Премахнаха Ryanair от големи платформи, продажбите паднаха

Авиокомпанията реагира гневно
4 яну 2024 13:23, Нели Христова
17
Премахнаха Ryanair от големи платформи, продажбите паднаха
Снимка: БГНЕС

Ryanair заяви, че е забелязала спад в броя на билетите, които е успяла да продаде, след като редица големи уебсайтове за онлайн резервации премахнаха полетите на нискобюджетния превозвач от списъците си.

Най-голямата авиокомпания в Европа заяви, че в началото на декември "повечето" от по-големите онлайн сайтове на туристически агенти,  включително Booking.com, Kiwi и Kayak, "внезапно премахнаха полетите на Ryanair от продажба на своите уебсайтове".

Авиокомпанията каза, че докато тези туристически сайтове представляват само "малка част" от резервациите на Ryanair, внезапното премахване е повлияло на коефициента на натоварване с "1% до 2%" през декември и януари и ще "омекоти краткосрочните печалби".

Коефициентът на натоварване е процентът на наличните места, които една авиокомпания може да продаде за всеки полет. Ryanair каза, че е отговорила, като е пуснала повече тарифи на по-ниски цени за потребителите директно през собствения си уебсайт.

През декември авиокомпанията обяви разпродажба с 10% отстъпка за повече от 400 000 тарифи за пътуване между януари и края на март.

Ryanair заяви, че премахването на полетите му от уебсайтовете за пътуване няма да повлияе съществено на финансовите прогнози за цялата година за броя на пътниците или печалбите.

Компанията твърди, че приветства хода на уебсайтовете, като твърди, че много от тях таксуват клиентите си с допълнителни такси.

"Ryanair ще отговори на това премахване на нашите полети от уебсайтовете на OTA (онлайн туристически агенти), като намали тарифите, където е необходимо, за да насърчи всички пътници да резервират директно на Ryanair.com, където им е гарантирано, че винаги получават най-ниските цени без OTA надценки, фалшиви информация за контакт или други измами с цени/възстановяване на суми."

Ryanair каза, че не е ясна причината за премахването му от сайтовете, но каза, че може да се дължи на скорошно решение на ирландския върховен съд, което каза, че предоставя на Ryanair постоянна забрана срещу скрийнстърга Flightbox от "незаконно изтриване на съдържание на Ryanair.com" за онлайн туристически агенти.

Компанията каза, че нейните полети все още са достъпни на някои сайтове, като Google Flights, които според нея "не добавят никакви скрити надценки" и насочват потребителите да завършат резервациите си на собствения й уебсайт.

В сряда авиокомпанията публикува последната си актуализация, показваща, че броят на пътниците се е увеличил с 9% на годишна база през декември, но коефициентът на натоварване е намалял с един процентен пункт.

Повече от 900 полета на Ryanair бяха отменени миналия месец заради войната между Израел и Газа и спирането на полетите до Тел Авив и съседна Йордания.

Актуализацията идва на фона на дългогодишен спор между Ryanair и сайтовете за онлайн резервации, като авиокомпанията е започнала съдебно дело в САЩ срещу собственика на Booking.com, Booking Holdings, и неговите дъщерни дружества, включително Kayak, Agoda и Priceline.

Booking.com, Kiwi и Kayak бяха потърсени за коментар от The Guardian.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Преди време собственика на Rayan Air така изпростя в едно интервю че направо хвърли в тъча цялата световна авиация.
14
0
 
0
 
! Отговори
bl преди 3 месеца
Да ползваш Ryanair е все едно като да скачаш със скъсан и кърпен парашут. Не стига че летят с 737 МАХ, самокатастрофиращи самолети, но пилотите им са под всякаква критика. При такава авиолиния цената е без значение - просто не са ми в менюто.
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Искат да ги фалират.
12
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това е авиокомпанията, чиито собственик искаше да направи тоалетните в самолетите платени и да въведе категория "правостоящи".
11
2
 
3
 
! Отговори
Пада им се преди 3 месеца
Имат супер нелепи условия - реално не са по-зле от другите нискобюджетки, но последния път, в който взех билет от тях през букинг ме прекараха през 3 различни верификации и няколко спам съобщения как другите платформи не са рентабилни, били по-скъпи и не можело да им се разчита... Аз ако съм на букинг бих направил същото.
10
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А наще пък купили пластмасов самолет със смотани двигатели ;) А руснаците пък спрели алуминия на Еърбъс и сега другите самолети ще ги гледат само на чертеж като Ф16 ките . *** се от прекараната страна . Като за Шенген . Хем пуска Финландия в нато за два дена хем *** чака за шенген 20 години :)))
9
2
 
4
 
! Отговори
e преди 3 месеца
Най-сигурният начин да стигнеш до твоята дестинация е като НЕ ползваш Р.
8
1
 
15
 
! Отговори
Алекс преди 3 месеца
До столичан Нискотарифните авиокомпании не получават държавни помощи и дотации.Поразрови се и виж традиционната "Луфтханза" колко дотации получи от държавата само през последните години.
7
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това е авиокомпанията, чиито собственик искаше да махне втория пилот от кабините на самолетите си за да спести пари, обаче слава богу законът му попречи да го направи.
6
24
 
3
 
! Отговори
столичан преди 3 месеца
Да вземат вече да им спират на тези нискотарифки държавните помощи и дотации, да си вървят откъдето са дошли, не ни трябват. Не е редно през 2-3г. да им се наливат едни пари дотации и да подбиват пазара на нормалните компании.
5
9
 
2
 
! Отговори
КОМУНИСТ преди 3 месеца
ТРЕБВАШЕ ДА ГО УТЕПАТ КАТО БЕГЛЕЦА ОТ СТАРА ЗАГОРА!1 БОЙ ДОКАТО МЪРДА БОЙ ДОКАТО МЪРДА!
4
0
 
18
 
! Отговори
до 2 преди 3 месеца
Обикновено такива сайтове поръчват много билети например 10 000 на по тънка цена, и после може да ги продадат по-евтино за да те зарибят към сайта
3
3
 
12
 
! Отговори
ПорЦелан преди 3 месеца
Като купуваш от някоя платформа имаш избор на цена, дати и час.
2
3
 
36
 
! Отговори
Мими преди 3 месеца
Може ли някой да ми обясни каква е логиката да си купиш билет от Kiwi или някоя друга "платформа", а не директно от авиокомпанията?
1
5
 
22
 
! Отговори
Алекс преди 3 месеца
Най-сигурно е да си купиш билета от сайта на авиокомпанията.RYANAIR са толкова мощни,че те определят правилата на играта.