Германия обяви нов пакет помощи за Украйна

Стойността е половин милиард евро
19 мар 2024 15:51, Стела Стоянова
59
Германия обяви нов пакет помощи за Украйна
Снимка БГНЕС, архив

Германският министър на отбраната Борис Писториус обяви нов пакет военна помощ за Украйна. Във военната база Рамщайн започна срещата на съюзниците на Украйна за координация на военната помощ за Киев.

"Коалицията за подкрепа на Украйна няма да се огъне, свободният свят няма да остави Украйна сама", каза преди разговорите американският министър на отбраната Лойд Остин.

"Съединените щати няма да изоставят Украйна", заяви американският министър на отбраната Лойд Остин. По думите му трябва да се направи "всичко по силите ни", за да бъдат осуетени "империалистичните" планове на руския президент Владимир Путин.

Германия, която е критикувана за отказа да достави свръхмодерни крилати ракети "Таурус" на Украйна, обяви нов пакет военна помощ на стойност половин милиард евро. Тя включва доставката още тази година на 100 хиляди снаряда. И още:

"100 бронетранспортьора и други 100 високопроходими многоцелеви колесни превозни средства. Освен това ще доставим резервни части за вече предоставени на Украйна оръжейни системи", обяви германският министър на отбраната Борис Писториус, който категорично отхвърли възможността за изпращането на сухопътни войски на фронта. "Боеприпаси и противовъздушна отбрана - това са основните нужди на Украйна", е заявил украинският министър на отбраната Умеров в Рамщайн.

Президентът Зеленски съобщи по-рано, че от началото на месеца Русия е изстреляла срещу Украйна 130 ракети от различни типове, повече от 320 безпилотни летателни апарата "Шахед" и над 900 управляеми бомби.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
1
 
! Отговори
Мале преди 1 месец
Колко са зле Тея немци, ония им дават сателитни снимки да ги трескатд авиобомба а Тея им дават пари, в същото време хилафи немци остават без работа. Няма да е за дълго тома.
50
0
 
2
 
! Отговори
Обективен преди 1 месец
Бандеровските Укри могат да добавят в поражената жива сила на противника и кенгурото от зоопарка в Белгород ,който днес е бил обстрелван и невинното животно е загинало.
49
0
 
3
 
! Отговори
Говедовъд преди 1 месец
Германия не признава изборът на Путин,а изборът на М'Гонзо ще признае ли?И ще прати ли пакет помощи на Бербатов?
48
1
 
8
 
! Отговори
Лекар преди 1 месец
Кръвопреливането на труп не носи особена полза.
47
1
 
8
 
! Отговори
сега ясно ли е ЗАЩО? преди 1 месец
Ето защо Путин и Русия пазят основните си военни сили! ЗА АФТЪРПАРТИТО което ще се вихри на територията на ЕС.
46
2
 
8
 
! Отговори
контрамотиката преди 1 месец
тоя запад не се ли светна че Русия няма проблем с войната на изтощение? Немците, обаче прискърцаха вече, както и целия гейски съюз.
45
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"НАПОЛЕОН" РЕШИЛСЯ. ФРАНЦУЗСКИЕ СОЛДАТЫ ПРИБЫЛИ В БОЛГАРИЮ. СЛЕДУЮЩАЯ ОСТАНОВКА - ОДЕССАФранцузские военные прибыли в Болгарию, откуда их повезли в неизвестном направлении на армейских грузовиках. Предположительно следующей остановкой солдат должна стать Одесса. Похоже, что новый французский "Наполеон" вс же решился вступить в открытый конфликт с русскими.
44
4
 
0
 
! Отговори
82-ОМБР преди 1 месец
До 43 Не разбирам нещо,завиждаш ли им,или смяташ,че от 44 000 000 украйнци е срамно или подозрително 200 000(например) да имат скъпи коли?
43
1
 
3
 
! Отговори
82-ОМБР преди 1 месец
Да допълня,ако позволите господин редактора!? Белгия на тази,същата среща формат"Рамщайн" обяви пакет военна помощ за Киев в размер на 416 милиона евро...Имат си парички угаждат си! Нов мандат-нов късмет! Подарак за кремъл от запада,ще играем на една игра(нема неискам),а тя се казва "На кой ще му свършат първи кинтите"!
42
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 37 някои от милите украинци карат по скъпи коли и джипове от германците )но иначе помощи в евро и квартири )
41
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То сащ само насъскват ес да дават подаръци за украинските фашисти ,но скоро целия ЕС че останат без оръжия )
40
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво,сега с тази помощ украинците ще поразят не 12,а 120 рафинерии, пак само в медиите разбира се. Муахахахахаааааа...
39
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 26 За мобилизация в Русия не знам,но знам че заместник командира на Азов иска предлага те да ловят тези които се опитват да избягат от мобилизация.
38
2
 
11
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Браво! "Свободният свят" здраво робува на САЩ.
37
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
500 000 000 евро,пари за семки. А хора откъде? Бившия началник на генералния щаб на полската армия казва че украинските загуби трябва да се изчислиляват в молиони,а не в стотици хиляди. Е според главния наркос загубите се броят на пръсти,но това е друга тема.комична.
36
2
 
17
 
! Отговори
Възмутен преди 1 месец
Живея в Германия . Ходя редовно на зала, а в залата е пълно с батки с тениски и потници с украинското знаме . Питам се какво правят тези батки в западна Европа а не са на фронта да защитят родината си ?!!!
35
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този джу дж ак на снимката още ли не са го погубили сънародниците му
34
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
избори в покрайна кога? когато русия завладее всичко?
33
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Жълтонасраните паветници беснеят след президентските избори в Руската федерация и тиражират лозунги по наръчник.
32
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Още смърт иска германската олигархия.