Променят състава на ансамбъла ни по художествена гимнастика след Валенсия

Промените ще бъдат генерални
28 авг 2023 18:00, Стела Стоянова
21
Променят състава на ансамбъла ни по художествена гимнастика след Валенсия
Снимка БГНЕС

Световното първенство по художествена гимнастика във Валенсия е било последното състезание за ансамбъла на България в състав Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Радина Томова.

Това става ясно от думите на треньора Весела Димитрова пред БТА след края на шампионата в Испания.

Ансамбълът допусна грешки в две от трите си съчетания (изпуснат обръч и лента извън очертанията), заради което остана на 12-то място в многобоя, не успя да се класира за финала на пет обръча и завърши на 7-о място на три ленти и две топки.

Още по темата
"Не съм доволна от представянето на момичетата. Допуснаха много индивидуални грешки, което закономерно ги класира на това място. Наистина имаха желание да се представят много добре. И на най-добрите се случва да бъркат. Сега ще ни се наложи да променим някои неща в подготовката, в работата, в състава, за да може да тръгнат нещата по-добре...

На мнение съм, че трябва да играят най-добрите, най-подготвените. Така че, който не се справя по време на състезание и в тренировките трябва да бъде заменен в името на отбора. Аз имам доста забележки към тяхната работа по време на тренировъчния процес, което логично доведе до този резултат", коментира Димитрова. Тя обясни, че промените ще бъдат генерални, тъй като на олимпийските игри в Париж догодина ще бъдат представени две съвсем нови съчетания.

Критики още преди финала на три ленти и две топки отправи и президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева. Но пред Весела Димитрова тя е била малко по-мека.

"Илиана Раева, учудващо, е доста позитивно настроена. Не може от едно състезание да правим такава огромна драма. Всеки велик спортист има някакъв преломен момент в неговата кариера. Така че този преломен момент, може би, беше нашият, след като този отбор е световен и европейски шампион. И при най-големите спортисти се случват такива падения", обобщи Весела Димитрова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
5
 
1
 
! Отговори
СС преди 7 месеца
***, българите, вярно трябва да бъдете изтрити от лицето на земята.
14
3
 
0
 
! Отговори
СС преди 7 месеца
До 16. Феодализмът се връща, бате и, такива, като теб, ще са пак крепостни. Ще ринете тор и ще ядете картофи, в най добрия случай. А, *** ти май това си го свикнал вече. Споко, още идва.
13
7
 
3
 
! Отговори
Иванов преди 7 месеца
Добре е че ги няма дина и Арина че тогава би Рафаели ни Стилияна нито израелки ни германките и всички които се дървят последно време няма да помиришат бронза даже
12
3
 
6
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 7 месеца
Другарката Илияна Раева си позволи в ефира да дава мнения за всички български граждани . Ако е решила да става попечителка на целия български народ няма да и се сбъднат мечтите . Направо да си отиде в старчески дом или още по-добре в хоспис , където ще се сбогуваме вечно с нея . Същото се отнася и за всички управляващи , бизнесмени , банкери , фуражки , охранителни фирми и медицински персонал . В Рая ще се чувствате най-добре .
11
8
 
4
 
! Отговори
Чобан Хасан PhD преди 7 месеца
Малките шаврантийчици да фащат гегите и на полето с офци и кози
10
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ами гледах ги ,и ансамбъла и калейн и стиляна -мн зле- нямат физически данни , добре ,че ги нямаше рашките ,че нашите изобщо нямаше да се класират . Сигурно е трудно в тези чалгарски времена да намериш момичета хем талантливи хем красиви и мн Трудолюбиви ,щото худ.гимн е Къртовки труд и диети. , по-лесно е джуки,цице,мигли и на пилона....
9
3
 
7
 
! Отговори
до нр.10 преди 7 месеца
Да, за жалост това е положението със съчетанията. Имам предвид всички, не само българските. За мен са негледаеми. Някога онази кичозна Винер развали изцяло стила на ансамблите и това нещо продължава. .......................Колкото до избора на музика, какво по-познато от Елвис? Не е музиката виновна, ако можеха да изпълнят заложеното, тя нямаше да им попречи да се класират добре.
8
5
 
7
 
! Отговори
Беновска пипа преди 7 месеца
Всички знаят, че в този ансамбъл се влиза с протекции и то много сериозни протекции, меко казано.
7
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Да отиват в сферата на еротичните услуги.То и с това основно се занимават.
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Много груби грешки направиха. Явно нещо не се напасват. На мен също не ми допадат съчетанията им. Мисли се само за сложност и техника , а не разказват истории. Търси се някаква оригиналност и в музиката, но тези ансамбли, които играха на доказани хитове се представиха по-добре.
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ама сега, откога има и Стоянов в женския отбор. А без тия, аман. Ако са жени да са жени, само в тениса има смесени двойки.
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
И с топките се изложиха много. А на обръчите бяха последни.
3
1
 
7
 
! Отговори
Аноним преди 7 месеца
Конкуренцията е голяма може би ако променят мисленето си незнам но всички бяха много добре подготвени и тренирани
2
6
 
7
 
! Отговори
Както и във футбола преди 7 месеца
Федерацията се управлява от напълно неспособни хора. Както и във футбола, поколение спортисти, които като състезатели блеснаха за миг и прегоряха. Като треньори и ръководители самовлюбени и самозабравилисе бездарници. Илияна и компания съсипаха едно талантливо поколение. Жалкото е, че не виждат проблема. Щетите за спорта и страната ще се увеличават. Махнете се.
1
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Китай и Азербайджан бяха много хармонични. Имаше и други с наистина ансамблови изпълнения, а не съчетания и колаборации, както те се изразяват. На мен не ми допада видимата хаотичност, което наричат сложност. Никак не харесвам и голяма част от костюмите на нашите състезатлки. Ужасен кич!!! И наистина е добре да махнат говоренето на американски президент, то бива- бива слагателство, ама Господ ги наказа. Видяха, че не рускините са им виновни.