Русия и Украйна си размениха стотици военнопленници

Това е първата размяна от месеци насам
59
Русия и Украйна си размениха стотици военнопленници
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Русия и Украйна съобщиха, че са разменили стотици пленени войници - първата подобна размяна на военнопленници от месеци насам, предаде АФП.

Двете враждуващи страни проведоха няколко кръга на размяна по време на 22-месечната инвазия на Москва, но процесът спря през втората половина на миналата година.

В почти едновременни изявления руското министерство на отбраната и украинският президент Володимир Зеленски обявиха, че са си разменили над 200 войници.

"Повече от 200 наши войници и цивилни бяха върнати от руски плен", заяви Зеленски в Telegram, публикувайки видео с празнуващи униформени.

Омбудсманът на Украйна по правата на човека Дмитрий Любинец заяви, че общо 230 украински войници са били освободени, като по думите му това е 49-ата размяна между двете страни.

Министерството на отбраната на Москва заяви, че 248 нейни войници са били върнати в рамките на сделка, сключена след "сложни" преговори с посредничеството на Обединените арабски емирства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
3
 
21
 
! Отговори
Истината преди 4 месеца
САЩ и НАТО сблъскаха два съседа и братски народа,и от двете страни умират християни,бащи,братя,и тн.запада от години практикува подобни катастрофи.
23
3
 
15
 
! Отговори
НОСТРАДАМУС преди 4 месеца
СПРЕТЕ ВОЙНАТА БЕЗУМЦИ.
22
2
 
10
 
! Отговори
До 22 преди 4 месеца
Никой не знае кои са шефовете на Путин, на Байдън, на Макрон и т.н................един ден може да се окаже, че и САЩ, и Русия имат интерес да няма държава Украйна.............ЕС и Европа със сигурност губят, защото трябва да хранят гладни украинци и украинки..................или както се казваше в една стара приказка:"Совите не са това, което изглеждат"
21
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тези 248 руски солдати връщащи се в Расия не ги чака нищо добро.На първо време, ще дават обяснения, защо са попаднали в плен, а не са се самоубили и самозаровили, в земята в името на Русия, разбира се.
20
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ами руснаците са си пуснали двеста мишени,че много намаляха хохлите и месомелачката вече върти на сухо.
19
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Само от Путин зависи, да спре войната! Никакви тайни организации, не могат да го накарат да воюва и напада съседи!
18
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Първите 200 глл пака от 500 000 които търси зеления пъпеш са налице. Тези още утре са на фронта,вдругиден вече са леш.
17
1
 
13
 
! Отговори
от тази война преди 4 месеца
много хора на Запад печелят милиони и милиарди долари и евро...............политици, финасисти, банкери, професори, политолози, социолози, търговци на смърт и на оръжия..............истинските престъпници са невидими и трудно уловими!!!
16
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Разменям руснак за украинка!
15
5
 
7
 
! Отговори
за архитектите преди 4 месеца
на световната геополитика животът на обикновените войници от Русия и Украйна няма никаква стойност...............но западният елит е недосегаем, но един ден истинските виновници за тая братоубийствена война и военнопрестъпници ще бъдат съдени, но не от съда в Хага ,а от Бог!!!!
14
13
 
5
 
! Отговори
ПУТИН, ГЛЕДАЙ..!! преди 4 месеца
ВИЖ ХОРАТА НА ФОТОТО - ДОКЪДЕ ГИ ДОКАРА ТВОЙТА КРЪВОЖАДНОСТ... РУСКИТЕ МАЙКИ И ЖЕНИ ХАРЕСВАТ ЛИ ВИДЯ И СЪСТОЯНИЕТО НА ТЕЗИ РУСНАЦИ..??
13
5
 
4
 
! Отговори
Е преди 4 месеца
Като е в интерес на запада войната, Путин защо не спре!
12
5
 
6
 
! Отговори
дедо поп преди 4 месеца
до номер 5Ти на тия дето немогат да си определят пола - мъж ли е жена ли е и казваш цивилизован свят???? Хапчетата трябва да се взимат реовно, дори и по празниците
11
6
 
13
 
! Отговори
До 11 преди 4 месеца
Путин е президент на Русия, но се противопостави на световния западен елит- масони и илюминати, които искат да командват целия свят, той тръгна срещу тях и те няма да му простят това никога!Спред мен Путин сгреши като удари военно цяла Украйна, но той беше подведен от разузнаването и ФСБ.........най добре беше да си вземе руските области с референдуми без война..........Крим , Донецк, ЛНР и ДНР пак щяха да си бъдат руски!
10
1
 
1
 
! Отговори
Новите съседи преди 4 месеца
Западен сценарий!? Путин е Коке!?
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Да се приберат за Нова година
8
6
 
4
 
! Отговори
До една жестока преди 4 месеца
А Путин, какъв го играе?
7
6
 
7
 
! Отговори
До 9 преди 4 месеца
Да, има го и това, мъжът се сражава за Русия, а жена му- за Украйна, но те жените са си принципно по-тъ@@@пички и с по-малко мозък, затова избират грешната страна!!!
6
6
 
5
 
! Отговори
Да бе преди 4 месеца
Много украинки, убили мъжете си руснаци...
5
5
 
18
 
! Отговори
Една жестока преди 4 месеца
братоубийствена война , като сръбско-българската война през 1885 г. но в много по-големи размери............брат убива брата си буквално , семействата са разделени, има много случаи..........напр.мъжът се сражава за Русия,а жената за Украйна или единият брат- за Русия, а а другият брат- за Украйна...............истината е потресаваща!!!