Ким Чен Ун гледа балет и представления с китове белуга

Той посети океанариум на остров Руски
17 сеп 2023 10:38, Елка Василева
29
Ким Чен Ун гледа балет и представления с китове белуга
Снимка: БГНЕС

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун гледа балета "Спящата красавица" от Чайковски в Мариинския театър във Владивосток.

Часове по-рано той се срещна с руския министър на отбраната Сергей Шойгу. Гостът разгледа руски стратегически бомбардировачи, хиперзвукови ракети и бойни кораби.

Още по темата
В неделя Ким Чен Ун се отдаде на по-лежерен режим, като посети университет и наблюдава шоу с моржове в руски океанариум, предаде Асошиейтед прес.

Севернокорейските държавни медии изтъкнаха преобладаващата насоченост на пътуването на Ким, описвайки дискусиите му с руския министър на отбраната Сергей Шойгу за разширяване на "стратегическата и тактическата координация" между армиите на страните им, което се случва на фона на опасенията на Запада за доставки на муниции от пхенян на Москва, което евентуално може да подхрани войната в Украйна.

Агенция РИА Новости публикува видеозаписи, на които се вижда как Ким - облечен в черен костюм и придружен от висшите си служители - разговаря с руски официални лица чрез преводачи, докато се разхожда из кампуса на Далекоизточния федерален университет на остров Руски.

Според руските държавни медии Ким се е срещнал с Олег Кожемяко, губернатор на руския регион Приморие, който включва пристанищния град Владивосток, както и с руския министър на природните ресурси Александър Козлов и с ректора на университета Борис Коробец.

По-късно Ким е бил видян в най-големия в Русия Приморски океанариум на острова, където е гледал представления с участието на китове белуга, делфини, тюлени и морж "Миша", които изглежда са му харесали особено много, информират руските държавни медии, предаде БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
3
 
! Отговори
Роза преди 7 месеца
Той и другарят Сталин обичаше да гледа пиеси,чието съдържание му разказваха предварително!Културата и диктатурата не вървят ръка за ръка!
18
4
 
5
 
! Отговори
абе преди 7 месеца
до като тоя се разхожда из ссср и гледа балет , колко ли корейци са умрели от глад ?!
17
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Крадлив мързелив и обичаш лукса що е то ? Комунист
16
1
 
9
 
! Отговори
Правилното заглавие преди 7 месеца
Китове Белуга видяха най-дебелия севернокореец.
15
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Западните медии са се побъркали с тоя Ким поселдните 2-3 дена, а софийските *** ПП/ДБ зомбита ще изпукат от яд по форумите :D :D
14
4
 
5
 
! Отговори
До Анонимен 10 преди 7 месеца
Ъм.... Да направиш танк или ракета не се ли изисква все пак някакъв научен потенциал, който повечето държави в света нямат? България може ли да произведе нещо подобно? Предполагам, че държава, изпращала сонди-роботи на Марс, Луната, Венера преди половин век, произвеждала самолети, достигащи 3000 км/ч, и създаваща рекатори с плазма, сигурно може да произведе и ... телефон? Как мислиш? (ако мислиш изобщо?)
13
2
 
2
 
! Отговори
Гадна Твар преди 7 месеца
Тук е пълно с "експерти" по военна техника и стратегия, по икономика, абе по всичко... :))))
12
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 9""освен Китай, Индия, Бразилия, РЮА от 01.01.2024 г в БРИКС са Аржентина, Иран, СА, ОАЕ, Етиопия""//Е,и какво от това?Всички си имат национален интерес и никой не е на страната на Русия срещу Украйна.Нещо повече РЮА заплаши Путин ,че ако стъпи в ЮАР,ще бъде арестуван и пратен в Хага западняците да го съдят.Бразилският президент пък предупреди Путин ,че ще последват примера на ЮАР ,ако той следващата година реши да присъства на среща на БРИКС в Бразилия.
11
3
 
5
 
! Отговори
До къде се докараха преди 7 месеца
Путин и Шойгу да просят помощ от Северна Корея
10
5
 
6
 
! Отговори
Страшно е преди 7 месеца
Да нападнеш 25 пъти по-малка държава като територия и да те смелят от бой. 18 години ракета да строиш и да се пукне като пуканка. Армия от пандизчии да събереш и тя да избяга. Флагманът по дъното да лази. С ракета подводница да ти взривят. Страшно е!
9
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ким огледал ракети и се повозил на танк. Искал да види и руски смартфон, ама нямало. Модерна работа!
8
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
7, освен Китай, Индия, Бразилия, РЮА от 01.01.2024 г в БРИКС са Аржентина, Иран, СА, ОАЕ, Етиопия и те всичките са с Русия. Виж ситуацията в Африка, в страните от Гвинейския залив на Атлантически океан до Персийския и Аденския заливи в Индийския океан. Нали съюзниците на Франция от ECOWAS преди месец заплашваха, че стартират интервенция срещу Нигер. Що се сдуха?
7
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Дива работа. Нормалните лидери ходят, договарят заводи за коли, за мебели, храна, чипове и т.н. А тея 2та диавци договарят оръжия, бойни самолети, муниции, атомни бомби... Ще рече човек, че държавите им цъфнали и вързали и някой се интересува от тях. Отврат!
6
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Китай Индия Бразилия ЮАР целия Брикс е с Русия - а не с Урсула :)))
5
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"Една от характеристиките на най-новата руска крилата ракета Х-БД е, че на разстояние от 6 500 км. е способна да поразява движещи се цели" - Ужас. Една такава крилата ракета, изстреляна от Хабаровск на река Амур и базата Безмер с 1 500 италиано-солджър я пиши бегала. Така излиза.
4
0
 
5
 
! Отговори
Itso преди 7 месеца
Явно ще има обмен на студенти - еднопосочен, щот не виждам кой руснак може да отиде да учи в сев. Корея. Интересно дали Ким ще направи балет с китове по примера на Москва в Пхенян.
3
4
 
5
 
! Отговори
АбдокодирХоджибобоев преди 7 месеца
Много преди Ким Чен Ун да гледа балет и представления с китове белуга, той разгледа база на ВВС на РФ, където са му показали руски стратегически бомбардировачи Ту-160, въоръжени с най-новата руска крилата ракета Х-БД с обсег от 6 500 км. Една от характеристиките на най-новата руска крилата ракета Х-БД е, че на разстояние от 6 500 км. е способна да поразява движещи се цели.
2
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 1 Нещо си объркал пакета с ценности. Виж покраинците сложиха траверса са официален говорител. Понеже все още явно не е достатъчно ясно за каква травестия става въпрос в покрайна. Чакаме зелю да смени пола и след войната да заработва на някой жам с червена завеса в Амстерда.
1
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Кога ще им е сватбата с джуджака ?