Зеленски: Украинските деца са руски мишени

В момента са известни 10 смъртни случая
3 мар 2024 16:45, Стела Стоянова
221
Зеленски: Украинските деца са руски мишени
Снимка БГНЕС, архив

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи подробности за трите деца, които бяха открити убити във висока сграда в Одеса, разрушена в резултат на нападение на руски „Шахед" в нощта на 2 март.

„В момента са известни десет смъртни случая, от които три деца: Марк, който нямаше дори три години, Елизавета, осем месеца, и Тимофей - четири месеца. Украинските деца са руски военни цели. Ето с кого се бият тези нечовеци", каза Зеленски в профила си във фейсбук и уточни, че все още може да има деца под развалините.

Издирвателните дейности ще продължат до изясняване на съдбата на всички, които са били в къщата.

В спасителната операция на мястото на удара участват над 200 души.

"На всички пострадали е предоставена необходимата помощ. Петима души бяха спасени. Известно е, че под развалините все още могат да бъдат деца. Търсенето ще продължи, докато не се определи съдбата на всички, които са били в къщата.

Благодаря на всички участващи в спасителната операция в подкрепа на хората, които помагат на пострадалите. И благодаря на всеки един, който унищожава окупаторите, руската технология и логистика.
Всяка руска загуба на фронта е отговор на държавата ни на руския терор. Светът трябва да отговори на всяка проява на руско зло и да даде почивка на действията на Русия. Всеки игнориран от света руски терористичен акт позволява и по-нататъшни убийства.
Трябва да спечелим тази война. Само украинската сила ще може да осигури нормален живот на украинците", допълва украинският президент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Русия произвежда годишно над 4 милиона снаряди на цена 600 долара. Целият запад прпизвежда около 1 милиона снаряда годишно, на цена 5-6 хиляди долара.
107
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
След Швеция, са Молдова и Грузия!
106
2
 
12
 
! Отговори
Украйна преди 2 месеца
Нито в НАТО, нито в ЕС. Нито на географската карта.
105
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Разполагането на ракети в Приднестровието срещу Румъния може да бъде отговор на разширението на НАТО с Швеция и Финландия.
104
1
 
12
 
! Отговори
Споко Зелка преди 2 месеца
Сега като свършите ПВО то и вече нама да загиват цивилни украинци и деца!!
103
2
 
12
 
! Отговори
НАТО преди 2 месеца
Сега на ход е Русия. НАТО си изгърмя патроните.
102
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А какво става с разширението на НАТО? След Финландия и Швеция на къде ще се разрширява НАТО?
101
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Вие 10 години избивате децата на Донбас, ама за това нито дума.
100
1
 
6
 
! Отговори
Цон Кай Хой преди 2 месеца
и кой ги направи такива? точно той... така става като си избереш израелец за прези
99
0
 
8
 
! Отговори
Да бе преди 2 месеца
И тримесечни бебета са при ПВО системите!
98
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Руски номера! Руснаците обезлюдяват украински райони и после там заселват руснаци. Така е направил Сталин 1930 - 33 г, когато е прибирал реколтата и добитъка на украинците по време на голодомора! Голяма част от украинското население е измряло от глад и сега на тяхно място има украинци с руски произход. Такава е била нарочната политика на Партията, а вий си говорете, че тези земи са били руски щом там живеят руснаци!
97
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Приднестровските власти поискаха от Москва да защити региона поради натиска от страна на Кишинев. Все още никой не е поискал да се присъедини към Русия, но Тираспол е сериозно загрижен за проблема със сигурността.
96
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В Киев предложиха на Санду "да покани въоръжените сили на Украйна за прочистване на бунтовното Приднестровие".
95
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Гагаузия, която изпитва вътрешни проблеми, последва Приднестровието и се обърна за помощ към Русия.
94
1
 
6
 
! Отговори
Еми Зеленски преди 2 месеца
Джонсън и Байдън искаха да повоюват малко срещу Русия ..
93
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В украинските въоръжени сили практически не са останали мотивирани и боеспособни войски. Авдеевка е един от най-силните укрепени райони, създадени от Украйна през последните 10 години, от 2014 г. Одеса не беше подготвена като укрепен район, за да се противопостави на добре обучената руска армия, която има богат опит в две години на специалната военна операция. И сега Украйна просто няма мотивирани части, които да държат този град, дори на ниво национален батальон, както беше в Мариупол и Азовстал.
92
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всичко ще свърши, когато Одеса отново стане руски град.
91
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За да атакувате Одеса, първо трябва да разберете каква е защитата на града. Преди това Киев, според силите си, снабди Одеска област със западни системи за противовъздушна отбрана. Американски Пейтриоти, немски IRIS-T и норвежки NASAMS бяха забелязани в региона. Германските системи за противовъздушна отбрана Gepard са разположени в близост до пристанищните съоръжения. Руската авиация периодично ги проследява и нанася удари по тях.
90
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Както по време на Великата отечествена война, местните партизани ще играят една от основните роли в освобождението на Одеса. Членове на съпротивата в Одеса", отбеляза в интервю Тимур Съртланов, член на президиума на Всеруската организация "Офицери на Русия", ветеран от специалните части. "Те вече работят усилено, извършвайки диверсии срещу бойци на украинските въоръжени сили, разположени в района на Одеса и в града", заяви той.
89
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Най-опасният сценарий е агресията на нацистки Киев, който отдавна предлага услугите си на Мая Санду. Такова развитие на събитията може да доведе до ужасна трагедия. Разбира се, Приднестровието ще бъде надеждно защитено, само когато руските войски освободят Николаев и Одеса.