Американски военни загинаха в авиокатастрофа над Средиземно море

Инцидентът е станал при зареждане на гориво във въздуха
13 ное 2023 10:33, Елка Василева
46
Американски военни загинаха в авиокатастрофа над Средиземно море
Снимка: архив, БГНЕС

Петима американски военнослужещи загинаха по време на учения при падане на летателния им апарат в Средиземно море. Причината е инцидент при зареждане с гориво по време на полет над източното Средиземноморие. Това съобщи министерството на отбраната на САЩ, предадоха световните агенции, позовавайки се на командването на американските сили в Европа.

Катастрофата е станала в петък вечерта. Първоначално за катастрофата беше съобщено в събота и беше казано, че става дума за самолет, а военните казаха, че причината се разследва, но няма данни за враждебна дейност.

Европейското командване на въоръжените сили на САЩ (USEUCOM), което ръководи военните операции в Европа и части от Близкия изток, каза, че самоличността на загиналите ще бъде обявена, след като бъдат уведомени близките им.

По-късно беше уточнено, че падналата машина е хеликоптер. (БТА, Петя Гергова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
22
 
! Отговори
Бай Дрън преди 5 месеца
Абе гледайте Цанов с клипа си за морския пехотинец, няма да сбъркате. Да видите, как са натъпкани като сардели по 6 човека в тясно спално с коридорче между койките колкото да мине човек. По час и половина някои чакат за храна на самолетоносача, освен ако не си от старшина нагоре. И много интересно-вече американската пехота ще се облича с полово неутрална униформа...
16
2
 
30
 
! Отговори
Българин преди 5 месеца
Че какво правят американски военни в средиземно море? Това е много далече от американска територия.
15
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"ООН гласува за обявяване на израелските селища в окупираните палестински територии, включително Източен Ал-Кудс (Йерусалим) и окупираните Голански възвишения, за незаконни: 145 държави гласуваха в подкрепа; 18 страни се "въздържаха" от гласуване, включително Грузия; 7 държави гласуваха против: САЩ,Канада, Израел, Унгария, Микронезия (население 113 хиляди души), Маршалови острови (население 42 хиляди души), Науру (население 12,5 хиляди души). България - ЗА" - Изключително важна новина. Ура!
14
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Много е жалко, когато загиват млади хора просто "ей така"! Друг е въпросът какво майка си търсят там, на около 11 000 км. от домът си. Тикат си човката навсякъде по целият свят.
13
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тия да не са участвали в контранастъплението на Зелята ?
12
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Терористи
11
1
 
12
 
! Отговори
Бай Дрън преди 5 месеца
Точно вчера гледах филм за Ф35 в морската пехота и по-точно за трите варианта. Те излитат нормално, но кацат като Хариер, тоест вертикално. Да не би да имат предвид вертикално кацащ Ф35, преведен като хеликоптер, а загиналите да са от обслужващия персонал? На тия са олети е забраненонда вдигат свръзвукова скорост по технически причини.
10
1
 
12
 
! Отговори
2 преди 5 месеца
Специално за ТОС-2 са разработени нови мощни снаряди, но системата може да използва и снаряди от Солнцепек.Специалисти от войските за радиационна, химическа и биологична защита оценяват високо тактико-техническите характеристики на новата огнеметна система. В зоната на СВО екипажите на тежката огнеметна система ТОС-2 ежедневно унищожават струпвания на зомбирана по натовски стандарт биомаса с термобарични снаряди с голям обсег.
9
2
 
13
 
! Отговори
1 преди 5 месеца
Руската армия е въоръжена с ТОС-2 "Тосочка" от 2021 г. Той е по-компактен от предишното си поколение аналози "Солнцепек" и "Буратино". "Тосочка" е монтирана на колесно шаси на превозно средство с висока проходимост. Има увеличена далечина на стрелба, автоматизирани системи за насочване, стрелба и управление на огъня, увеличена далечина и точност на използваните боеприпаси. Освен това тежката огнехвъргачка е оборудвана с кран и не изисква транспортно-зареждаща машина.
8
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ООН гласува да обяви израелските селища в окупираните палестински територии за незаконни. ООН гласува за обявяване на израелските селища в окупираните палестински територии, включително Източен Ал-Кудс (Йерусалим) и окупираните Голански възвишения, за незаконни: 145 държави гласуваха в подкрепа; 18 страни се "въздържаха" от гласуване, включително Грузия; 7 държави гласуваха против: САЩ,Канада, Израел, Унгария, Микронезия (население 113 хиляди души), Маршалови острови (население 42 хиляди души), Науру (население 12,5 хиляди души). България - ЗА.
7
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ВС на РФ ликвидираха танков ас на киевската хунта. Руските военни унищожиха екипажа на танк на киевският наркокартел под командването на Максим Гацанюк, който в украинските медии често е наричан "най-добрият танкист на киевската хунта". За смъртта му съобщиха от пресслужбата на градския съвет на град Погребище, Виницка област. В допълнение към титлата "Най-добър танкист на наркокартела", Гацанюк беше известен с многобройните си изяви по националната телевизия. В тях той каза, че на украинските въоръжени сили не им е останало "нищо" до победата в конфликта.
6
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
По време на тренировъчен полет самолет на ВВС на САЩ се разби в източното Средиземно море. Пентагонът не предостави подробности за трагедията, но скоро се наложи данните да бъдат оповестени публично. "Петима души на борда загинаха", се казва в изявление на Европейското командване на САЩ (USEUCOM). Съобщава се, че катастрофата е станала по време на презареждане във въздуха. Типът самолет не е посочен. Ако бяхте си останали на вашата си територия, нищо нямаше да ви се случи. Но Пентагонът продължава да милитаризира региона, уж в отговор на засилващия се конфликт в Близкия изток.
5
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"инцидент при зареждане с гориво по време на полет с хеликоптер". Айде де!?
4
2
 
28
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 5 месеца
Отпреди 3 дена е инфото. Посолството чак днес разреши да се публикува.
3
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Няколко стотин спасени живота
2
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
най-накрая да напишете и хубави новини .Стига само негативизъм.
1
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ми те толкова си могат бе !