СПА хотелите с най-висока заетост, по-висока и то морските

Държавата обаче не отпускала нито лев за балнеология
9
СПА хотелите с най-висока заетост, по-висока и то морските
Снимка: Pixabay

СПА хотелите имат най-добрата средна заетост в страната, като тя е между 40 и 80 на сто и е по-висока от тази на морските. Това заяви Сийка Кацарова - председател на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм в рамките на 10-ия юбилеен конгрес на организацията, който се провежда в Пампорово, цитирана от БНР.

Причината за високия интерес към СПА хотелите е предлагането на качествена фермерска храна и на програми насочени към нуждите на хората. Морските дестинации като "Свети Константин и Елена", Поморие, Албена и Слънчев ден успешно се ребрандират като СПА дестинации, посочи Сийка Кацарова.

Инвестициите в сектора у нас от известни международни брандове ще допринесат за популяризиране на страната ни по света. В момента информационните кампании за този вид туризъм в Германия се правят със средства на медикъл СПА центровете и на курортите, каза още тя.

"Без подкрепа държавна и ползване на европейски средства на общините, които искат да развиват балнеоспатуризъм, свързани с инфраструктура, ние няма как да искаме да бъдем конкурентоспособни. В момента няма нито лев заделен за подпомагане на балнеологията за разлика от една Унгария, която в Плана за устойчивост и възстановяване има 230 милиона евро за подпомагане на общини, които искат да развиват този вид туризъм само за инфраструктура", добави Кацарова.

Балнео и СПА туризма е част от здравеопазването, част от превенцията и профилактиката, заяви още тя.

"Другите държави имат целеви инструменти - ваучери или програми, които се плащат от техните министерства на здравеопазването. Това са нашите здравни осигуровки, които ние трябва да ползваме не само когато сме болни, в болниците, а и за превенция", обясни тя.

Нужни са целеви информационни кампании на германския пазар след като бяха подписани първите договори на български СПА центрове с Германската здравноосигурителна каса. Тя ще покрива възстановителните процедури, които германските граждани ще провеждат у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: туризъмспа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
hmmm преди 7 месеца
Морските краставици навсякъде по ***, те са част от пейзажа там!Защо никой не ни даде приемливо обяснение на въпроса: Как стана така, че от дъждовните тръби по плажовете на Южното Черноморие потекоха фекалии?
6
0
 
4
 
! Отговори
SPA stolica преди 7 месеца
За НГ сме ви подготвили сюрпризиращи цени : 30 000 лв . Заповядайте.
5
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
В момента, който има бизнес нюх инвестира във Велинград.Велинград е едно от малкото населени места в страната, което увеличи населението си в сравнение с преброяването от 2011 г.През последните 2-3 години там се заселиха и сериозно количество граждани на Израел.Всички знаем, че това не са глупави хора.
4
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Велинград е на световно ниво относно природни дадености.Дори цените във Велинград са ниски в сравнение със световните курорти.Това лято квадратен метър във Велинград удари близо 1000 евро.Тепърва ще расте тази цена.
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Преди 1 г за 4 членно семейство на СПА в България излизаше по-скъпо от чужбина. Зад граница почивахме повече дни, качествено, пътувахме с автомобил и платихме почти колкото в България. Качеството е като в скъпите ни хотели, но на достъпни цени. Тук тази година за 4 нощувки в СПА ще са нужни още повече пари. И тъй като цяло лято реват за българското черноморие и цените, нека видим планинските курорти и цени..
2
0
 
14
 
! Отговори
... преди 7 месеца
Хайде стига с тази държава, а? Който иска балнео да си плаща. Все държавата да дава... ама като поиска държавата и се почва едно врещене!
1
3
 
7
 
! Отговори
sante_dog преди 7 месеца
Айде сега, нямало пари! Има, ама са за "Насекомо". Да ядете бубите. Това е приоритет, а не да почивате. Яжте там ларвите и си трайте. Нали плакахте за промяна. Ето я!