Възможен е и конфликт в Арктика

НАТО трябва да бъде подготвена
22 окт 2023 21:20, Нели Христова
40
Възможен е и конфликт в Арктика
Снимка: БГНЕС

Развиващите се отношения между Русия и Китай увеличават риска от конфликт с НАТО в Арктика.

Това изявление направи ръководителят на Военния комитет на НАТО адмирал Роб Бауер пред репортери в събота, съобщи агенция "Блумбърг".

Бауер каза, че НАТО трябва да бъде подготвена за конфликт в региона, като се има предвид способността на Русия да действа в Арктика.

В същото време Северноатлантическият алианс не се страхува, че Арктика "мигновено" ще се превърне в гореща точка. Според ръководителя на Военния комитет на НАТО Русия инвестира сериозно в арктически въздушни бази и друга инфраструктура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 2Да бе,Русия била инвестирала сериозно в Арктика,ами тя нали уж беше фалирала,как стават тия работи?///Русия преди години инвестира във военни бази и нищо друго.На Шпицберген още преди 30 години всякаква въгледовна дейност е прекратена, а в руското селище са останали десетина човека подържащ персонал. Единствено военни от време на време се появяват там.
4
2
 
8
 
! Отговори
до гъз преди 7 месеца
Не се кръщавай така когато говориш истини. Такива са тези дето ни промиват и другите дето повтарят след тях като зомбирани от телевизорите!
3
5
 
34
 
! Отговори
Гъз преди 7 месеца
Навсякъде демократични войни, ама аз да съм пазел планетата с допълнителни зелени данъци. Война, за да запазим мира, ограничаване на свободното слово , за да запазим демокрацията, майкооооо
2
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Само където и китайците искат дял от Арктика, което никак не се харесва на руснаците.За сега не се заяждат много по темата, но рано или късно китайците ще се конфронтират с Русия, Канада и щатите за дял от Арктика.
1
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Арктика за 3 дни!