За един ден: Украйна свали три руски бомбардировача Су-34

Най-вероятно е използвана американската система Patriot
24 дек 2023 15:14, Петър Бойчев
290
За един ден: Украйна свали три руски бомбардировача Су-34
Снимка Уикипедия

Въоръжените сили на Украйна /ВСУ/ са успели да свалят три руски бойни самолета Су-34 за броени минути. Това стана ясно от официално съобщение на ръководството на украинските ВВС и от информация в основните руски Z-канали в Телеграм.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски благодари на бойците, които са свалили самолетите.  "Благодаря на нашите бойци, които унищожиха три руски СУ-34 наведнъж. В южната посока - в нашата Херсонска област. Резултатът от работата на нашите ВВС и Одеската зенитно-ракетна бригада. Благодаря ви, момчета! И нека всеки руски пилот знае точно какъв ще бъде нашият отговор на всеки руски убиец: нито един от тях няма да остане ненаказан”, каза той.

Един от първите коментирали случката от руска страна бе милитари каналът Fighterbomber, който е свързан с военната авиация на Русия. "Да, имаме загуба. Причините се изясняват, екипажът се издирва", написа той. Малко по-късно той добави, че самолетът не е един, че има загинали и ранени летци и че ВСУ са използвали установки Patriot. В социалните мрежи се появиха снимки на останките на самолет,  както и вертолет, евакуиращ пилотите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


290
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
1
 
1
 
! Отговори
Пак до 154 преди 5 месеца
Гледай ги по нова там са HD.Гледа ли първото убийство с нож записано от дрон , там няма как да се оплюмчиш , даваха го и по евроатлантическите телевизии , съсцзамазан кадър , да не се упикаят джендъряците
156
4
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 месеца
СУ - 37 ..... Красива синя птица. Изящна. Не като тромавите еФки ------////------- Всъщност е точно обратното - Су-37 е огромен, тромав, с два двигателя, сума опашки, крилца и прочие, които светят на радара от 200 км като коледна елха. Ф-16 - малък, изчистени форми, един двигател. Приблизително разликата е като между търтей и оса.
155
7
 
11
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 месеца
Не знам дали хората, които са далече от авиацията, си дават сметка какво с Су-34. Това е чудовище, предназначено за далечни полети. Един от най-големите и най-скъпи руски самолети, предназначен да мята и атомни бомби. ВСУ прави услуга на цялото човечество, като име бава мамката. 122 са произведени, 25 вече са унищожени в Украйна. И не по-маловажно - пилоти от най-висок клас, които ги пилотират, вече са в гробищата.
154
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Свален е един самолет. Има и предположение, че е погрешка от "приятелски огън". Другите два са свалени от Призрака на Киев.
153
5
 
8
 
! Отговори
Калашников преди 5 месеца
На Всички е ясно , че Русия воюва с НАТО водено от краварите , на всички е ясно , че ПВО на *** се командва и управлява от цялото НАТО ! Добре , че на Путин са му железни нервите !
152
5
 
7
 
! Отговори
ало ало преди 5 месеца
тука има някои драскачи с промит багаж - казват просия!...на укрофашистите подхожда че са просяци за оръжие, а ВЕЛИКА РУСИЯ има всичко!
151
6
 
9
 
! Отговори
Украйна свали преди 5 месеца
е силно казано-правилното е : от територията на Украйна ,САЩ свалиха 3 СУ-та
150
5
 
4
 
! Отговори
абе преди 5 месеца
голям фукарлък - тия са учебни самолети! СУ-57 пето поколение няма да му видят и пушека....
149
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 152 А ти що пък си мислиш,че са искали,да не би да са прехвърлили техника или нещо с което да напреднат.Това,което са искали те винаги са си го вземали.
148
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Смех точно там всички трябва да гледат нали ,щото тия клипове всички знаят как се правят.Показвст ти уж Т-90,ама някой извади техника и увеличи образа и се оказва,че е украински Т-64 .Така ,че тубата е последното място ,което човек трябва да гледа ,ако държи да научи истината
147
2
 
4
 
! Отговори
Смех преди 5 месеца
Tribun timur гледайте на тези клипчетата в ютубето. Да евалата три самальота свалени , миналата година ги избомбиха в казармата ...има попадения ,. Ама вижте к'во стаа реално , а не със случайни попадения ударини в бингото
146
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Руснаците 2 месеца не могат да изтласкат стотина човека от Кринки!
145
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 148 И кой е тоя ТОЙ .Някаква официална информация има ли или някой си канал казал нещо си,там незнайно ,какъв си блогър,а нещо промяна на фронта да има.
144
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Правиш ли разлика, между 4 и 7?
143
9
 
8
 
! Отговори
СУ - 37 преди 5 месеца
Красива синя птица. Изящна. Не като тромавите еФки
142
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Браво за новината! А колко свалени украински има, няма да напишете нали? Среден за вас и всички "обективни" медии!
141
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"Да, имаме загуба...? Малко по-късно той добави, че самолетът не е един, че има загинали и ранени летци и че ВСУ са използвали установки Patriot"////Немой да бъде, Patriot са унищожени от Военно-Космическите-Галактическите-Въздухарски Супер Сили на Просия.
140
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 141 Да бе копейко за това само на Луната не си ходил още да просиш,ама тогава като се изтегли от Киев никой още не говореше за присъединяване на територии,а от Херсон да не би с бой да го взе.Е сега с копейките ще си останеш и други територии ще загубиш щото в главата нямаш никой.Само някакви си опити нещо да изпросиш.Ако зависи от мен да съм те натирил обратно в Украйна да видиш как е
139
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Някакъв русофил, цял ден търсил снимки на 3 унищожени самолета!?
138
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Кой вярва на хохлите не знам.