Кошмарна нощ в Киев и Лвов: Масирани руски ракетни атаки

Кметовете Кличко и Садовой призоваха да не се напускат укритията
15 фев 2024 08:45, Петър Бойчев
135
Кошмарна нощ в Киев и Лвов: Масирани руски ракетни атаки
Снимка БГНЕС

На територията на Украйна остава в сила мащабна въздушна тревога, след като през нощта руските сили нанесоха масирани ракетни удари срещу, включително срещу столицата Киев и Лвов, предават РБК-Украйна и УНИАН, като се позовават на съобщения от ВВС и от местните военни областни администрации.

Уточнява се, че около 02:00 часа местно време (съвпада с българското време) шест стратегически бомбардировача Ту-95 са излетяли от летище "Оленя“ в района на Мурманск. Три часа по-късно ВВС на Украйна предупредиха, че руснаците са изстреляли срещу страната ракети "Калибър“ от Черно море, предава Фокус. Около 06:00 часа сутринта е докладвано за силни експлозии в Днипро и Запорожие.

На територията на Лвов има попадение на ракета в рамките на града, обяви кметът Андрей Садовой в Telegram канала си. "Има удари в града. По предварителна информация от взривната вълна са счупени прозорци в няколко къщи в Лвов. Все още няма информация за жертви“, написа той. Дежурните екипи за ПВО са били изключително затруднени от постоянно маневриращите и променящи посоката си ракети.

Взривове са избухнали и в Киев. "Експлозии в града. ПВО работи. Не напускайте укритията!“, призова кметът на украинската столица Виталий Кличко в Telegram канала си. За удари се съобщава и в редица други части на Украйна. Малко след 07:00 часа въздушната тревога постепенно се отменя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
11
 
3
 
! Отговори
32335445 преди 2 месеца
А корабче плува ли :D
44
26
 
14
 
! Отговори
NEW Z Fашизъм преди 2 месеца
Какво друго да се очаква от наследниците на нацистите. Така или иначе рyшляците са на път към небитието при крайцера Москва и Пригожин. Целия цивилизован свят бяга от тях като от прокажени.
43
6
 
23
 
! Отговори
Каква ви Украйна преди 2 месеца
Няма вече такава държава
42
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
След два дни коня пак ще се вайкане ООН.
41
19
 
14
 
! Отговори
русофоб преди 2 месеца
До 36. Запази си мокрите сънища с путььо за довечера. Тези фантазии, дето ги плещиш, ги слушаме от две години. И нищо. Поредните ракети, от които не се случва почти нищо.
40
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Превзеха,ли Селото?
39
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
От време оно се знае едно- който сее нацизъм, получава Катюши по каската. И така от Москва до Атлантика! Пусти западняк за 100 години не научи ли нещо? Еволюция? Уж дарвинисти, а капка мозък натрупан нема! Искаме с едни и същи методи, различни резултати. Е нема как! Катюшата пак ще е в заgнuя gвop!
38
4
 
33
 
! Отговори
Василев преди 2 месеца
Къде бяха демократите и евроантлантиците през 2014г? Масовите убийства през тия години.Лидерите на Германия и Франция си признаха за цирка ,който са играли при Минските споразумения. Убиват масово руснаци и няма кой да ги защити.Че те американците за щяло и нещяло се намесват в други държави с мотива " защита на националнитете интереси". Е,мерим ли с еднакъв аршин? Подложени на масови репресии руснаци в Украйна и Русия да остане безучастна? Не става.Можеха ли за две седмици да приключат?
37
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Украйна е срината и е на колене. Оп, не! По-скоро е надупена! По-добре свиквайте. И дупцата да си дадете на покрайна, натовчета, нема да стане по-добре. Зелята ше го ядем с ракийка, българска! СЛАВА НА РОССИЯ!ДА ЖИВЕЕ ПУТИН! Ти си ВОВА мачкай, всичко на Руска салата. Ша потапят кораби а ? Мачкай водораслите и зелето.
36
0
 
2
 
! Отговори
До 34 преди 2 месеца
Не е луд тоя който яде по два зелника, луд е тоя дето му ги дава
35
8
 
27
 
! Отговори
Нема се пуашите! преди 2 месеца
Още по кошмарни ще стават и дните и нощите на бандерлюгите! Владимир Владимирович им каза: ще ви изядем с парцалите за закуска! Денацифицирайте се!!!
34
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не е вярно! Руснаците нямат ракети от две години, а пък украинските защити свалят на 145% от всичко долетало до тях!
33
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Аз съм в Германия тук е пълно с украинци по цял ден седят по кафенетата с маркови дрехи и ходят на покупки в моловете . Зимат помощи имат и безплатни жилища а за работа и дума не искат да чуват
32
29
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Рашките не могат да прежалят кораба,дето им го направиха подводница вчера.
31
2
 
38
 
! Отговори
Информация ... Дез преди 2 месеца
Показват се редовно снимки на рухнали жилищни сгради, а няма информация за жертви! Масирани нападения, а жертви няма! Май ние сме жертви на нещо ...
30
3
 
29
 
! Отговори
До Тео преди 2 месеца
Обикновено урките казват как са свалили всичко, а след ден два се разбира за уцелен я склад, я казарма, я по голямо струпване на войска, а може и важна инфраструктура
29
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
По големия от братята Кличко държи фронта, ама американска помощ йок :)))
28
4
 
37
 
! Отговори
Панчо преди 2 месеца
До АнонименКолко са точни руските удари! Унищожават само военни обекти и наемници.Слава на Русия.Слава на Путин.
27
2
 
27
 
! Отговори
А бе, преди 2 месеца
укрофилите! Сещам се за една реклама с Азис преди години - ,,как боли"
26
2
 
40
 
! Отговори
От хората преди 2 месеца
Ако някой от новинарите знае какво е масирана атака,няма да пише глупости. Това е все едно с пиратки да си правиш весело. Дано с това свърши,стига жертви.Но клоуна му е лесно,пушечното месо е народа.Преговори и мир.