Русия: Украинските сили са заели позиции на източния бряг на Днепър

Те били обаче подложени на "огнен ад" от руската армия
Обновена: 15 ное 2023 13:57 | 15 ное 2023 13:57, Елка Василева
213
Русия: Украинските сили са заели позиции на източния бряг на Днепър
Снимка: архив, БГНЕС

Украинската армия е успяла да заеме позиции на контролирания от Русия източен бряг на река Днепър в Южна Украйна, призна днес назначеният от Москва губернатор на Херсонска област Владимир Салдо, като същевременно отбеляза, че руската армия подлага украинските войници на "огнен ад", предаде Франс прес.

Още по темата
"Около бригада и половина, разделени на малки групи, се намират на участъка от железопътния мост (до село) Кринки", заяви в "Телеграм" Салдо. Той стана първият руски официален представител, който признава, че украинските сили са успели да преминат Днепър в този район.
(БТА, Алексей Маргоевски)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
4
 
2
 
! Отговори
Боби преди 6 месеца
До Анонимен 123 РФ започна с около 200000 + 50-60000 от ЛДНР. След това мобилизира 300000, Включи се Вагнер с 50000+ и още 200000+ доброволци. Жервите са около 50000+ и вероятно още толкова инвалиди и свръхтежко ранени.
126
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Боби - твоя "оператор" от пАсолството също е майстор. Винаги правиш едни големи завои около истината и някак изотзадзе и влизаш! Като Ланцет!
125
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен 128 - еми не си съвсем прав сега! Те руските съюзници - стратезите от Хамас вече получиха неограничен достъп до ресурси - израелски патрони, снаряди, мини, ракети и всичко което се изсипва върху тях. Скоро и девиците. Жалко само, че заради тях измират и обикновенните палестинци, които нямат вина.
124
2
 
3
 
! Отговори
Боби преди 6 месеца
До Анонимен 122 относно главите за самонасочване - Всеки ден излизат клипове с унищожена от Ланцети противникови цели. Личи си кога Ланцета го управлява човек и кога електроника. Тези с глава за самонасочване правят 3-4 пъти повече корекции на траекторията в сравнение с оператора който ПРЕДВИЖДА няколко секунди напред как да управлява дрона и какда го насочи по идеална траектория. Дори прави едни огромни завои около целта за да я атакува както се казва ИЗОДЗАДЕ в най-уязвимата точка.
123
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен Стратези коментират, че който е в съюз с Русия ще има неограничен търговски достъп до суровини и го чака просперитет. .............. те и арабухите разправят, че алах ще раздава по 12 девици на всяка умряла тяхна мъpша :)
122
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен - е, не бе човек?! Как отново 400 000 човека да мобилизира Путин?! Боби нали ти каза вече по надолу! Само Вагнер е умрял и то на 80%! За какво са му на Путин тея? Той загуби няма!
121
0
 
5
 
! Отговори
Киро Канадеца преди 6 месеца
Отварят пространства и там на заколение отиват хиляди. Тактика, добре известна на военните, а журналята , те просто не мислят. *** много
120
3
 
5
 
! Отговори
Боби преди 6 месеца
До Анонимен 118 И как Шойгу краде като(ако не знаете) практически всички военни заводи са сбственост на Руската държава? Последните са ЗАДЪЛЖЕНИ да купуват ресурси от руски източници. А ако въпросния Руски източник не дава АДЕКВАТНА цена ги навещават икономистите на ФСБ Винаги давам следния пример една ракета ПТУР Корнет е 2000$ един САЩ Джавелин е 180000$ с парите за един Джавелин се купува боекомплект на Батльон РФ военни... Ако Шойгу краде какво да кажем за Чиляците от САЩ?
119
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ако русия не мобилизира още 400 000 то тая зима остатъка от армията и се разпада ... а с какво ще ги храни снабдава командва е съвсем друга бира те и пефните и бяха зле за тия я има мосинки я не
118
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Боби 119 - Бобка, а на теб дали няма да ти отпуснат руските братушки една "ентелигентна глава" от Ланцет - да смениш твоята, щото руската пропаганда я е увредила непоправимо! Направи довечера един молебен - Руската църква отвори и има нов "свещенослужител" от КГБ - поне капитан! Ще получиш каквото е нужно!
117
2
 
