Тръмп с първи коментар за смъртта на Навални, изкара се жертва

"Ние сме залязваща нация, проваляща се нация!", написа кандидатът за президент
20 фев 2024 07:25, Красимир Ангелов
27
Тръмп с първи коментар за смъртта на Навални, изкара се жертва
Снимка: БГНЕС

Бившият държавен глава на САЩ и настоящ кандидат-президент Доналд Тръмп направи в социалните мрежи първия си публичен коментар за смъртта на руския опозиционер Алексей Навални, като не обвини никого за случилото се, съобщи Ройтерс.

"Внезапната смърт на Алексей Навални ми изясни още повече случващото се в нашата страна. Това е бавно и постепенно напредване по пътя на разрухата, по който ни водят нечестни, радикални леви политици, прокурори и съдии. Отворените граници, фалшивите избори и отвратително нечестните решения в съдебните зали разрушават Америка. Ние сме залязваща нация, проваляща се нация!", написа Тръмп, като според Ройтерс той се опитва да направи връзка между смъртта на Навални и собствените си политически и съдебни проблеми.

Според агенцията не е ясно какви паралели се опитва да начертае Тръмп със съдбата на Навални, който се бореше срещу това, което наричаше широкоразпространената корупция на руския елит и който описваше Русия като управлявана от „негодници и крадци“.

Предизборният щаб на Тръмп не е отговорил на молбата за внасяне на яснота в коментара му.

По време на мандата си в Белия дом през 2017-2021 г. Тръмп изрази възхищение от руския президент Владимир Путин. През 2018 г. той отказа да обвини руския лидер за намеса в изборите в САЩ през 2016 г., поставяйки под съмнение констатациите на собствените му разузнавателни агенции.

Президентът на САЩ Джо Байдън в петък директно обвини Путин за смъртта на Навални в затворническа колония в Русия отвъд Полярния кръг. Подобно обвинение отправи и основният съперник на Тръмп за номинацията на Републиканската партия Ники Хейли.

Тя разкритикува опонента си, че поддържа добри отношения с Путин, когото тя нарече „човек, убиващ политическите си опоненти, държащ като заложници американски журналисти и никога не прикривал желанието си да разруши Америка“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Индианците се завръщат по родните места в Америка. Тръмп ги спира.
20
0
 
2
 
! Отговори
Дясна мисъл преди 2 месеца
Путин харесва Байдън, ще гласуваме за Тръмп.
19
1
 
9
 
! Отговори
Щерю преди 2 месеца
Юдео-ционистите като Ви водят за носа - и проклета нация вече сте! Още ги слушайте - докато съвсем изчезнете...
18
21
 
6
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
Всички знаят, кой е убиецът на Навални, само Тръмп не бил разбрал? Още малко и ще изкара Байдън "путинист", срещу който той ще поведе борба? И Навални се даде саможертва да се посъбудят малко крепостните, а този понатрупа немалко милиарди, лична изгода ! Едно е ясно , опитва се да подражава на безкрайните лъжи и демагогия на Путин !
17
22
 
6
 
! Отговори
Тръмп е П и 4 ка преди 2 месеца
Едно истинско руско нищо жество!Срам за Америка!
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Свобода. А това откъде го измисли ?
15
6
 
16
 
! Отговори
Мда преди 2 месеца
Дедо ще е новият горбачов за -сащТръмп добре е разбрал на каде отиват нещата
14
23
 
8
 
! Отговори
Свобода преди 2 месеца
Думи без смисъл, честно казано не знам, кой е по-изперкал Тръмп или Байдън. Но едно е ясно, родните фенове на Костя Копейкин и т.н са в потрес, оказва се че Тръмп не е яростен русофил и верен приятел на Путин.
13
49
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
навални = руският левски
12
22
 
8
 
! Отговори
залязва преди 2 месеца
Вярно е Тръмп ...залязваш....
11
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Точно така Доналд, вие винаги сте били залязваща, проваляща се нация. Нали на два пъти спряхте Германия. Защо и кои сте вие да се намесвате във войните в Европа? Немеца е изчислил че славянина трябва да коленичи обаче чичкото отвъд океана гледа как да надебелее още повече американската така наречена нация.
10
7
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
че какво има да приказва за някакъв си опозиционер, той казва че америка затъва с тая война, както е затъвала и с други войни които е водила по света! сега тя е злото на човечеството, и само тръмп може да и върне достойнството!
9
12
 
10
 
! Отговори
Така е .. преди 2 месеца
И двамата не стават за президенти на САЩ. А за Путин без коментар. Историята ще си каже думата след време.
8
15
 
9
 
! Отговори
666 преди 2 месеца
проваляте се, защото всичките сте откачени, затова.....и най- откачени са избирателите ти, щом могат да изберат такъв като теб за президент.
7
1
 
1
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 2 месеца
Щом и гел н'ам си кой не е от простолюдието ("ние го знаем отдавна, а простолюдието..." (нещо такова цитира), 'баси "елита", 'баси!...
6
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 1 хлопа ти етажерката, яко при това......
5
20
 
9
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 2 месеца
Тоя от ден на ден става все по смахнат. Дано и рейтингът му да е в обратната посока.
4
11
 
22
 
! Отговори
Успех, преди 2 месеца
Тръмп!
3
11
 
31
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 месеца
Тръмп намеква, че няма разлика между политическата система в Русия и САЩ. Ние тога го знаем отдавна, но простолюдието няма как да го разбере. Русия е даже една идея по-добре от САЩ,защото при тях президента командва олигарсите,докато в САЩ олигарсите командват президента.Затова в САЩ няма абсолютно никакво значение кой ще е президент.Дори най успешни им президент Роналд Рейгън преди да го направят президент беше актьор в нискобюджетни филми а сега сложиха дееменцията Бай Даню за да е пълен цирка
2
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Берлинският пациент описваше Русия като управлявана от негодници и крадци. Бай Дончо казва, че сега Пиндостан се управлява от негодници и крадци. Какви по-ясни паралели?