Любими храни, от които миришем лошо

Аспержите са едни от тях
11
Любими храни, от които миришем лошо
Снимка: Istock

Ако сте забелязали, че излъчвате лоша миризма от тялото си, причината за това може да е храната, която ядете. Някои храни имат свойството да предизвикват лош мирис на тялото, излъчван от дъха или кожата.

Ако те присъстват редовно в храненето ви или сте консумирали по-голямо количество от тях, вероятността да имате лош мирис на тялото е голяма.

Кои са храните, които ви карат да миришете лошо?

Лук и чесън

Естествено е, когато се спомене лоша миризма на тялото да се сетите за лука и чесъна. И сте прави. Лукът и чесънът са първенци по предизвикване на лоша миризма не само на дъха, но и на цялото тяло. Ако сте яли повече лук или чесън, миризмата им ще се излъчва и през кожата ви известно време.

Тя ще се отделя от потните и мастните жлези, като ще измени цялостния ви характерен телесен мирис, докато алицинът не се отдели от тялото ви. Той е основното активно вещество в лука и чесъна, което придава характерните им вкусове и аромати.

Алицинът обаче не ви е враг. Ако сте склонни да понесете миризмата му, ще се радвате на много здраве. Той е антиоксидант, имащ мощни противовъзпалителни, болкоуспокояващи, антимикробни свойства.

Зеле, броколи, спанак

Всички представители на семейство Кръстоцветни ви карат да излъчвате лоша миризма, особено ако сте изяли по-голямо количество от тях. Те съдържат множество антиоксиданти и фибри, полезни са за здравето, но могат да причинят лоша миризма и подуване на корема.

За да се справите с този проблем, хапнете малко кисело мляко, което да неутрализира действието им и да успокои храносмилателния ви тракт.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Като се набамкам с боб, на всякъде мирише.
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ами то тук сте изброили най-полезните и вкусни храни. Според статията трябва да се яде само пица на парче с кетчуп и майонеза отгоре или хамбургери от Макдоналдс :))) От тях тялото ви няма да мирише, освен пpъднятa :))) А и са много полезни за здравето и артериите
6
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не ги ли е срам тези майки да докарат майките си до просия от кокичета и длуги видове?
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Пийте един филджан бела ракия и нищо няма да мирише. Домашния алкохол не вреди на мъжа ако другото в менюто е здравословно.
4
2
 
6
 
! Отговори
Въх! преди 4 месеца
Значи ако ям полезни храни, мириша лошо заради полезните вещества. Ако ям неполезни храни, мириша лошо заради токсините, които се натрупват. Дай ми съвет, Мише - какво да ям, за да не мириша лошо? Сподели и своя опит - ти какво си избрала да ядеш и на какво миришеш?
3
2
 
5
 
! Отговори
до 2 преди 4 месеца
Аууууу......люти на очите!!!
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Веганките са най-опасни. Като се напука с броколи и после като изрежееее...
1
1
 
13
 
! Отговори
посеркото преди 4 месеца
Принципно ако се наакаш, от всяка храна ще миришеш лошо......