Украйна: Унищожихме големия руски десантен кораб "Цезар Куников"

Той е бил в украински териториални води по време на атаката
14 фев 2024 10:35, Петър Бойчев
509
Украйна: Унищожихме големия руски десантен кораб "Цезар Куников"
Снимка БНР

Въоръжените сили на Украйна са унищожили големия десантен кораб "Цезар Куников" край окупирания полуостров Крим, съобщи днес армията на Киев, цитирана от Ройтерс. Плавателният съд е част от руския Черноморски флот, предава БНР.

"Украинските въоръжени сили заедно с военното разузнаване са унищожили големия десантен кораб "Цезар Куников". Той бе в украински териториални води край Алупка по време на удара", съобщи армията в Телеграм.
Все още няма официални коментари от руска страна за атаката.

По-рано Telegram каналът "Кримский ветер“ съобщи, че около 7 сутринта са се чули експлозии в морето, но не е имало изстрелвания на ракети. Според очевидец е бил поразен руски кораб.

Впоследствие се появи размито видео, показващо как нещо гори в морето. Силна ударна вълна са усетили жители на село Кацивели. Боеприпасите на повредения кораб вероятно са експлодирали. Друг кораб се приближи, за да спаси потъващия кораб, а наблизо се вижда и подводница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


509
Още по темата: унищоженруски кораб
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
417
11
 
31
 
! Отговори
Истината преди 3 месеца
Горките рус0р0би вече немогат да го поемат. С всеки изминал ден все повече лъсва истината за блатото наречено русия. Дори нациските пропагандни гнезда като телеграм и таас несмогват да скрият факта че блатная е гола вода и я чака дълги години немотия изолирана в девета глуха, далече от цивилизованият свят.
416
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Z + Z = Пречупен кръст. Случайно ли е? Нарочно ли е ? Само Путин знае.
415
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Хаха 1-евро атлантик-кво е това афро ако кроасан в целофан .2-В българия славим падналите за независимоста и българи ,другото се определя като национално предателство и е повод за отнемане на гражданство...според конституцията
414
4
 
18
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 месеца
До бай Пешо... да де, ама на евентуални мирни преговори (в близко бъдеще, ама по-натам), Русия би могла да постави условието да й бъдат възстановени всички потопени кораби ----///------ Ахахахааа! Ае, бай Пешо, ти шизак ли си, къв си? Ти още ли не си се разсънил, бе! Не разбра ли досега, че руснаците са тези, дето че плащат репарации?
413
22
 
9
 
! Отговори
СВОЙ преди 3 месеца
Някаква информация за полигона Селидово и стотиците жертви,че нещо Укрите не говорят по тази тема.А, Авдеевка е поредната месомелачка на Укро армията.Кринки,най-безумната Пи Ар акция на Укронацистите,да покажат,че правят нещо,за сметка на хилядите жертви.Безумие,за да просят оръжие и фашисткото ръководство лично да се облагодетелства от парите на Европа и САЩ.
412
4
 
25
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 3 месеца
Според Кремъл, на борда на прясно потопения руски кораб Цезар Куников е имало 350 украински военнопленници, транспортирани за размяна на затворници. Освен това корабът е потънал поради авария след пушене, заради лошото време, в знак на добра воля, победоносно към дъното.
411
9
 
21
 
! Отговори
...! преди 3 месеца
Слава на Украйна!
410
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Украйна е демократична държава, призната и приета от най - цивилизованите европейски държави, към които тичат през глава от цял свят, а най много от Русия. А нацисти са бандитите, които са превзели Кремъл.
409
2
 
18
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 месеца
Какво се оказа, фейк ли е новината или верно са глътнали солена вода? Разправят, че към 80 руснацита отишли на концерт?
408
2
 
25
 
! Отговори
Странно, преди 3 месеца
...как в скандалното си интервю Путин защити Хитлер, и искара Полша виновна за войната ?Защо всички крайно-десни партии в Европа са под закрилата на Кремъл? А на крепостните ,все нацисти им се привиждат! Пък и да славиш Украйна, която спира азиатските орди към Европа, било "нацистки" поздрав??? Поне Копейките ще се разпознават лесно из форумите!
407
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Абе *** кво търсиш в български вестник с нацисткия поздрав слава Окраина.Марш на защитаваш сънародниците си ***
406
7
 
23
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 месеца
Абсолютно резонен въпрос,... какво търсят руски десантни кораби в украински води ? Искрено им пожелавам, да изгонят и руският башибозук, нахлул в независима Украйна!
405
7
 
19
 
! Отговори
слава на украйна преди 3 месеца
което е зле за русия е добре за България
404
13
 
5
 
! Отговори
Жиката преди 3 месеца
Русия ,сама си е виновна ,че не удря англичаните.Тези дронове,към корабите са английски.С такива взривиха и СП.
403
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Копейките са изплискали тотално след потопяването на поредното им корито - Зеленски щял да убива Макрон Боже, Боже, пийте си лекарствата бе!
402
8
 
24
 
! Отговори
Ха,ха,ха преди 3 месеца
Украинците пукат руските корабли като яребици...Смех!
401
11
 
21
 
! Отговори
граничар преди 3 месеца
Много руски блюдолизци са напъплили сайта,но е по-добре да заминат за любимата им Русия и там да *** каквото им падне...
400
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Естесвено че ще го загуби и това трябва да ни радва,нямаме нужда от държава терорист на Черно море ,кво правим ако утре някоя случаино блуждаеща украинска мина изплува на нашия бряг и потопи наш кораб .*** нямат място на морето -*** са .След техните диверсии на тръбите цяла Европа е в дирника,инфлация , икономии ,фалити и талибабска напаст навсякъде.Оня ден гледах как един алжирец бие жени в спирка на метрото и хората не могат да го озаптят ,това е Европа сега
399
20
 
12
 
! Отговори
Самарин преди 3 месеца
Украински фашистки ***,някоя сутрин ще осъмнете в Киев като в разорана нива.Земетресение от 15 степен на Рихтер,ще ви зарови кратуните надълбоко.
398
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Зеленски е планирал да убие Макрон в Киев и да обвини Русия. Макрон си отмени посещението в Киев. Вижте снимките как НСО пази Росен Желязков с автомати в Киев и съберете две и две.