Владимир Чуков: Такава трагедия няма и в Украйна

Тези хора нямат изход
12 окт 2023 10:14, Стела Стоянова
127
Владимир Чуков: Такава трагедия няма и в Украйна
Снимка БГНЕС, архив

"Такава трагедия, според мен, дори в Украйна няма. Защото всичко е концентрирано в една малка територия – 364 квадратни километра. Ивицата Газа е нещо като кувьоз за тези хора. Те нямат изход. Египет не ги иска, а в Израел няма къде да отидат", посочи арабистът проф. Владимир Чуков пред Нова телевизия в коментар на конфликтът между Израел и "Хамас".

По думите му бягащите от конфликта палестинци нямат особен избор къде да отидат.

"Ситуацията е сложна, защото ако Египет ги пусне през границите си, те трябва да отидат на Синайския полуостров. А този район е една среда, която е много близка до ДАЕШ като настроение и дух. Представете си какво означава това за националната сигурност на Египет.

Президентът Сиси каза "Можем да ги пуснем, но трафикът трябва да бъде двупосочен". Тоест да приемат част от бежанците, но и да вкарат хуманитарна помощ, за да може тези, които искат да останат в Газа”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
3
 
8
 
! Отговори
xoxo преди 7 месеца
#98Глупости Израел да е създаден с решение на ООН.ООН се включва години по-късно.Израел го създава ционистката организация,Англия и Америка...
94
3
 
15
 
! Отговори
баба Пена преди 7 месеца
Светът всеки ден бере плодовете от Хамериканската несвършена работа. Америка по цял ден се занимава само с работа която не и влиза в работата. След втората световна война, американеца е решил че ще опревя проблемите по света. Израел е тяхно чадо и да великата Англия.
93
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До всички форумни познавачи прав си но защо не слагате лайкове. Хората се объркват понеже само пишете но не слагате лайкове. Пропагандата си слага плюсове , а на вас ви слага минуси , а пък вие нехаете или спите сори..
92
6
 
3
 
! Отговори
Я пак преди 7 месеца
До xoxo Израел е създаден с решение на ООН. До 1967ма година гради държавата си, след което бива нападнат от всичките си арабски съседи едновременно. КАжи за "окупатора".
91
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Аз виждам връзка между двете войни понеже Пропагандата представя нацистите и ционистите точно обратното на каквото са и си служи с лъжи и инсинуации. Не оправдавам тероризма но кои са терористите в годините ?!?
90
4
 
9
 
! Отговори
xoxo преди 7 месеца
До всички форумни познавачи на новата и най-нова арабска история-Израел е окупатора,от 1948 г.Насилието ражда насилие,така че можете сами да си отговорите на въпроса защо има екстремисти.И едно уточнение-не само от палестинската страна,евреите си имат също екстремисти.За многознайковците-да не се преродите един ден на ивицата Газа,да видите как се живee под израелска окупация.
89
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 94 Поне научи какво значат думичките, които използваш :)
88
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не одобрявам позицията на коментатора за украйна но по отношение на израел и на палестина е напълно прав. Един ден ще разбере че и за украйна в известен смисъл нещата стоят както и в израел. Народи жертви на фашизъм нацизъм и ционизъм.
87
9
 
5
 
! Отговори
Българин преди 7 месеца
До popa ot razgrad Отговор няма да получиш, защото не е лесно да си лицемер. Вместо това ще получиш хиляди увъртания (ако въобще тръгнат да отговарят) защо е "нямало начин" едните да живеят в мизерия. Това се отнася както за Газа, така и за Русия. И неизбежно "Запада" е виновен, никога террористичните диктаторски мракобесни режими, които управляват на двете места.
86
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До popa ot razgradТози въпрос бих задал и на всички изрoжденци и путинoфили у нас - дали биха избрали гадната западна европа или мечтаната раша. Къде мислите, че учат децата на всичките наши патрЕoти и рашафили ? Ами не са в масква.
85
2
 
9
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 7 месеца
искам да попитам многознаещите коментатори тук: ако ви се предоставят 2 възможности за живот: едната в Газа, а другата в Тел Авив, коя бихте предпочели??? (бил съм и в двете дестинации и имам много ясна представа за жизнения стандарт и на двете места)...
84
4
 
6
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 7 месеца
искам да попитам многознаещите коментатори тук: ако ви се предоставят 2 възможности за живот: едната в Газа, а другата в Тел Авив, коя ще предпочетете???(бил съм и в двете дестинации и имам много ясна представа за жизнения стандарт и на двете места)...
83
16
 
6
 
! Отговори
И преди 7 месеца
Руските фашизирани комунисти и терористите от арабски и друг произход трябва да замлъкнат каквото и да струва това.
82
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 84 Тва Конашенков ли ти го каза? Защото дори руския терорист Гиркин призна, че приказките за Донбас на руснаците са били пропагандни лъжи. Както и Пригожин. Както и много други.
81
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Абе Хора ли са тези, които нападат, изнасилват, убиват и се гаврят с деца, жени и старци? Не са хора. Можа да са ***, но хора не са. Прав е Натаняхо, множеството палестинци или са терористи, или са помагачи на терористи /виж в клиповете как "мирни и цивилни"палестинци се радват на убити и изнасилени израелски деца и момичета. Малкото палестинци, които не са помагачи или терористи са се измъкнали от гетото и са станали хора, те работят като лекари, строители и т.н. дори в Израел.
80
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен "ГОЛЯМАТА ТРАГЕДИЯ е, че украинците не режат глави!" - само дето укронацистите разскъсват със снаряди о ракети жени и деца.
79
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Образованието дели света в днешно време ... навсякъде. И в този конфликт - необразовани примaти живеещи в средновековието срещу нация, за която науката и технологиите са водещи... Ралични светове. Подобно е и делението в нашата страна.
78
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ми няма в Украйна такава трагедия, защото то няма Украйна вече! Де го ВСУ- то? Къде са му успехите? Защо Зеленски твърди, че вече войната е в последната си фаза, а успехи не само че няма, а и чдат хурката и то по всички фронтове? Като се вземе в предвид повсеместната цензура и информационно затъмнение по въпроса, излиза, че 2+2=4! По този начин самият наркоман признава, че няма украйна вече! Даже и ципсото им мълчи вече.
77
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тук някакъв *** твърди, че трябва да идем в Турция , за да сме православни.Браво, бе ***.Много "умно" решение.А затова ли дядо Вазов написа книгата "Под игото"Затова ли Васил Левски прави комитети, а Ботев чета.Кое е това иго?Католишко или ислямското иго дето сече глави, *** кореми на бременни жени, изгаря деца.Такива б...ци като теб не са и християни, а фарисеи - вълци в *** кожи!
76
3
 
3
 
! Отговори
до преди 7 месеца
Защото тогава справедливия израелски гняв ще се стовари върху тях