Две години война в Украйна, нови санкции за Русия

В момента ЕС работи върху новия пакет
19 яну 2024 22:00, Александър Попов
74
Две години война в Украйна, нови санкции за Русия
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Европейският съюз подготвя нов пакет санкции срещу Русия по случай втората годишнина от началото на нейната война срещу Украйна, предаде Франс прес, като се позова на дипломати в Брюксел.

Въпросните източници, пожелали анонимност, не дадоха подробности, като се ограничиха да кажат днес, че преговорите продължават.

Русия предприе пълномащабната си инвазия в Украйна на 24 февруари 2022 г.

Върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Жозеп Борел "много държи да отбележим втората годишнина от нападението (на Русия срещу Украйна) с пакет санкции, насочени главно срещу физически и юридически лица", каза един от дипломатите.

Балтийските републики и Полша са сред най-запалените поддръжници на идеята да бъдат наложени наказателни мерки срещу руския ядрен сектор и втечнен газ. Други държави членки на ЕС обаче не гледат на това предложение така благосклонно, отбелязва АФП.

В началото на миналия месец 27-те вече приеха 12-и пакет санкции срещу Русия, който забранява вноса на диаманти - сектор, който осигурява на страната приходи между 4 и 5 милиарда долара годишно. Освен това те обмислят, в координация с държавите от Г-7, начини за използване на замразени руски активи на стойност около 300 милиона долара, посочва АФП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен ... Какво мислиш ще стане с нашия лев , макар че сме в борд , ....ако утре България покаже воля или политика , с която не са съгласни сегашните ни господари , ....не ми се мисли ! Затова по - бързо към еврото , поне там няма да могат да ни притискат , с обезценяване !
59
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Санкциите са валяк,който мачка бавно. Само за една година: рублата се обезцени, официална инфлация 7,42% (по росстат),валутния пазар се срина, фондът им национално благосъстояние вече е отворен и сериозно наченат.
58
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това със санкциите е замазване очите на простолюдието. Никакви санкции няма. Любимо занимание напоследък ми е да гледам блогери, които обикалят магазините. Всички брендове са налице. Даже и кока кола, макар да си произведоха и собствена. Май само макдоналс се излъгаха. Като е война, бизнесът си върви. А всички се връщат тихомълком на пазара, от страх чи може един ден да нямат възможност.
57
5
 
8
 
! Отговори
до 64 преди 3 месеца
И какво точно искаш да чуеш, живеят си хората, оправят си градовете, живото си тече, но без укрофаш агите!
56
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Пиендето Б "много държи да отбележим втората годишнина от нападението (на Русия срещу Украйна) с пакет санкции, насочени главно срещу физически и юридически лица" и руснаците много се притесниха, ха ха
55
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Какво стана с независимете ДНР и ЛНР? Откакто бяха официално "освободени" от Русия нищо повече не се чу за тях.
54
4
 
8
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 3 месеца
Колкото по-близо си до Росия, толкова повече мразиш Росия.
53
5
 
12
 
! Отговори
До Анонимен 64 преди 3 месеца
Объркал си се. Пил си кафе с новите европейски жени, но щом ти харесва и ти, като нов европеец, продължавай. Рускините от две години ходят в Египет и в Дубай. Те с новите европейци много не се мешат.
52
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Санциите имат ефект! Летото на морето получаваш рускиня за едно кафенце! Миналото лето пих 15 кафенца!
51
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен много добре говориш, но когато обсъждаш нещо трябва да анализираш и двете страни на проблема. В единия случай западноевропейските държави купуват евтини суровини за промишлеността и битови нужди, преработват ги и получават евтина продукция. В другия случай се обединяват държавите от Западна Европа, отказват вноса от съседната страна и купуват суровини, включително нефт и природен газ , транспортът е по море и след 2 г. икономиката е на загуба, но продължават със санкциите. Нонсенс?
50
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нормалните държави и нормалните ръководители на държави от ЕС биха гледали да смекчат отношенията между ЕС и Русия. Очевидно ръководството на ЕС и президентите/премиерите на европейските държави са решили да действат не с политиката на моркова, а с тази на тоягата. Разбирам фрау Урсула: тя си носи наследството на Германия отпреди 90 години - 'Щурм унд дранг' - 'Буря и натиск'. Само че Русия има природни суровини, а държавите от ЕС нямат такива и ще купува от далечни държави
49
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Вместо да преглътне поражението на собствената си политика, западът си създава още по-големи пробдеми.
48
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Новият пакет санкции само доказва колко наивни и инфантилни са еврогейците
47
7
 
14
 
! Отговори
Някой преди 3 месеца
Тези в ЕС с лявата резба кога ще вдянат че тези санкции само на тях вредят. И отново купуваме руски нефт и газ но от посредници. Всички видяха колко е евтин демократичния газ с кораби рекламиран от българското правителство. Или такава е идеята да сложим наши фирми посредници и газта става демократична.
46
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Санкции и милиарди подаръци от ЕС и САЩ и още много държави и пак не могат дая победят
45
2
 
12
 
! Отговори
абе преди 3 месеца
тез амсалаци не можаха да разберат че куче със салам не се плаши! - кучето ще е сито, а ти гладен!
44
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
С първите санкции стояха на студено зимъска, само като си спомня ква радост беше, че зимата била топла, с останалите си съсипаха икономиките и сега рецесия и инфлация ама били независими от руски ресурси, направо смях в залата, винаги ще са зависими за ресурси щото си нямат,, сега още санкции за досъсипване на к,о,ч,и,н,а,т,а, ама то луд умора няма, сега само за война говорят, па си подариха де що имат на укрите, гласят ни нещо *** да видим дали ще им се получи, че народите взеха нещо да проглежд
43
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Санкциите вършат работа. Кой не вярва, да пита у Германия
42
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Е от тия санкции накрая хванаха пакета на Русия
41
4
 
17
 
! Отговори
ЕС е шебек преди 3 месеца
който реже клона на който се е покачил. очаквай неочакваното