3
 
! Отговори
само факти преди 6 месеца
мани ги --***-де-ра-сн-ац-и-те то дори тяхното богатир е калпаво произношение на нашето БАГАТУР демек десетник - най добрия сред 10 бойци - нещо подобно е и монголското Батор и Аварското Бахтор ... а що блини сказки имат )))
116
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Боби 111 - ко?! Не! Пфу! И с тая уста довечера шъ идиеш! Не тъ и срам! А къде остана Дядо Иван?! А братушките? Ти си срам за правоверните путинофили. Покай се! Довечера сто пъти да напишеш - един е Путин, и Митрофанова е неговия аватар в България!
115
2
 
4
 
! Отговори
Боби преди 6 месеца
До Анонимен 115 Китай по данъчни записи е продал 33 ПЪТИ повече дронове на РФ от колкото на Украйна Иран продаде технологията на Шахедите/Гераните(вече има минимум 3 чисто руски поколения). СКорея направи Бартер с 10 милиона снаряда. Говори се че Иран са продали технологията на евтини балистични ракети достатъчно точни - Кинжал и Искандер са произведения на военното изкуство но са просто СКЪПИ, както и Ланцет дроновете имат нова версия с интелигентна глава за самонасочване - видял захванал убил
114
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Боби 109 щуйгу като генерал е Бойко Борисов 2.0 но по крадлив и доста по страхлив
113
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен 114 - ехааа, пропусна кем трейлс бре?! Обаче, чекай - тва с ваксините е велико! А руснаците - тея истински богатири що направиха т.н. Спутник?! То нали КОВИД-а беше неква евроатлантическа измислица? А Джуджин що седеше на 7 метра от съветниците си? А за обичта - прав си - обичат си ги - ама там - в Русия. Но си искат Европа и ЕС. Всеки следващи избори показват точно това.
112
8
 
5
 
! Отговори
Боби преди 6 месеца
До Анонимен 111 Тъй наречената "ОСВОБОДИТЕЛНА" Война 1877-78 изобщо не е заради нас Българите. Ние сме така да се каже удобния повод Руската империя да вземе Реванш за Кримската Война. Всеки по-адекватен Историк и всеки по-адекватен Военен анализирайки бойните действия и мирните преговори ще ви отговори - да ние просто сме ПОВОД за Война. А идеализирания образ на Руснаците освободители е за обикновеното население.
111
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Боби - абе те руснаците в какво ли вече не се упражняваха! Упражняваха се да се молят на китайците за помощ, на корейците за снаряди, на брадите от Иран - за дронове! Въобще, голямо упражнение падна. Най вече - на газа на бурятите, чеченците, дегедтанците и останалите руски ***! Упражняват се и българските им лезачи като теб - в пустословие, дезинформация, омраза и слабоумие. А ти си стигнал върха на упражненията.
110
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Забелязвам тука че слабограмотни евроатлантици по цял ден пишат само лъжи с цел българите да мразят руснаците .Е няма да стане по статистика в ЕС българите най.много обичат руснаците.За 30 години джендърята не успяха да промият мозъка на българите ,същото беше и с ваксините
109
2
 
4
 
! Отговори
Боби преди 6 месеца
До Курт Кринки е населеното място и това е третия "плацдарм" Самото селище е широко 3 улици... след това е голо поле(на Гугъл мапс има някакви квадрати вероятно това са оризища или зони с иригации) - как смяташ тежка техника особенно при вече започналата РАЗПУТИЦА може ли да мине там? Кажи ми кава е логиката да се окопаят Ъкраинците под огъня на РФ артилерия в мека почва без дренажи по време на есенните дъждове??? и това на 3 места до реката. Руснаците се упражняват в стрелба по живи мишени...
108
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен 111 - Боби въобще, ама въобще не харесва това!+%2?!!!!!