Украинската армия е "пред портите на ада", руснаците настъпват

До фронтовата линия никога не е било толкова опасно
9 яну 2024 14:47, Петър Бойчев
640
Украинската армия е "пред портите на ада", руснаците настъпват
Снимка БГНЕС

Войници и командири на въоръжените сили на Украйна разказват пред The New York Times, че в широка зона на централния и източния фронт, руските атаки са станали толкова интензивни, че действието близо до фронтовата линия никога не е било толкова опасно, предава Фокус.

Украинските войски по по-голямата част от 1000-километровата фронтова линия официално са в отбрана. Но битката не е стихнала, тъй като руските войски вече са преминали в настъпление. Заместник-командирът на батальона на украинските въоръжени сили с позивна Шира признава пред изданието, че украинските военни са "физически изтощени“.

Войниците, добре свикнали с руския артилерийски огън, казаха, че от март изпитват допълнителната разрушителна сила на планиращите бомби, способни да унищожат подземни бункери. "Сякаш самолет пада върху теб“, казва един от военните пред изданието. "Като пред портите на ада“.

В статията се отбелязва, че войниците от украинските въоръжени сили трябва да се движат внимателно и живеят предимно в мазета, далеч от полезрението на руските сили. Това се случва заради заплахата от руски дронове-камикадзе, които често принуждават украинските военни да изоставят техниката на фронтовата линия и да отстъпват пеша.

И руската, и украинската армия използват дронове за проследяване и поразяване на цели. В същото време военните от украинските въоръжени сили признаха, че много безпилотни самолети са загубени в резултат от въздействието на средства за радиоелектронна борба.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


640
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
500
1
 
8
 
! Отговори
Веселяк преди 4 месеца
Опа,американски дронове в Москва? :)))Явно забравихме,че въоръжението,което се доставя при условие да не се използва на руска територия. Единствените дронове,които влизат на педеруска територия са ....украински. баси,колко си жалък. Или това не го знаем?
499
5
 
10
 
! Отговори
Веселяк преди 4 месеца
Ама с Москва ли ще ме цакаш? Какво общо има тя с останалата огромна територия? Всички пари минават от там.Нито заплати,нито стандарта на живот е същия. Все едно сравняваш Ню Йорк с Тимбукту :))))
498
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Голям смЕх е словосъчетанието "ирански дронове", ами украинците като си имат американски, защо още не са сринали Москва? Освен, че успяха да убият цивилни граждани след безброй атаки, друго не направиха с великите си чудеса на световната техника. И не знам дали Китай ще вземе Сибир, но Аляска няма да стигне на американците да си платят дълговете на китайци, които в момента са водещите и забогатяват с всеки ден, докато дядо янки се дърли.
497
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Държава, която отделя за култура само 0,4% от жалкия си бюджет се присмива на държава, която само в столицата има около 500 професионални театъра - два пъти повече отколкото България.
496
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Държава, която беше шестата космическа сила в света и имаше космонавт 17 години след първия космически полет с човек на борда, вече 35 години няма и признак за трети космонавт си има хейтъри, които се присмиват на изостаналостта на държава, която снима игрални филми в космоса.
495
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Резултатите, драги хейтъри, резултатите...И да ревете, и да виете, със санкциите дето им ги наложихме, ударихме най трудно оцеляващите българи: пенсионери, инвалиди, млади семейства, деца от бедни краища на родината, които остават без бъдеще, че си провалят образованието заради финансови средства. Вижте новогодишните кадри от Москва, да ги видите колко страдат. Изтеглете си от зарзавата Взыов за да видите качеството на първия филм сниман в космоса. И тогава, ако щете изкарайте Русия в пещеритe.
494
8
 
3
 
! Отговори
Куку преди 4 месеца
Най големият ад настъпи,когато фтарая армия мира открадна тоалетните чинии на хората а бурятите обраха всички перални!!!Ад ти казвам!
493
4
 
15
 
! Отговори
Веселяк преди 4 месеца
Нали помниш: воюват втора година срещу страна с 10 пъти по-голям предвоенен бюджет. Страна с "втората армия". Кинжали-минжали и накрая седнаха на оная работа на Иран и Китай
492
1
 
10
 
! Отговори
Веселяк преди 4 месеца
Пак ли крадеш ник? :) Е,как да настъпват,като не им осигуриха въоръжение? Дойде късно и в не обещаните количества. Много сте странни. Нима имат самолети? Нима им дадоха обещаните 100хиляди снаряда? Даже танковете от Германия дойдоха повредени. Фрау Меркел се е погрижила да свие немската отбрана до минимум
491
10
 
8
 
! Отговори
Веселяк преди 4 месеца
А какво стана с контраступа!? Нещо не се се споменава в новините!? Зелевския що мълчи!?
490
8
 
12
 
! Отговори
Веселяк преди 4 месеца
А какво стана с Вагнер? А с Пригожин? А с ахматсила и тик-ток дон?Нещо ги забравихте,напоследък. И риа новости не ги споменава много
489
6
 
11
 
! Отговори
Веселяк преди 4 месеца
Какво стана с черноморския флот,фильовци? :)))
488
6
 
10
 
! Отговори
Веселяк преди 4 месеца
Не схващате нещо фундаментално: яйцата изчезнаха,защото се опитват да държат цените ниски преди изборите. Днес яйца,утре хляб, вдругиден може да е мляко. Същото като в ссср.
487
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ванга го кажа - Украйна ке падне, ее дее ке падне, ако не падне ручай поганци.
486
5
 
10
 
! Отговори
Веселяк преди 4 месеца
*** разбира се,всичко им е наред. Защо тогава лично Путин призна за проблема с яйцата? ;) Що се отнася до цената,ако заплатата ти е 220-440 долара,много добре обяснява защо се редяха на опашки.
485
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
до Веселяк - вноса на инкубационни яйца в Русия през януари септември 2023 г. възлиза на 14,5 хиляди тона ( 104 милиона долара). Най-голям доставчик е Турция, която е изнесла за Русия 5 хиляди тона инк. яйца за 21 млн долара. Второто място по обем на доставките заема Германия с 2,8 хиляди тона.Следват Великобритания , Канада и Унгария ,Италия, Швеция. Освен това големите руски птицеферми си произвеждат собствени инкубационни яйце. Така че производството на бройлери в Русия няма никакво проблеми.
484
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ДО 9 МАИ И УКРОФАШИСКА УКРАИНА Я НЯМА, И ИДВА РЕД НА НАТО
483
0
 
6
 
! Отговори
да ви светна преди 4 месеца
И вие ще ревнете да купувате чужди паспорти срещу заплащане когато въведат задължителна мобилизация в БГ и затворят границите за всички българи!
482
0
 
8
 
! Отговори
Евростат преди 4 месеца
Цената на килограм пилешко в БГ е 7.35 $. В Русия - 2.71 $, в Аржентина - 2.05 $, в Китай - 5.63 $, в Хърватия - 3.5 $.
481
7
 
9
 
! Отговори
Веселяк преди 4 месеца
Искаха пак ссср? Сега кагебиста точно това прави: връща ги там. 40% за въоръжаване и цени,регулирани от кремъл. Здравей мизерио