа пред 40 000 украинци
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Над 40 000 украинци аплодираха Олександър Усик, който запази световните си титли в тежка категория, в интересен двубой срещу Даниел Дубоа на стадиона във Вроцлав, Полша.

Британецът изглежда се бе вслушал в съветите на част от своите сънародници, защото вложи целия си фокус върху тялото на украинеца без да се притеснява от рисковете, че ще наруши правилата с удари под пояса. Дори в петия рунд съдията трябваше да даде таймаут, за да може Усик да се възстанови от брутален ъпъркът под пояса. Той дори прекара половината от времето на земята без да има възможност да стъпи стабилно на краката си. За щастие не се стигна до дисквалификация и боят продължи.

В осмия рунд видяхме първия нокдаун в срещата, когато една от поредните комбинации на Олександър намери целта и Даниел се озова паднал на колене. Той изчака до последната секунда, за да се изправи, а миг по-късно гонгът удари за спасение.

Шампионът веднага се втурна, за да довърши работата и в деветия рунд всичко приключи с още един нокдаун, но този път претендентът не успя да се изправи навреме и двубоят бе прекратен.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още по темата: Олександър Усик
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Това не беше нисък удар. Сигурен съм, че ако си пусна сега 10 мача, които ми дойдат първи на ум, ще видя много такива удари в областта на пояса, които изобщо не са санкционирани и не им е обърнато внимание, защото боксьорът, който ги получава не е паднал. Да, Усик е по-техничният, по-опитният боксьор. Но беше нокаутиран в петия рунд. Но явно случая ще остане в историята на бокса, както "дългото броене" - Демпси срещу Тъней
54
1
 
0
 
! Отговори
Itso преди 8 месеца
Аз заложих на украинеца 5 лв и спечелих 5.20. Ей така за "спорта"
53
0
 
4
 
! Отговори
Бански преди 8 месеца
Така си и знаех
52
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Много кандидати за боксови съдии са писали тук.
51
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Мачът свърши в петия рунд с нокаут за британеца. Всички, които разбират от този спорт, знаят че ударът изкара въздуха на Усик. След това гледахме парламентарен контрол. Жалко е когато политиката се меси в спорта. Това вчера не беше бокс, беше си чист кеч.
50
6
 
7
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 8 месеца
Хайде сериозно и по-мащабно! Оставете Дюбоа. Ако Усик беше българин, мачът щеше да приключи с удара в пояса му. Той е техничен боксьор и едва ли не swarmer (пресиращ темповик) както се казва. Проблеми - не е нокаутьор, и фигурата му не е като за ТК. Далеч от класиците - Али, Тайсън(!!!), Ленъкс Луис и т.н. Не би се справил и с малкия Кличко. Балон. Като НАТО, като долара и т.н. Въпросът е кой и кога ще донесе игла да го пукне.
49
9
 
4
 
! Отговори
До 49 преди 8 месеца
Ами провери. Вече има близки кадри в социалните мрежи, където са маркирани, както линията на пояса, така и местоположението на ръкавицата в момента на удара. Да, част от ръкавицата е над линията на пояса, но по-голямата част е под него, и това се вижда много ясно!
48
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Браво на Усик! Истински казак!
47
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 48 Сигурно се шегуваш. Най ме кефят такива екземпляри, които виждат света все на опаки. Я ни прати снимка да видим , в кой момент ръкавицата е под пояса :))) Сигурно гледаш на някой 15 инча телевизор. Иначе не си обяснявам, как може да не виждаш ,къде е удара :)))
46
14
 
10
 
! Отговори
Ударът в 5-ия рунд преди 8 месеца
Беше абсолютно нечист! По-голямата част от ръкавицата на Дюбоа, беше под пояса. За това нещо, трябваше дори да отнемат точки на британеца.
45
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Същото ще се случи и с фашистка Русия... Яко пребиване 11 рунда и нокаут в началото на 12тия...
44
6
 
2
 
! Отговори
До 39 преди 8 месеца
До представете сиА представяш ли си, ти да кажеш това пред някой руснак, на живо?
43
13
 
18
 
! Отговори
ХХХ преди 8 месеца
Усик беше нокаутиран в 5-тия рунд .....но понеже е украинец .......Сега е бил момента да си индивидуален спортист с украински паспорт .....колкото и да си калпав всеки ще те подкрепи ! Спорта отдавна не е спорт , а бизнес и политика !
42
8
 
21
 
! Отговори
Ужас преди 8 месеца
Спорта тотално е опорочен от политиката ,дават се победи на украйнци по политически причини а не че са победители.Всичко унищожиха нацистите.
41
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
40000заАрмията, полското правителство помага на Зе-клоуна. От началото на конфликта около 10 000 поляци са загинали в Украйна. Данните са от открити полски източници.
40
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Само на мен ли ми се струва или през последните 2 години, на украинските спортисти им се прави здраво евала по световните турнири? Случайност или чисто политическа интрига?
39
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Нормална наглобританска практика. Те винаги бият под пояса.
38
3
 
19
 
! Отговори
40000заАрмията преди 8 месеца
Зеленски де гледа, немал войници - а 40 000 се събрали... Да се мобилизират и ето ти още месоо
37
17
 
1
 
! Отговори
представете си преди 8 месеца
Ако руснак се появи на ринга ще го смачкат като xлeбapka на ринга. С помощта на съдията. Ама руснаците като цяло това заслужават.
36
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не е ли пред 400 000 000 украинци, или пред 4 трилиона украинци? Колко е важно да се подчартават неща, които да създадат масовост и да настройват общественото мнение. Укропропагандьорските т1пни нямат край майна.