Лудостта не спира: Жена кара посред бял ден с три промила

Автомобилът й е дерегистриран и ще бъде конфискуван
Обновена: 11 сеп 2023 09:02 | 11 сеп 2023 08:52, Нели Христова
48
Лудостта не спира: Жена кара посред бял ден с три промила
Снимка: БГНЕС

Млада жена с близо 3 промила алкохол беше задържана в София, съобщи NOVA. Тя привлякла вниманието, след като посред бял ден катастрофира на бензиностанция.

Само дни след инцидента, при който пиян помете и уби 15-годишния Филип в центъра на София, беше задържан поредният употребил алкохол шофьор. Това стана на бензиностанция на столичния булевард "Владимир Вазов" малко след 12 часа на обед.

"Жената подкара и удари автомобила, продължаваше да бута колата напред, мислех, че скоростите са ѝ блокирали. Тя беше неадекватна", разказа свидетел.

Пробата с дрегер показва внушителните 2.96 промила алкохол. "Махайте се! Псувам ви", каза шофьорката.

24-годишната жена е собственик на колата. Автомобилът беше дерегистриран и ще бъде конфискуван.

"Не ги е стреснала смъртта на едно дете, но мярката, наложена от началото август - отнемане на МПС, стресна повече водачите, което изигра превантивен ефект. И за нас това беше учудващо", посочи началникът на отдел "Пътна полиция" Николай Крушарски.

"Трябва да оставим време на този закон. МВР да напълни едни паркинги и хората да се качат на автобусите. Макар и пияни, но в автобуси, за да не газят никого", посочи свидетелят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
0
 
! Отговори
Все пак преди 7 месеца
Интересно кой ли е извикал телевизията. Ако това е полицията, която не се пробва с тези тестове, то това е злоупотреба със служебно положение.
44
0
 
1
 
! Отговори
+++ преди 7 месеца
Глобите и конфискацията на колите не работи.Обществено полезен труд за дълго време/повече от 400 часа годишно/ като санитари и хигиенисти в тежките отделения и патологията,както и в чистотата и озеленяването. И без това там има глад за кадри.Другото е безсмислено.
43
0
 
0
 
! Отговори
do 43 преди 7 месеца
Ако навместо случайния автомобил, беше ударила и продължила да мачка твоето дете, пак ли щеше да и влезеш в положението щото: "Може да е било нещо спешно и да и се е наложило да кара така."?
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Може да е било нещо спешно и да и се е наложило да кара така. Не съдете другите без да знаете цялата история. Всеки има своята истина.
41
0
 
0
 
! Отговори
Загрижен преди 7 месеца
Като в Швейцария - глобите процент от доходите и имуществото, да видим колко ще са смелите! Иначе е смешно за 500 лв глоба - при положение че толкова му струват пурите за седмица!!!
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Хубаво взеха й книжката, взеха й колата, сега остава някой да се сети да въведе забрана за регистрация на МПС от хора без книжка, иначе на тази нищо не й пречи да си купи нова кошница и да я шофира без книжка.
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"Откакто приеха промяната в закона, пияните и дрогираните шофьори се увеличиха, както и се очакваше от мислещите хора" - не са се увеличили, а излязоха наяве защото ги говорят всеки ден в медиите. Преди, просто, не беше нашумяла тема. Мислещи много, адекватно мислещи - не чак толкова.
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Пълен ужас, то здраво място не остана на бул. Вазов нищо, че е дълъг, заради мотористите и пияните.А тая да се накваси така в 12 наобед - нещо и хлопа, че и да се качи в колата.
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Единствения начин е директно вкарване в затвора обаче амнести интернешъл ще ревнат
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Сигурно е била с БМВ Е60
35
0
 
0
 
! Отговори
мaлoУмна мярка преди 7 месеца
От мaлo-Умни управници - мaлo-Умни мерки. Отнемане на МПС щяло да стресне водачите!? Отнемането е за да платиш да ти го върнат или да платиш повече на място, за да не ти го взимат. Хора, чиито професии са свързани с работа с лепила, ацетон бои и т.н... дрегера ги отчита като с алкохол и после месеци разправии, проби и мъки по институции за доказване на обратното. Голяма мярка!
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"24-годишната жена е собственик на колата. Автомобилът беше дерегистриран и ще бъде конфискуван." Първо: 24 годишно не е жена, а някакво нeдokлaтeно пyбepче. Второ - баща и или който там и е купил автомобила ще и купи нов напук и следващия път това изрoдчe ще кара с 4 промила и ще помете някой някъде.
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Да им взимат колите е добре, но не е достатъчно. Трябва също като хванат някой пиян, да го държат в ареста поне няколко дни или седмица, с цел да не шикалкави докато му направят изследванията за алкохол. Пък и да схване, че да караш пил може рязко да ти промени живота в неприятна посока.
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Откакто приеха промяната в закона, пияните и дрогираните шофьори се увеличиха, както и се очакваше от мислещите хора.
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Никога и никъде по света по-строгите наказания не са "стреснали" нарушителите и престъпниците. Съвсем друго нещо ги "стресва".
30
0
 
0
 
! Отговори
aaa преди 7 месеца
Хм, за сега не виждам да има особен ефект от закона. Всеки ден има хванати пияни, през ден има катастрофи с пияни. Но ако наистина се прилага с цялата му строгост до 1 година би трябвало да има резултати.
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
до 23 Ти ми напомни на виц на великия Весо Парцала: Жена влиза в бар и си поръчва уиски. Изпива го и така до 6 уискита и пада под масата в несвяст. Закарват я в склада на заведението и се й се изредили всички служители и даже две ченгета които са дошли да я приберат в изтрезвителното. На другия ден същата дама влиза в същия бар и Бармана: Какво? Пак ли искате уиски? Тя: не, не...този път ракия, щото от уискито много ме боли пу...та !
28
0
 
0
 
! Отговори
С други думи преди 7 месеца
пияндетата не се впечатляват от закони. Само тормозят хората, които и без това са си съвестни. Следователно трябват промени, които да таргетират само престъпниците и да дават възможност на останалите да бъдат оневинени веднага. Не след 6 месеца или година. Тормозът над съвестните трябва да спре. Конкретно за тестовете за наркотици говоря. А и трябва да се потърси причината за това масово явление пияни да шофират. Къде се чупят нещата? Образование? Обстановка? И да се таргетират причините!
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Аа, щом е жена е невинна! Не може да й взимате колата. Така е по модерните ценности!
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ефективна присъда минимум три години!!! Да видим кой ще кара пил!