САЩ се заканиха да свалят сателита на Северна Корея, КНДР отвърна на удара

Ще унищожим американските шпионски спътници, закани се режимът на Ким
2 дек 2023 08:15, Нели Христова
57
САЩ се заканиха да свалят сателита на Северна Корея, КНДР отвърна на удара
Снимка: БГНЕС

Северна Корея заплаши, че ще "унищожи" американските шпионски спътници, ако Вашингтон се опита да "атакува" нейния космически актив, след като Пхенян изстреля първото си военно око в небето миналата седмица.

Говорител на Министерството на отбраната на Северна Корея заяви, че тя ще счита подобен ход за "обявяване на война", според изявление, разпространено от държавната Корейска централна информационна агенция.

Изявлението дойде след забележката на американски служител, че Вашингтон "може да лиши противника от космически и контракосмически възможности... като използва различни обратими и необратими средства", визирайки успешното изстрелване на шпионски сателит на Севера в края на ноември.

Американската армия може да подкопае "ефективността и смъртоносността на противниковите сили във всички области", заяви тази седмица пред Радио Свободна Азия Шерил Клинкъл, говорител на Космическото командване на САЩ.

Поредните кръгове от резолюции на ООН забраняват на Северна Корея да извършва тестове с използване на балистични технологии, а според анализатори съществува значително технологично припокриване между възможностите за изстрелване в космоса и разработването на балистични ракети.

Експерти твърдят, че извеждането на работещ разузнавателен спътник в орбита би подобрило възможностите на Северна Корея за събиране на разузнавателна информация, особено над Южна Корея, и би осигурило важни данни при евентуален военен конфликт.

След изстрелването миналата седмица Северът твърди, че сателитът му вече е предоставил изображения на основни военни обекти на САЩ и Южна Корея.

Тя все още не е разкрила нито едно от сателитните изображения, с които твърди, че разполага.

Изстрелването на "Малигьон-1" от Севера беше третият опит на Пхенян да изведе такъв спътник в орбита след два предишни неуспеха.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Нали беше забранено да се пипат сателити на която и да е държава?Или за едни може да важат правилата,а за други не може?Да не се карат.Още няколко слънчеви бури и може никой сателит да няма.Така ще си и избият от главата да ни налагат дигитални пари и модерен фашизъм с фюрер изкуствен интелект.
51
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
САЩ обвиниха Северна Корея, че доставя оръжие на Русия, включително балистични ракети КН-23. позовавайки се на сателитни снимки , направени в Наджин, севернокорейски пристанищен град. Смята се, че радиусът на действие на севернокорейската ракета е около 400-600 километра. Системата за насочване е усъвършенствана, осигурявайки подобрена точност в сравнение със старите севернокорейски балистични ракети. Тези севернокорейски ракети са на въоръжение в Иран, Ирак, Сирия, Либия, Йемен, Египет, Виетнам, Мианмар
50
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Цялата работа е че Южна Корея изстреля ултрамодерен шпионски спътник който ще предава изображения от които могат да се видят космите по главата на Ким Чен Ун. За да не остане по-назад Северна Корея изстреля шпионски спътник оборудван с видеотехника закупена от Алиекспрес, която едва ли ще издържи в космоса повече от няколко дни.
49
0
 
5
 
! Отговори
1 преди 4 месеца
Северна Корея е предала на Русия над 3000 контейнера с военно оборудване и боеприпаси за войната в Украйна, съобщава Ройтерс Според данни на американските власти, в периода от 7 септември до 1 октомври кораб под руски флаг е доставил товара от склад за боеприпаси в КНДР до руско пристанище, откъдето товарът е бил транспортиран до руски военен склад. Сателитни снимки показват, че обемът на товарните превози през жп гара Туманган в КНДР на границата с Русия рязко се е увеличил след срещата на Ким Чен Ун с президента Владимир Путин.
48
0
 
5
 
! Отговори
2 преди 4 месеца
Северна Корея е предала вече на Русия над един милион снаряди - боеприпаси от различни калибри , които се намират в огромни количества в складовете на Северна Корея. Това са танкови боеприпаси, снаряди за артилерийски системи, реактивни снаряди за системи за залпов огън. Ким притежава най-различни минохвъргачки и мини, реактивни системи за залпов огън с далекобойност 70 км и високоточни ракети към тях, както и балистични ракети с малък радиус на поражение. Русия ще построи 11 завода за сглобяване на северокорейско оръжие и боеприпаси
47
2
 
7
 
! Отговори
3 преди 4 месеца
Русия вече изпраща хиляди тонове брашно, ориз, соево масло, месо и други храни в КНДР, както и трактори, торове, нефт и въглища. Русия ще предаде на Северна Корея изстребители СУ-35, военни вертолети, ракети и друго въоръжение и технологии. Русия ще построи водноелектрически централи в КНДР. съвместно ще се разработват находища от редки метали, злато и т.н. Голямо количество северокорейски гайстербайтери ще бъдат допуснати да работят на обекти в Русия. Русия не приеме за обучение и голямо количество корейски студенти.
46
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Как ще отвърне на удара, ще намали дажбите от ориз ли?
45
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Няма да е зле да свалят режима на ким чен ун!
44
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
И какво ще стане когато С.К. отвърне на удара?
43
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Руснаците хванаха цаката на всички западни военни системи?
42
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Имаме укропско оплакване, че ВСУ е загубило сателитите за връзка над ЛДНР и Харковска област.
41
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Голямо квичене от русопатите.
40
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"ако свалят спътник ще развържат ръцете и на Русия да сваля техните" - Защо ли си мисля, че свалянето и изваждането от строя на пиндостански сателити е вече практика? Имаме пиндостанска нота-протест срещу някакви необясними действия на РФ, който водели до изпичането на електрониката и загубата на пиндос-сателити.
39
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Изстрелването на "Малигьон-1" от КНДР беше първият опит, след срещата на Ким с Президента Путин в Русия.
38
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Пиндостанците изобщо не се били заканили. Казаха, че ще ликвидират Северен поток и го ликвидираха. Терористи.
37
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
КНДР заяви, че ще счита подобен ход за обявяване на война.
36
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Забелязвате ли кой заплашва пръв.Що да нямат .значи Вуте че има кола а аз не.
35
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Манипулативно кликбейт заглавие. САЩ изобщо не са се заканили, а някакъв си неназован СЛУЖИТЕЛ казал, че МОГАТ да унищожат сателита, не че ще го направят... *** сте джурналяяяя
34
3
 
16
 
! Отговори
Един там преди 4 месеца
Дреме му на Ким, че Щатите го заплашвали...
33
1
 
10
 
! Отговори
Дзивко преди 4 месеца
Малко история, след изстрелването на първия спътник "Спътник" света приема че в орбитата на земята спокойно може да се прелита, което по късно идва дюшеш на САЩ, защото след свалянето на у2 над СССР 1960 г. това остава единствения начин за наблюдение от въздуха над СССР, за тва САЩ ако свалят спътник ще развържат ръцете и на Русия да сваля техните